Grybų apkepas


Jums prireiks:
2 stiklinės miltų
vandeniu skiestas pienas (lygiomis dalimis)
šaukštas aliejaus
kiaušinis
½ šaukštelio kepimo miltelių
Faršui:
1 kg grybų
didelis svogūnas
šaukštas miltų
2 šaukštai sviesto
150 g fermentinio sūrio
pipirų, druskos

Veiksmai:
Grybus su svogūnų griežinėliais, šaukštu sviesto ir prieskoniais troškinkite 25 min. nuolat maišydami. Įberkite šaukštą miltų ir troškinkite dar 5 min. Tešlos paruošimas:
Suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, dėkite aliejų, kepimo miltelių, druskos. Po truputį maišydami pilkite vandeniu praskiestą pieną. Tešla turėtų būti grietinės tirštumo. Supilkite ją į riebalais išteptą kepimo skardą, ant viršaus sudėkite troškintus grybus, pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Uždėkite gabalėliais supjaustyto sviesto ir 35-40 min. kepkite iki 220º įkaitintoje orkaitėje.

Kategorija: Apkepų receptai |

Moliūgų apkepas su grybais


Jums prireiks:
500 g moliūgų,
500 g šviežių grybų,
3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
2 kiaušiniai,
2 – 3 šaukštai grietinės,
1 šaukštas kmynų,
pipirų ir druskos.

Veiksmai:
Moliūgą supjaustyti, išvirti, pertrinti per sietelį. Grybus pakepti svieste, įberti kmynų, pipirų ir druskos. Tada grybus, moliūgo masę ir kiaušinius gerai sumaišyti, dėti į riebalais ir džiūvėsėliais išteptą keptuvę, apšlakstyti riebalais ir kepti 15 – 20 minučių. Patiekti su grietine. Skanaus! 

Kategorija: Apkepų receptai |

Moliūgų apkepas


Jums prireiks:
750 g moliūgų,
1 stiklinė manų kruopų,
1 stiklinė pieno,
2 kiaušiniai,
100 g grietinės,
druskos.

Veiksmai:
Moliūgą, nuplauti, supjaustyti smulkiais kubeliais ir apvirti piene. Po to suberti manų kruopas, įmušti kiaušinius, pasūdyti ir išmaišyti. Gautą masę supilti į aliejumi išteptą keptuvę, paviršių aplyginti ir apšlakstyti aliejumi , kad blizgėtų. Keptuvę dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 25-30 minučių. Baigus kepti išimti į lėkštę, aptepti gretine ir papuošti petražolės šakele. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Aguročių apkepas


Jums prireiks:
600 g aguročių,
100 g fermentinio sūrio,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai sviesto arba margarino,
0,5 stiklinės pieno,
3 šaukštai džiūvėsėlių,
pipirų, druskos,
petražolių lapelių.

Veiksmai:
Agurotį išdarinėti, išvirti pasūdytame vandenyje, pertrinti per sietelį. Šią masę patroškinti su sviestu arba margarinu, suberti tarkuotą sūrį, džiūvėsėlius, sudėti trynius išplaktus baltymus, šaukštą supjaustytų petražolių, supilti pieną, įberti maltų pipirų, pasūdyti, išmaišyti.
Indą, kuriame keps, ištepti riebalais , pabarstyti džiūvėsėliais ir sudėti aguročių masę. Paviršių apšlakstyti riebalais ir kepti kol apkepas atšoks nuo indo. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Moliūgų apkepas „Liuks“


Jums prireiks:
600 g moliūgo
300 g varškės
2/3 stiklinės manų kruopų
½ stiklinės pieno
3 kiaušiniai
100 g razinų
100 g džiovintų slyvų
2 šaukštai cukraus
4 šaukštai sviesto
3 šaukštai grietinės

Veiksmai:
Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais ir apvirkite. Išgriebę nuvarvinkite. Į dubenį sudėkite moliūgą, pertrintą varškę, manų kruopas, su pienu išplaktus kiaušinius, nuplautas razinas bei slyvas, suberkite cukrų ir viską gerai sumaišykite. Šią masę sudėkite į riebalais išteptą kepimo indą, ant viršaus uždėkite kelis gabalėlius sviesto ir kepkite orkaitėje 15-20 min.

Kategorija: Apkepų receptai |

Bulvių ir briuselio kopūstų apkepas


Jums prireiks:
500 g bulvių,
500 g briuselio kopūstų,
2 šaukštai sviesto,
svogūnas,
250 g jautienos faršo,
100 g liesos varškės,
kiaušinis,
2 skiltelės česnako,
druskos,
pipirų,
žiupsnelis raudonųjų maltų ankštpipirių,
stiklinė rūgščios grietinės,
pusė stiklinės pieno,
petražolių lapelių.

Veiksmai:
Briuselio kopūstus nuplauname, nupjauname kotelius.Bulves nuskutame, supjaustome briuselio kopūstų gūželių dydžio gabaliukais.Pusę sviesto išlydome didelėje keptuvėje, sudedame bulves, kopūstus ir kepame 15 min., nuolat maišydamos.Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome.Faršą, varškę, kiaušinį ir svogūną gerai išmaišome, pasūdome, paskaniname pipirais ir susmulkintu česnaku.Padarome kopūstų gūželių dydžio kukulaičius.Plokščią kaitrai atsparią formą patepame antra sviesto puse, dedame eilėmis bulves, kopūstų gūželes ir kukulaičius.Grietinę išmaišome su pienu, įberiame maltų raudonų ankštpipirių ir skiltelę susmulkinto česnako, druskos ir pipirų pagal skonį, palaistome kukulaičius.Įstatome į 220 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame apie valandą.
Prieš patiekdamos pabarstome pjaustytais petražolių lapeliais.Galime papuošti ankštpipirių juostelėmis.
Svarbu indas, kuriame kepame apkepą.Gražiai atrodo kaitrai atsparūs indai. 

Kategorija: Apkepų receptai |

Varškės apkepas


Jums prireiks:

  • 0,5 kg varškės
  • 4 kiaušiniai
  • 3 šaukštai sviesto
  • 3 šaukštai cukraus
  • 3 šaukštai manų kruopų
  • 0,5 stiklinės pieno
  • Druskos

Veiksmai:

Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25-30 min. kepama orkaitėje.

Kategorija: Apkepų receptai |

Varškės apkepas su obuoliais


Jums prireiks:
1 kg varškės
250 g grietinės
100 g sviesto arba margarino
2 kiaušiniai
5-6 šaukštai manų kruopų
0,5 kg obuolių
1 stiklinė cukraus

Veiksmai:
Sumaltą varškę išmaišyti su grietine, manų kruopomis, kiaušiniais, sviestu ar margarinu ir cukrumi.Riebalais ištepti skardą, į kurią sudėti dalį varškės, o ant jos išdėti nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus rūgščius obuolius. Pabarstyti cukrumi, ant viršaus sudėti likusią varškę. Apšlakstyti sviestu ir iškepti. Valgyti šiltą ir su grietine.

Kategorija: Apkepų receptai |

Gelteklių apkepas


Jums prireiks:
1 kr gelteklių,
2 šaukštai miltų,
2 stiklinės pieno,
3 šaukštai sviesto,
10 – 12 graikinių riešutų,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
citrinos sulčių,
druskos.

Veiksmai:
Gelteklius išvirti pasūdytame vandenyje, nulupti ir supjaustyti.
Miltus kepinti su sviestu, kai pagels atskiesti pienu, pasūdyti ir virti, kol sutirštės. Riešutus sumalti ir sudėti į padažą. Paruoštą padažą užpilti ant gelteklių, išmaišyti ir sudėti į riebalais bei džiūvėsėliais išteptą keptuvę. Paviršiuje uždėti sviesto ir kepti 20 – 25 minutes. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Svogūnų, bulvių ir grybų apkepas


Jums prireiks:
500 g svogūnų,
500 g bulvių,
100 d džiovintų baravykų,
200 g lašinių ar šoninės,
50 g sviesto,
1 šaukštas miltų,
druskos, lauro lapų, maltų pipirų.

Veiksmai:
Svogūnus supjaustyti, pabarstyti miltais ir pakepti su lašiniais. Pusiau apkepus, įdėti išvirtus baravykus, pipirus, lauro lapus, druskos. Į reibalais išteptą indą sluoksniais dėti bulves ir svogūnų bei grybų masę. Viršuje turi būti bulvės . Paviršiuje dar uždėti sviesto ir kepti orkaitėje, kol bulvės suminkštės. Skanaus! 

Kategorija: Apkepų receptai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins