Varškės apkepas su špinatais ir kedro riešutais


Jums prireiks:

2 porcijoms apkepo reikės:

  • 200 g liesos varškės
  • Saujos špinatų
  • Keleto svogūnų laiškų
  • 2 kiaušinių
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 šaukštų manų
  • 2 šaukštų kepintų kedro riešutų
  • Priekonių
  • Žiupsnelio druskos

Veiksmai:

Į varškę įmušame kiaušinius, manus, kepimo miltelius, prieskonius, druską. Viską gerai išmaišome, geriausia mikseriu ar virtuviniu kombainu. Įmaišome supjaustytus svogūnų laiškus, špinatus ir kedro riešutus. Visą masę dedame į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 30 min. Valgome su natūraliu jogurtu.


Kategorija: Apkepų receptai |

Tinginys

tinginys2
Jums prireiks:

  • 1 nepilna stiklinė cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 3 šaukštai kakavos miltelių
  • 400 g sausainių
  • 200 g sviesto
  • Sauja apkepintų žemės riešutų

Veiksmai:

Sausainius sulaužyti, sumaišyti su riešutais. Cukrų, kiaušinį ir kakavą išsukti, kad ištirptų cukrus. Į sviestą įpilti 3 šaukštus vandens ir išlydyti. Į karštą sviestą sudėti prieš tai išmaišytą cukrų su kiaušiniu ir kakava, gerai sumaišyti, supilti sausainius ir riešutus. Viską gerai gerai išmaišyti, sukrėsti į maišelius, ir suformuoti norimą formą. Stingsta greitai, bet geriausiai laikyti kameroje visą naktį.

Užkepėlė su vištiena


Jums prireiks:
Morkos, svogūnai,krapai,rauginti agurkai,vištienos šlaunelės,ryžiai,fermentinis sūris,majonezas,pomidirų padažas,ir prieskoniai pagal skonį.

Veiksmai:
Morkas sutarkuojame ir pakepiname su pjaustytais svogūnais.Išvirtą vištieną nuimame nuo kaulo,supjaustome gabalėliais ir pakepiname su prieskoniais.Į skardą kepimui dedame sluoksnį virtų ryžių,sluokksnį kepintos vištienos, sluoksnį morkų,kepintų su svogūnais, ir užpilame padažu(majonezą sumaišome su pomidorų padažu įdedame krapų ir įpjaustome raugintų agurkėlių),ir taip pat darome dar karta pradedant ryžiais, viską sudėjus užbarstyti fermentinio sūrio ir kepti orkaitėje maždaug 30 min.

Kategorija: Apkepų receptai |

Beno pusryčiai


Jums prireiks:
4 grežinėliai bekono (sukapoto), 8kiaušinių, 6didelių šaukštų prieno, 3arbatiniai šaukšteliai baziliko, 3/4 pudelio sūrio, 1 pomidoro supjaustyto grežinėliais, biškutis vandens.

Veiksmai:
Apskrudinkite bekono gabalėlius. Jam apskrudus dalį jo ištraukite ir nudžiovine atsidėkite, o dalį palikite keptuvėje, tačiau kepimo temperatūra sumažinkite. Sumaišykite kiaušinius, vandeny, pieną, basiliką ir viską išplakite. Visą šią masę supilkite į šiltą keptuvę, ir lengvais judesiais (iš išorės į vidų) maišykite, kol visa masė nepradės kietėti. Pradėjus kietėti sudėkite ant viršaus pomidorus ir keptuve įkiškite į orkaitę su įjungtu griliumi. Kai visa tai pradės kilti (maždaug po 3minučių) suberkite likusį bekoną ir pakepus dar 2 minutes suberkite sūrį. Kepti kol gražiai apskrus. SKANAUSĄ!!!

Kategorija: Apkepų receptai |

Kopūstų apkepas


Jums prireiks:
100 g mišinio Naturalis,
210 ml šalto virinto vandens,
130 g šutintų kopūstų,
1 kiaušinis, sviesto,
džiuvesėlių

Veiksmai:
100 g mišinio „Naturalis“ užpilame 210 ml šalto virinto vandens (kad būtų minkštesni, galima brinkinti 30 min), į masę sudedame smulkiai supjaustytus šutintus ir atvėsintus kopūstus, 1 kiaušinio trynį, gerai išmaišome. Paskui supilame išplaktą kiaušinio baltymą ir dar kartą iš lėto išmaišome. Masė sudedama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą. Apkepo paviršius išlyginamas, aptepamas sviestu ir kepama orkaitėje 15 min.

Kategorija: Apkepų receptai |

Varškės apkepas su vaisiais


Jums prireiks:
500 g varškės,
1 kiaušinis (baltymas),
1 šaukštas miltų,
3/4 šaukštelio sodos,
3-4 obuoliai,
1/2 stiklinės džiovintų abrikosų,
1 mandarinas,
aliejaus,
manų kruopų

Veiksmai:
Sumaišykite liesą varškę su kiaušinio baltymu, šaukštu miltų, soda, išvalytais ir supjaustytais obuoliais (pageidautina nesaldžiais). Sudėkite 5 min. pavirtus abrikosus ir mandarinų skilteles, sumaišykite. Sudėkite į aliejumi išteptą ir manų kruopomis pabarstytą formą. Kepkite orkaitėje 25-30 min.

Kategorija: Apkepų receptai |

Cukinijų apkepas su mėsos kukuliais


Jums prireiks:
600 g faršo,
1 svogūnas,
4 morkos,
1,5 poro,
1 nedidelė cukinija,
1 kiaušinis,
100 g sūrio,
petražolių,
druskos,
pipirų,
aliejaus.

Veiksmai:
Morkas ir cukiniją sutarkuojame ir pakepiname su aliejumi ir prieskoniais. Porus ir petražoles susmulkiname, pakepiname kartu su morkom.Iš faršo formuojame kukuliukus ir apkepiname. Į kepimo indą dedame daržovuų sluoksnį, kukuliukus ir vėl daržoves. Ant viršaus dedame tarkuotą ar juostelėmis pjaustytą sūrį. Kepame apie 35 min. Cukiniją galima pakeisti moliūgu arba baklažanu.

Kategorija: Apkepų receptai |

Trintų baklažanų apkepas su sūriu


Jums prireiks:
3 baklažanai,
200 g tarkuoto sūrio,
5 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
druskos,
pipirų

Veiksmai:
Baklažanus iškepti, nulupti ir sutrinti. Sudėti sūrį, 2 kiaušinius ir 2 šaukštus sviesto. Viską sumaišyti, pasūdyti, papipirinti ir sudėti į kepimo skardą. Likusius kiaušinius išplakti ir supilti ant masės, sudėti kubeliais supjaustytą sviestą. Kepti, kol gražiai pagels.

Kategorija: Apkepų receptai |

Purus kiškienos arba triušienos apkepas


Jums prireiks:
1.500 g žalios arba 300 g virtos mėsos,
2.250 g liesos arba sluoksniuotos kiaulienos,
3.2 dideli svogūnai,
4.1 petražolės šaknis,
5.1 morka,
6.3 šaukštai žalumynų,
7.2 šaukštai sviesto,
8.2 šaukštai grietinės,
9.1 stiklinė vyno ar rūgščių sulčių,
truputis sultinio,
10.4 šaukštai maltų džiūvėsėlių, druskos, maltų raudonųjų pipirų,
11.2 – 3 kiaušiniai,
12.50 g riebalų arba 100 g plonais griežinėliais supjaustytos rūkytos šoninės formai iškloti.

Veiksmai:
Mėsą supjaustyti gabalais ir sumalti mėsmale kartu su svogūnais, petražolės šaknimi ir morka. Į maltą mėsą su priedais pridėti sviesto, grietinės, įpilti vyno (sulčių), sultinio, ir viską 30 – 45 minutes troškinti. Paskui troškinį ataušinti, sumaišyti su džiūvėsėlais, prieskoniais ir žaliais kiaušinių tryniais, sudėti plaktus kiaušinių baltymus. Kepimo formą ištepti riebalais arba iškloti rūkytos šoninės gabalėliais ir kepti 1 – 1,5 valandos ant silpnos ugnies. Apkepą geriausiai kepti orkaitėje arba virti garuose ant viryklės, valgyti karštą.
Prie apkepo tinka bulvių košė ar bulviniai kotletai, troškintos daržovės.
Šaltą apkepą patiekti sujaustytą griežinėliais. Jį gaminti iš 2 kartus maltos mėsos. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Ryžių apkepas su obuoliais


Jums prireiks:
1.3 stiklinės virtų ryžių
2.3 obuoliai
3.3 kiaušiniai
4.2 šaukštai sviesto
5.0,5 stiklinės džiūvėsėlių
cukraus, cinamono

Veiksmai:
Obuolius nulupti, pašalinti sėklalizdžius, supjaustyti plonais griežinėliais. Kiaušinio baltymus gerai išplakti, trynius išsukti su cukrumi ir cinamonu. Sumaišyti su ryžiais. Dedant į košę baltymus , juos apibarstyti džiūvėsėliais. Maišyti labai atsargiai, verčiant nuo indo šonų į vidų, kad nebūtų suardyta baltymų putų sandara.
Į sviestu išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą indą dėti ryžius sluoksniuojant juos su obuoliais. Viršutinis sluoksnis turi būti ryžių. Apkepo paviršių aptepti kiaušinio tryniu, apibarstyti miltiniu cukrumi ir kepti orkaitėje apie 20 minučių.

Kategorija: Apkepų receptai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins