Kopūstų apkepas


Jums prireiks:

250 g mėsos faršo,
3/4 galvutės kopūsto,
2 morkų,
2 skiltelių česnako,
druskos,
pipirų,
4 šaukštų aliejaus

Veiksmai:

Kelis kopūsto lapus supjaustykite kvadratais, kitus smulkiai sukapokite. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais. Kartu su kopūstais sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite apie 3 minutes. Nukoškite.
Česnaką smulkiai supjaustykite, įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, jame apkepinkite česnaką, paskui mėsą ir kopūstus. Pagardinkite druska ir pipirais. Karščiui atsparų indą ištepkite aliejumi . Į dugną dėkite mėsą k kopūstus. Pabarstykite morkomis. Viršų apklokite kopūsto kvadratais, pašlakstykite aliejumi ir kepkite apie 30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Kategorija: Apkepų receptai |

Grybų ir žuvies apkepas


Jums prireiks:
250 g. šviežių ar savo sultyse virtų grybų,
250 g. virtos ar keptos žuvies,
3 šaukštai miltų,
2 stiklinės pieno,
druskos,
pipirų,
3 kiaušiniai,
maltų džiūvėsėlių ar tarkuoto sūrio,
(1 svogūnas). 

Veiksmai:
Formą patepti riebalais, sudėti gabalėliais supjaustytus grybus ir žuvį. Miltus (ir kapotą svogūną, jei jo dedama) pakepinti riebaluose. Įpilti pieno, 8 – 10 minučių pavirinti ir ataušinti. Į padažą įdėti žalių kiaušinių, prieskonių ir užpilti ant grybų ir žuvies. Viršų apibarstyti maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu. Kepti, kol apkepas apsitrauks rusva plutele.

Kategorija: Apkepų receptai |

Makaronų apkepas


Jums prireiks:
400g spagečiu,ar kitų makaronų
2 kiaušiniai
150g fermentinio sūrio
200g pomidorų padažo
100g majonezo
2 marinuoti agurkai
5 pieniškos dešrelės
poras
4-5 pievagrybiai
krapai
petražolės
vegeta
makaronų prieskoniai

Veiksmai:

Išvirtus makaronus atšaldyti ir sumaišyti su kiaušiniais. Į paruoštą skardą suversti makaronus ir ištepti majonezu,tada pabarstyti pjaustytų dešrelių ir smulkiai pjaustytų porų.Paskaninti prieskoniais ir sudeti pjaustytus pievagrybius.Užtepti pomidorų padaža ir sudėti riekelėmis pjaustytus agurkus.Užtarkuoti gausiai sūrio ir ant viršaus užbarstyti petražoles.Kepti kol apskrus sūris.Apie 20-25min. Skanaus

Receptą atsiuntė Edita

Kategorija: Apkepų receptai |

Doradų apkepėlė


Jums prireiks:
 2 didelių doradų filė
2 pomidorų
125 g mocarelos
2 šaukštų sviesto
šaukšto miltų
75 ml baltojo sauso vyno
200 g grietinėlės
2–3 šaukštų citrinų sulčių
šakelės raudonėlio arba baziliko
druskos, pipirų

Veiksmai:

Pomidorus nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Raudonėlį nuplauti ir išskirstyti šakelėmis. Kepimo indą ištrinti šaukštu sviesto .
Žuvies filė nuplauti ir nusausinti. Apšlakstyti citrinų sultimis, įtrinti druska, pabarstyti pipirais. Sūrį supjaustyti riekelėmis.

Šaukštą sviesto ištirpinti puode, įberti miltų ir maišant pavirinti. Supilti vyną, grietinėlę. Įberti pipirų, druskos. Pavirinti 5 min.

Į kepimo indą sudėti žuvį, pomidorus, raudonėlį. Užpilti padažu, uždėti sūrio ir kepti 20 min. iki 225ºC įkaitintoje orkaitėje. 

Šaltinis : iki.lt

Kategorija: Apkepų receptai |

Austrių apkepėlė


Jums prireiks:
 6–8 austrių
laurų lapelio
keleto kvapiųjų pipirų
citrininių prieskonių
druskos
100 ml grietinėlės
50 g fermentinio sūrio
5 plonų šoninės juostelių

Veiksmai:

Austres atverti, išimti minkštimą ir sudėti į puodą su vandeniu. Įdėti laurų lapelį, pipirų ir užvirinti. Nukėlus nuo ugnies palikti 5–7 min.

Apvirtas austres perdėti į keraminį kepimo indą, pabarstyti citrininiais prieskoniais, pagardinti druska ir supilti grietinėlę.

Apkepėlės viršų tolygiai pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Šoninės juosteles apkepinti iš abiejų pusių keptuvėje, pagardinti prieskoniais. Išdėlioti ant karštos apkepėlės. Patiekti su balta duona.

Kategorija: Apkepų receptai |

Varškės apkepėlis vasarai


Jums prireiks:
3 pakeliu norimo riebumo varskes (600 g.)
2 kiausiniu
4 saukstu cukraus (kas megsta saldziai, galit deti 6) 150 g. grietineles (arba pieno)
1/2 stiklines kuskuso kruopu (stambiu kvieciu kruopos, panasios i soru kruopas, tokios gelsvos) arba manu (rekomenduociau visgi kuskusa) Saujeles razinu (kas megsta)

Veiksmai:

Kruopas uzpilkite grietine le ir palaikykite 15 minuciu, kol isbrinks.
Kiausinius isplakite su cukrumi . Apkepas bus puresnis, jei kiausiniu trynius atskirai istrinsite su cukrumi iki baltumo, o baltymus isplaksite elektriniu plaktuvu iki standziu putu (bet cia nebutina). I kiausiniu plakini sudekite varske ir ishsukite. Sukreskite kruopas su grietine le . Kepimo forma istepkite sviestu ir kepkite 15 minuciu (mums prireike daugiau. Virsus turi graziai pageltonuoti), pries tai ikaitintoje orkaiteje. Apkepa pabarstykite cukrumi su cinamonu. Patiekite su grietine arba uogiene. Skanu valgyti ir salta, atsalusio apkepo skonis primena varskes pyraga.

Skanaus

Receptą atsiuntė : Giedrė

Kategorija: Apkepų receptai |

Kumpio (dešros) ir makaronų apkepas


Jums prireiks:
250 g. kumpio ar dešros,
4 šaukštai sviesto,
2 svogūnai,
2 šaukštai pomidorų tyrės,
1 šaukštelis aštraus padažo,
2 stiklinės sultinio,
2 kiaušiniai,
250 g. makaronų,
vandens,
druskos,
100 g. sūrio.

Veiksmai:
Kumpį ar dešrą supjaustyti mažais kubeliais. 2 šaukštuose sviesto ištroškinti kapotus svogūnus, kol pasidarys skaidrūs. Paskui į troškinį sudėti pomidorų tyrę ar aštrų padažą, supilti šaltą sultinį, išplaktus kiaušinius, pridėti prieskonių ir išmaišyti. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išėmus palaikyti, kad nuvarvėtų ir susluoksniuoti formoje su kumpiu ar dešra. Kiekvieną sluoksnį ir visą apkepą apipilti skysčiu su kiaušiniais. Viršų apibarstyti tarkuotu sūriu ir apdėlioti sviesto gabalėliais. Kepti 160 – 180 ° C temperatūroje, kol paviršiuje susidarys gelsvai ruda plutelė.

Prie šio apkepo tinka troškintos arba žalios daržovės.

Kategorija: Apkepų receptai |

Merlangai su svogūnais


Jums prireiks:
2 merlangų (apie 800 g)

2 vidutinio dydžio svogūnų

2-4 skiltelių česnako

80 ml sauso baltojo vyno

šaukštelio cukraus

3 šaukštų alyvų aliejaus

citrinos sulčių

druskos, pipirų

Veiksmai:

Žuvis nuplauti, nusausinti ir įpjauti šonuose. Pasūdyti, pabarstyti pipirais ir apšlakstyti citrinos sultimis.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinti kapotą česnaką, griežinėliais supjaustytą svogūną ir paruoštas žuvis.

Žuvis perdėti į kepimo indą, apdėti kepintais svogūnais bei česnakais ir kepti iki 2000 C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.

Vyną užvirinti su druska, pipirais ir cukrumi. Virti 5-7 min. Juo užpilti žuvis ir dar kelias minutes orkaitėje pakepti.

Šaltinis : iki.lt

Kategorija: Apkepų receptai |

Makaronų apkepas


Jums prireiks:
300 ml makaronų (bet kokios rūšies)
2 kiaušiniai
300 ml pieno
½ arbatinio šaukštelio picos prieskonių
½ arbatinio šaukštelio druskos
4 pomidorai
apie 125 g ančiuvių (filė)
300 ml tarkuoto sūrio

Veiksmai:
Makaronus išvirkite, nupilkite vandenį ir paskirstykite sviestu išteptoje kepimo formoje. Išplakite kiaušinius, pieną, picos prieskonius ir druską. Mišinį užpilkite ant makaronų ir kepkite 200 °C temperatūroje apie 15 minučių tol, kol kiaušinių mišinys sutirštės. Nuplautus pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais ir uždėkite ant makaronų apkepo. Uždėkite ančiuvių ir gausiai apibarstykite sūriu. Kepkite apkepą orkaitėje tol, kol paviršius gražiai paruduos. Patiekite, pavyzdžiui, su lengvomis kopūstų salotomis.

Kategorija: Apkepų receptai |

Sūrio ir brokolių omletas


Jums prireiks:
1 geltonoji paprika
2 pomidorai
1 didelis svogūnas
250 g brokolių
1–2 valgomieji šaukštai margarino arba sviesto
8 kiaušiniai
8 valgomieji šaukštai vandens
2 valgomieji šaukštai pomidorų tyrės
125 g mocarela sūrio
1 arbatinis šaukštelis druskos
¼ arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų

Veiksmai:
Papriką ir pomidorus nuplaukite, nulupkite svogūną, susmulkinkite juos vidutinio dydžio gabalėliais. Brokolių žiedynus išskirstykite, stiebelius supjaustykite mažais gabalėliais ir pavirkite keletą minučių. Ištirpinkite sviestą (arba margariną), sudėkite daržoves ir pakaitinkite (neleiskite joms paruduoti). Sumaišykite kiaušinius, vandenį, pomidorų tyrę, druską ir pipirus. Šiek tiek pakelkite omleto kraštus taip, kad sutirštėtų visas kiaušinių mišinys. Patiekite su minkšta balta duona ir šviežiomis salotomis.

Kategorija: Apkepų receptai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins