Moliūgų apkepas


Jums prireiks:

Tešlai:
425 ml kvietinių miltų
½ šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
100 g kokosinių makaronų
1 kiaušinis
2 šaukštai sidro acto
3–4 šaukštai šalto vandens
sviesto ar margarino keptuvui ištepti

Įdarui:
400 g kubeliais supjaustytų moliūgų
250 ml grietinėlės
175 ml cukraus
3 kiaušiniai
½ šaukštelio cinamono
½ šaukštelio imbiero

Veiksmai:
1. Sumaišykite visus tešlos ingredientus. Įdėkite tešlą į polietileninį maišelį ir palaikykite šaldytuve 1 val. Riebalais ištepkite maždaug 26 cm skersmens kepimo skardą.
2. Sudėkite moliūgo minkštimą į puodą, įpilkite 1 dl vandens ir pavirkite ant lengvos ugnies uždengę dangtį maždaug 15 min. Supilkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite.
3. Sumaišykite arba sugrūskite moliūgo minkštimą. Įmaišykite kitus ingredientus.
4. Iškočiokite tešlą. Įdėkite tešlą į keptuvą, gerai apspauskite. Kraštą nupjaukite, kad būtų lygus. Pabadykite tešlą šakute.
5. Sukrėskite įdarą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės nustatę 200° temperatūrą maždaug 1 val.

Kategorija: Apkepų receptai |

Jautienos ir silkės apkepas


Jums prireiks:
300 g jautienos,
5 bulvės,
100 g silkės filė,
200 g grietinės,
2 kiaušiniai,
30 g margarino,
šaukštas maltų džiūvėsėlių,
50 g sūrio.

Veiksmai:
Mėsą sumalti kartu su bulvėmis ir silke. Įmušti kiaušinius ir sudėti grietinę. Formą ištepti margarinu, sudėti masę, apibarstyti džiūvėsėliais ir tarkuotu sūriu. Kepti orkaitėje 20 minučių. Skanaus.

Kategorija: Apkepų receptai |

Bulvių apkepas su porais


Jums prireiks:
4 porcijoms reikės:
500g virtų bulvių,
2 porų,
po šaukštą aliejaus ir sviesto ,
kiaušinio, baltymo,
3/4 stiklinės riebios grietinės,
druskos, pipirų,
šaukšto petražolių,
muskato riešuto.
Tešlai:
1,5 stiklinės miltų,
1/2 pakelio sviesto arba margarino,
trynio, 1/2 šaukštelio druskos,
riebalų formai.

Veiksmai:
Iš visų komponentų užmaišykite tešlą, įpylusi 2-2 šaukštus šalto vandens. 2 val. įdėkite į šaldytuvą. Porus supjaustykite. Pakepinkite aliejuje, įkaitintame su sviestu. Sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves, grietinę, trynį, petražoles ir galiausiai sumaišykite su plaktais baltymais. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Tešla išklokite riebalais išteptą formą ir subadykite šakute. Apkepkite. Sudėkite bulvių masę ir kepkite 35 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Kategorija: Apkepų receptai |

Žuvies apkepas su krienais


Jums prireiks:
800 g menkės,
4 šaukštai pomidorų tyrės,
4 šaukštai tarkuotų krienų,
2 konservuoti agurkai,
3 svogūnai,
margarino,
aliejaus,
petražolės lapelių,
druskos,
pipirų.

Veiksmai:
Krienus sumaišyti su pomidorų tyre, pipirais, druska. Žuvį supjaustyti, šiuo mišiniu aptepti ir dėti į margarinu išteptą indą. Ant viršaus sudėti supjaustytus agurkus, pakepintus svogūnus. Kepti orkaitėje 20 minučių. Prieš patiekiant apibarstyti petražolės lapeliais. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Žuvies apkepas


Jums prireiks:
1 kg menkės,
4 šaukštai pomidorų tyrės,
4 šaukštai tarkuotų krienų,
2 konservuoti agurkai,
3 svogūnai,
4 šaukštai margarino,
2 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas petražolių lapelių,
druskos, pipirų.

Veiksmai:
Filė supjaustyti. Krienus sumaišyti su pomidorų tyre, pipirais, druska, aptepti jais žuvį. Viską sudėti į margarinu išteptą indą. Ant viršaus sudėti supjaustytus agurkus, aliejuje keptus svogūnus ir kepti 20 minučių. Prieš patiekiant apibarstyti petražolės lapeliais. Skanaus! 

Kategorija: Apkepų receptai |

Juodos duonos ir morkų apkepas


Jums prireiks:
1 kg juodos duonos,
1 pakelis vanilinio cukraus,
0,5 l virtų smulkiai sutarkuotų morkų,
3 šaukštai sviesto,
4 kiaušiniai,
4 šaukštai cukraus,
pagal skonį citrinos rūgšties, druskos.

Veiksmai:
Keptuvėje pašildyti sviestą, sudėti morkas, citrinos rūgšties, vanilinį cukrų, druskos ir truputį pakepinti. Į paruoštą forma dėti sluoksnį tarkuotos duonos, sluoksnį morkų ir taip sluoksniuoti, kol bus sudėtos visos morkos. Ant viršaus užpilti gerai išplaktus su cukrumi kiaušinius ir kepti 20 minučių. Apkepas tiekiamas ir šiltas, ir šaltas. Prie jo paduodama grietinė. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Grybų apkepas su grietinės padažu


Jums prireiks:
500 g šviežių grybų,
2 šaukštai sviesto arba aliejaus,
druskos.
Padažui:
3 šaukštai miltų,
1 stiklinė grybų sultinio,
1 stiklinė grietinės,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių.

Veiksmai:
Šviežius grybus nuplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir kepti, kol išgaruos iš grybų išsiskyręs skystis. Baigiant kepti, įberti miltų ir juos šiek tiek paskrudinti. Įpilti skysčio, įdėti grietinės , pavirinti ir pasūdyti. Padažas turi būti tirštas. Į praaušusią masę įmušti kiaušinius ir masę perdėti į žemą formą arba apvalią keptuvę. Paviršių apibarstyti džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu ir kepti orkaitėje iki šviesiai auksinės spalvos. Grybus patiekti karštus tame pačiame inde, kuriame kepė. Šį apkepą galima kepti ir kitaip. Tirštą grietinės padažą išvirti atskirai be grybų. Iškeptus grybus sudėti į formą arba keptuvę, užpilti tirštu grietinės padažu ir kepti. Patiekti su keptomis ar virtomis bulvėmis ir pomidorų arba burokėlių salotomis. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Grybų ir pomidorų apkepas


Jums prireiks:
500 g šviežių grybų,
2 svogūnai,
2 šaukštai sviesto arba margarino,
druskos,
3 šaukštai grietinės arba 2 šaukštai sultinio,
2 šaukštai grietinės ,
7 vidutinio didumo pomidorai,
2 šaukšteliai sviesto ,
krapų arba petražolių lapelių

Veiksmai:
Paruoštus grybus sukapoti ir kartu su svogūnais troškinti riebaluose, kad dalis skysčio išgaruotų. Pridėti grietinės ir pasūdyti. Grybus perdėti į ugniai atsparią stiklinę formą arba indą, ten pat koteliais žemyn sudėti pomidorus. Kiekvieną pomidorą apibarstyti druska ir ant viršaus uždėti po gabalėlį sviesto. Kepti orkaitėje, kol iškeps pomidorai. Patiekti apibarstytus smulkiai pjaustytais žalumynais. Valgyti su biria ryžių koše arba virtomis bulvėmis ir salotų lapelių, agurkų arba ridikėlių salotomis. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Grybų, ryžių ir pomidorų apkepas


Jums prireiks:
1 stiklinė ryžių,
vandens,
druskos,
500 g šviežių grybų,
1 poras,
2 šaukštai margarino,
druskos,
5 pomidorai,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 stiklinė pieno,
2 šaukštai tarkuoto sūrio,
2 kiaušinio tryniai.

Veiksmai:
Iš ryžių išvirti birią košę. Paruoštus grybus ir porą supjaustyti šiaudeliais ir troškinti riebaluose, kol skystis išgaruos. Pomidorus supjaustyti gabalėliais. Įkaitintuose riebaluose pakepinti miltus, įpilti pieno, pavirinti ir, nukėlus nuo ugnies, praaušinti. Į praaušusį tirštą padažą dar galima įdėti kiaušinių trynių. Produktus gražiai susluoksniuoti formoje tokia tvarka: apačioje dėti ryžius, ant jų grybus ir pomidorus, Viską užpilti padažu ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Kepti, kol apsitrauks rausva plutele. Patiekti karštą su salotų lapelių salotomis. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Purus grybų apkepas


Jums prireiks:
400 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,
1 svogūnas,
3 šaukštai sviesto,
3 šaukštai miltų,
2 stiklinės pieno arba sultinio,
3 kiaušiniai,
druskos,
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių.

Veiksmai:
Grybus ir svogūną sukapoti, įdėti šiek tiek riebalų ir patroškinti. Likusiuose riebaluose iki gelsvumo pakepinti miltus, supilti pieną arba sultinį ir virinti, kol padažas sutirštės, Padažą praaušinti ir sumaišyti su grybais, kiaušinių tryniais, prieskoniais. Paskiausiai atsargiai maišant, supilti išplaktus kiaušinių baltymus. Masę sukrėsti į riebalais pateptą formą, apibarstyti, maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu ir kepti, kol kiaušiniai sutirštės ir apkepas iš visų pusių gražiai paraus. Patiekti karštą tame pačiame inde, kuriame kepė. Pastovėjęs apkepas suslūgsta. Su šiuo apkepu patiekti virtų bulvių, tirpinto sviesto ir žalių daržovių salotų. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins