Grybų ir troškintų kopūstų apkepas


Jums prireiks:
1 troškintą kopūsta,
2 stiklinės savo sultyse virtų grybų,
2 rauginti agurkai,
1 šaukštas riebalų,
1 šaukštas miltų,
1 stiklinė pieno,
druskos,
2 šaukštai tarkuoto sūrio,
1 svogūnas arba poras.

Veiksmai:
Į riebalais pateptą formą sudėti grybus, ant jų kopūstus ir supjaustytus raugintus agurkus. Svogūną arba porą ir miltus apkepinti riebaluose, įpilti pieno, pavirinti ir pasūdyti. Šiuo tirštu padažu užpilti į formą sudėtus produktus. Pabarstyti tarkuotu sūriu ir kepti, kol viršus gražiai paraus. Patiekti karštą su žalių daržovių salotomis. Vietoj padažo produktus galima storai užberti tarkuoto sūrio ir maltų džiūvėsėlių mišiniu, palaistyti grietine ir uždėti sviesto gabalėlių. Jei kopūstai sausi, pašlakstyti sultiniu, dar galima įdėti pomidorų tyrės arba šviežių pomidorų . Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Grybų, kumpio ir baltos duonos apkepas


Jums prireiks:
5 riekės baltos duonos,
1 stiklinė pieno,
400 g šviežių grybų,
100 g lieso kumpio,
5 kiaušiniai,
druskos, pipirų,
2 šaukštai sviesto,
2 šaukštai tarkuoto sūrio.

Veiksmai:
Baltos duonos riekes išmirkyti piene ir sudėti į riebalais pateptą formą arba keptuvę. Kumpį supjaustyti kubeliais, pakepinti su grybais ir sukrėsti ant duonos riekių. Kiaušinius išplakti
arba sumaišyti su trupučiu pieno ir užpilti ant grybų. Galima daryti ir kitaip: grybuose padaryti duobutes ir į jas įmušti po kiaušinį, kad tryniai neišsileistų. Jei kiaušiniai dedami neišplakti, kiekvienam žmogui reikia imti po 1 kiaušinį, o jei išplakti — po 0,5 kiaušinio. Kiaušinius apibarstyti druska, pipirais, tarkuotu sūriu, ant viršaus uždėti sviesto gabalėlių. Kepti 180 — 200 laipsnių temperatūroje, kol kiaušiniai sutirštės. Patiekti inde, kuriame kepė. Valgyti su virtomis arba keptomis bulvėmis, troškintomis daržovėmis ir žalių daržovių salotomis. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Grybų ir mėsos apkepas


Jums prireiks:
200 g savo sultyse virtų grybų,
150 g virtos arba keptos mėsos,
200 g makaronų arba 8 — 10 bulvių,
2 šaukštai sviesto,
2 stiklinės pieno,
3 kiaušiniai,
druskos,
tarkuoto sūrio arba maltų džiūvėsėlių.

Veiksmai:
Makaronus išvirti. Bulvės gali būti žalios . Grybus, mėsą ir kitus produktus sluoksniuoti riebalais pateptoje formoje taip, kad apatinis ir viršutinis sluoksniai būtų makaronų arba bulvių. Išplaktus kiaušinius sumaišyti su pienu, druska ir pipirais ir supilti ant produktų. Ant viršaus uždėti sviesto gabalėlių ir apibarstyti tarkuotu sūriu arba maltais džiūvėsėliais. Kepti 180 — 200 laipsnių temperatūroje, kol apkepas iškeps ir viršus paraus. Kai į apkepą dedamos žalios bulvės, reikia kepti šiek tiek žemesnėje temperatūroje ir ilgiau (45 minutes). Patiekti su tirpintu sviestu arba grietine ir daržovių salotomis. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Purus grybų apkepas su kumpiu ir ryžiais


Jums prireiks:
300 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,
100 g kumpio,
1 svogūnas,
druskos, pipirų,
1 šaukštas pomidorų tyrės,
1 stiklinė ryžių,
1 šaukštas sviesto,
1 stiklinė vandens,
1,5 stiklinės pieno arba sultinio,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių

Veiksmai:
Kapotus grybus ir svogūną pakepinti su kubeliais supjaustytu kumpiu, pridėti pomidorų tyrės ir prieskonių. Nuplautus ryžius patroškinti kitame inde su sviestu , tada įpilti verdančio vandens ir toliau troškinti ant mažos ugnies arba orkaitėje. Kai ryžiai sugers visą vandenį, įpilti pieno arba sultinio ir dar troškinti, kol ryžiai suminkštės. Į ataušusią ryžių košę sudėti grybus, kiaušinių trynius, pasūdyti ir paskiausiai įmaišyti gerai išplaktus kiaušinių baltymus. Masę sudėti į riebalais pateptą formą. Paviršių apibarstyti maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu ir kepti, kol iškeps ir paraus. Apkepą patiekti karštą su grietine arba ištirpintu sviestu ir žalių daržovių salotomis. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Grybų ir kruopų apkepas


Jums prireiks:
400 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,
2 svogūnai,
1 petražolė arba gabalėlis saliero,
3 šaukštai margarino,
1 stiklinė perlinių kruopų,
3 stiklinės vandens,
druskos,
2 kiaušiniai,
3 šaukštai grietinės.

Veiksmai:
Grybus ir svogūnus sukapoti, petražoles arba salierus sutarkuoti ir viską ištroškinti riebaluose. Iš kruopų išvirti košę, į ją sudėti grybus, kiaušinius ir prieskonius. Į riebalais pateptą formą sukrėsti mišinį, pašlakstyti grietine ir kepti, kol paviršius paraus. Apkepą patiekti su pomidorų arba krienų padažu ir burokėlių arba agurkų salotomis. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Grybų ir kiaušinių apkepas


Jums prireiks:
200 g džiovintų grybų,
70 g riebios bekoninės kiaulienos,
2 svogūnai,
6 kiaušiniai,
3 šaukštai pieno,
druskos, pipirų, aštraus padažo.

Veiksmai:
Kapotus grybus, kiaulieną, svogūnus ištroškinti ir ataušinti.
Į troškinį įpilti su pienu išplaktų kiaušinių, įdėti prieskonių, sumaišyti. Paruoštą masę sukrėsti į riebalais pateptą formą ir kepti, kol gerai iškeps ir paviršius paraus. Patiekti karštą su virtomis bulvėmis, troškintomis daržovėmis ir žalių daržovių salotomis. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Grybų ir žuvies apkepas


Jums prireiks:
250 g savo sultyse virtų arba sūdytų grybų,
250 g virtos arba keptos žuvies,
3 šaukštai miltų,
2 stiklinės pieno arba grietinėlės,
druskos, pipirų,
3 kiaušiniai,
maltų džiūvėsėlių arba tarkuoto sūrio,
1 svogūnas.

Veiksmai:
Formą patepti riebalais, sudėti gabalėliais supjaustytus grybus ir žuvį. Miltus (ir kapotą svogūną, jeį jo dedama) pakepinti riebaluose. Įpilti pieno, 10 minučių pavirinti ir ataušinti. Į padažą įmaišyti prieskonių, žalių kiaušinių ir užpilti ant grybų ir žuvies. Viršų apibarstyti maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu. Kepti, kol apkepas apsitrauks rausva plutele. Patiekti su virtomis bulvėmis ir žiediniais kopūstais. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Purus grybų apkepas su pyragu


Jums prireiks:
350 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,
1 didelis svogūnas,
3 šaukštai sviesto arba margarino,
200 g sužiedėjusio pyrago,
1,5 stiklinės pieno arba sultinio,
druskos, pipirų,
3 kiaušiniai,
krapų arba petražolių lapelių,
1 Šaukštas grietinės,
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių.

Veiksmai:
Grybus sumalti mėsmale. Pyrago riekutes išmirkyti piene arba sultinyje. Jei skysčio per daug, riekutes lengvai nuspausti. Puode ištirpinti šiek tiek riebalų, juose pakepinti grybus, kapotą svogūną, duoną, sudėti prieskonius. Likusį sviestą išsukti įdėti kiaušinių trynių, dar kartą gerai išsukti, sumaišyti su grybais ir su išplaktais kiaušinių baltymais. Mišinį sudėti į riebalais pateptą skardą, paviršių apipilti grietine, apibarstyti maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu. Žalumynus įmaišyti į masę arba jais apibarstyti iškepusį apkepą. Apkepą patiekti karštą su ištirpintu sviestu ir žalių daržovių salotomis. Galima duoti ir virtų arba keptų bulvių. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Grybų ir makaronų apkepas


Jums prireiks:
200 g makaronų arba lakštinių,
vandens,
druskos,
400 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,
2 svogūnai,
70 g rūkytos nugarinės,
2 kiaušiniai,
l,5 stiklinės pieno,
druskos, pipirų,
1 šaukštas grietinės,
1 šaukštas tarkuoto sūrio,
1 šaukštas sviesto.

Veiksmai:
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, sukrėsti į kiaurasamtį, nuvarvinti ir supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais. Rūkytą nugarinę supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti su kapotais grybais ir svogūnais. Paruoštus produktus sudėti sluoksniais į formą. Apatinį ir viršutinį sluoksnį dėti makaronų. Kiaušinius išplakti su pienu, druska bei pipirais ir supilti ant produktų. Viršų patepti grietine, apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti 180 — 200 °C temperatūroje, kol paviršius gražiai paraus ir apkepas iškeps. Patiekti su troškintomis morkomis ir burokėlių arba pomidorų salotomis. Vietoj nugarinės į apkepą galima dėti margariną arba lydytus taukus. Tuomet geriausia patiekti su plonai supjaustytais kumpio griežinėliais. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Grybų ir bulvių apkepas


Jums prireiks:
10 bulvių,
350 g virtų grybų,
50 g sviesto,
2 svogūnai,
2 kiaušiniai,
2 stiklinės pieno,
druskos, pipirų,
1 šaukštas maltų džiūvėsėlių arba tarkuoto sūrio,
1 šaukštas sviesto.

Veiksmai:
Virtas bulves supjaustyti storomis riekėmis, žalias bulves — plonais griežinėliais arba šiaudeliais. Grybus ir svogūnus sukapoti ir pakepinti. Produktus sluoksniuoti riebalais pateptoje formoje taip, kad viršuje ir apačioje būtų bulvės . Kiaušinius išplakti su pienu, druska ir pipirais ir supilti ant produktų. Viršų apibarstyti maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu, uždėti sviesto gabalėlių ir kepti 180 — 200 °C temperatūroje, kol suminkštės bulvės ir apkepas apsitrauks aukso spalvos plutele. Patiekti su pomidorų, agurkų arba raugintų kopūstų salotomis. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins