Brokolių apkepas su kiaušiniais


Jums prireiks:
500 g brokolių,
2 šaukštai sviesto arba margarino,
5 kiaušiniai,
5 šaukštai pieno,
1 stiklinė grietinės,
smulkiai supjaustytų petražolių,
druskos.

Veiksmai:
Brokolius išvirus, supjaustyti stambiais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinus šaukštą sviesto, sudėti brokolius ir užpylus kiaušinių – pieno plaktiniu, kepti orkaitėje. Patiekiant apibarstyti petražolėmis bei ištirpintu sviestu. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Svogūnų apkepas


Jums prireiks:
500 g svogūnų,
2 šaukštai sviesto,
1 stiklinė pieno,
2 kiaušiniai,
1 šaukštas miltų,
druskos, kmynų. 

Veiksmai:
Svogūnus supjaustyti, ištroškinti svieste ir pasūdyti. Sudėti į reibalais išteptą indą, užberti kmynų, užpilti kiaušinio plakiniu. Plakinį paruošti taip: miltus sumaišyti su dalim pieno, įmušti kiaušinius, išmaišyti, atskiesti likusiu pienu, pasūdyti. Viską kepti orkaitėje. Pteikti su grietine. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Cikorijų apkepas su sūriu


Jums prireiks:
600 g cikorijų,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas aliejaus,
200 g fermentinio sūrio,
citrinos sulčių,
druskos.

Veiksmai:
Cikorijas supjaustyti, ištroškinti vandenyje su druska. Po to į aliejumi išteptą indą įdėti sluoksniais cikorijas ir sūrį. Paviršių pabarstyti sūriu, apšlakstyti sviestu ir citrinos sultimis. Orakaitėje kepti 10 minučių. Patiekti su makaronais. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Rabarbarų ir varškės apkepas


Jums prireiks:
400 g rabarbarų,
0,5 kg varškės,
0,5 stiklinės manų kruopų,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštas džiūvėsėlių,
150 – 200 g cukraus.

Veiksmai:
Rabarbarus supjaustyti ir uždengus 30 minučių palaikyti karštame saldžiame vandenyje. Varškę gerai išsukti, sudėti likusį cukrų, kiaušinius, manų kruopas, įpilti 1 stiklinę sulčių (vandens, kur buvo laikomi rabarbarai), gerai išmaišyti ir dėti į riebalais išteptą keptuvę. Apšlakstyti sviestu, apibarstyti džiūvėsėliais ir kepti 20 – 25 minutes. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Žiedinių kopūstų apkepas su grybais


Jums prireiks:
1 kg žiedinių kopūstų,
200 g šviežių arba 60 g džiovintų grybų,
2 – 3 šaukšati sviesto,
1 svogūnas,
1 stiklinė grybų sultinio,
2 šaukštai grietinės,
2 šaukštai miltų,
2 – 3 kiaušiniai,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
3 – 4 šaukštai aliejaus,
150 g fermentinio sūrio,
pipirų, druskos, cukraus.

Veiksmai:
Grybus supjaustyti ir apvirti. Supjaustytą svogūną ir grybus pakepinti keptuvėje su sviestu . Grybus paskaninti pipirais, cukrumi, pasūdyti ir supylus sultinį troškinti apie 40 minučių. Baigiant troškinti įdėti grietinės.
Kopūstus apvirti pasaldintame, pasūdytame ir parūgštintame vandenyje. Po to supjaustyti. Juos apvolioti miltuose, pamirkyti kiaušinyje, išplaktame su druska, po to vėl pavolioti džiūvėsėliuose ir kepti aliejuje, kol pagels. Į sviestu išteptą keptuvę įdėti apkeptus žiedinius kopūstus, o ant jų sūrio riekutes, o ant sūrio – grybus. Ant viršaus uždėti kelis gabaliukus sviesto ir orkaitėje kepti 5 – 7 minutes. Patiekti su bulvių arba ryžių koše. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Brokolių ir varškės apkepas


Jums prireiks:
1 kg brokolių,
3 – 4 šaukštai pieno,
50 g sviesto arba margarino,
2 šaukštai miltų,
1 stiklinė grietinės,
1 – 2 tryniai,
100 g varškės,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
kmynai, cukrus, druska. 

Veiksmai:
Brokolius išvirti pienu užbalintame, pasūdytame ir truputį pasaldintame vandenyje. Išvirus supjaustyti gabaliukais ir sudėti į sviestu išteptą indą. Miltus pakepinti su sviestu , praskiesti grietine, maišant užvirti. Varškę su tryniais gerai išmaišyti, sudėti pravėsintą grietinės tyrę, paskaninti cukrumi, išbrinkytais kmynais, pasūdyti. Paruoštą masę užpilti ant brokolių, paviršių apibarstyti džiūvėsėliais ir kepti 20 minučių. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Gūžinių kopūstų apkepas


Jums prireiks:
1,5 kg kopūstų,
4 – 5 kiaušiniai,
2 – 3 svogūnai,
2 – 3 šaukštai sviesto,
3 – 4 šaukštai smulkiai supjaustutų petražolių,
1 stiklinė džiūvėsėlių,
0,5 stiklinės pieno,
1 šaukštas miltų,
2 stiklinės grietinės padažo,
maltų pipirų,
baziliko,
druskos.

Veiksmai:
Kopūstus pasmulkinus apvirti, tada supjaustyti. Kiaušinius su miltais ir pienu gerai išplakti ir supilti ant kopūstų, tada suberti 0,5 stiklinės džiūvėsėlių, svieste pakeptus svogūnus, petražoles, pipirus, druską, viską gerai išmaišyti.
Paruoštą masę sudėti i riebalais išteptą indą, viršų pabarstyti džiūvėsėliais, uždėti kelis gabaliukus sviesto ir kepti. Patiekti su grietine. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Rabarbarų apkepas su ryžiais


Jums prireiks:
500 g rabarbarų,
300 g ryžių,
150 g cukraus,
3 stiklinės pieno,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštas džiūvėsėlių,
druskos.

Veiksmai:
Ryžius išvirti, įdėti druskos ir pusę cukraus. Rabarbarus supjaustyti ir uždengus 30 minučių palaikyti karštame saldžiame vandenyje. Į atvėsusius ryžius sudėti trynius ir išplaktus baltymus, gerai išmaišyti. Į išteptą sviestu keptuvę dėti sluoksniais ryžius ir rabarbarus, viršutinis sluoksnis turi būti ryžių. Paviršių apšlakstyti sviestu ir kepti 20 – 25 minutes. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Moliūgų apkepas su varške


Jums prireiks:
500 g moliūgų,
250 g varškės,
0,5 stiklinės manų kruopų,
1 stiklinė pieno,
2 kiaušiniai,
100 g razinų,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai sviesto,
3 šaukštai grietinės

Veiksmai:
Moliūgus supjaustyti kubeliais ir kepti svieste. Iškeptus moliūgus, varškę, manų kruopas, kiaušinius, razinas, cukrų gerai išmaišyti, įdėti į reibalais išteptą ketuvę, paviršių apšlakstyti sviestu ir kepti 15 – 20 minučių. Patiekti su grietine. Skanaus! 

Kategorija: Apkepų receptai |

Moliūgų apkepas su manų koše


Jums prireiks:
750 g moliūgų,
1 stiklinė manų kruopų,
1 stiklinė pieno,
2 kiaušiniai,
100 g grietinės,
druskos.

Veiksmai:
Moliūgus supjaustyti kubeliais ir pavirti piene. Po to suberti manų kruopas, įmušti kiaušinius, pasūdyti, viską sumaišyti ir dėti į riebalais išteptą keptuvę. Paviršių apšlakstyti sviestu ir kepti 20 – 20 minutes. Patiekti su greitine. Skanaus! 

Kategorija: Apkepų receptai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins