Cikorijų apkepas su grybais


Jums prireiks:
1 kg cikorijų,
2 svogūnai,
100 g džiovintų grybų,
3 kiaušiniai,
1 šaukštas miltų,
3 šaukštai grietinės,
2 šaukštai sviesto arba margarino,
pipirų, druskos

Veiksmai:
Supjausčius cikorijas, apšlakstyti parūgštintu vandeniu. Svogūną supjaustyti, pakepti. Grybus išvirti pasūdytame vandenyje, supjaustyti juostelėmis, sumaišyti su svogūnais. Šį mišinį sumaišyti su cikorijomis, įdėti trynius ir išplaktus baltymus, pasūdyti, įberti pipirų ir gerai išmaišyti. Visą masę įdėti į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą indą. Paviršių apibarstyti džiūvėsėliais ir apšlakstyti riebalais . Kepti orkaitėje.
Miltus pakepti riebaluose, praskiesti iki grietinės tirštumo vandeniu, kurima evirė grybai, pasūdyti, užvirti, įdėti grietinės ir išmaišyti. Gautu padažu apipilti apkepą. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Grybų ir pomidorų apkepas


Jums prireiks:
500 g. šviežių grybų, kurių nebūtina karštai apdoroti,
1 – 2 svogūnai,
1 – 2 šaukštai sviesto arba margarino,
druskos,
3 – 4 šaukštai grietinės,
6 – 8 vidutinio dydžio pomidorai,
2 šaukšteliai sviesto ,
krapų ar petražolių lapelių.

Veiksmai:
Paruoštus grybus sukapoti ir kartu su svogūnais troškinti riebaluose, kad dalis skysčio išgaruotų. Pridėti grietinės ir pasūdyti. Grybus perdėti į ugniai atsparią stiklinę formą arba indą, ten pat koteliais žemyn sudėti pomidorus. Kiekvieną pomidorą apibarstyti druska ir uždėti po gabalėlį sviesto. Kepti orkaitėje, kol iškeps pomidorai. Patiekti apibarstytus smulkiai pjaustytias žalumynais.

Kategorija: Apkepų receptai |

Morkų apkepas su pupelėmis


Jums prireiks:
9 morkos,
1 stiklinė pupelių,
2 šaukštai sviesto,
2 kiaušiniai,
100 g fermentinio sūrio,
1 stiklinė grietinės,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
kmynai, druska.

Veiksmai:
Morkas sutarkuoti, įpilti 2/3 verdančio vandens, įdėti šaukštą sviesto ir ištroškinti. Po to jas ir virtas pupeles sutrinti per sietelį, įmušti kiaušinius, įberti kmynų, pasūdyti. Viską išmaišyti ir sudėti į riebalais teptą ir džiūvėsėliais apibarstytą skardą. Paviršių apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti orkaitėje 40 – 45 minutes. Patiekti su grietine. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Morkų apkepas su varške


Jums prireiks:
10 – 11 morkų,
400 g varškės,
0,5 stiklinės manų kruopų,
0,5 stiklinės pieno,
2 šaukštai cukraus,
3 šaukštai grietinės,
3 kiaušiniai,
4 šaukštai sviesto,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
cinamonas, druska.

Veiksmai:
Morkas sutarkuoti, sudėti ištrintą varškę, piene mirkytas manų kruopas, kiaušinių trynius, ištrintus su cukrumi, įberti cinamono, druskos. Viską išmaišyti, sudėti išplaktus baltymus. Šią masę sudėti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą indą. Paviršių apšlakstyti sviestu ir kepti oakaitėje 30 – 35 minutes. Patiekti apipylus sviestu su grietine. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Purus grybų apkepas


Jums prireiks:
400 g. sūdytų ar savo sultyse virtų grybų,
1 svogūnas,
2 – 3 šaukštai
sviesto,
2 – 3 šaukštai miltų,
2 stiklinės pieno,
3 – 4 kiaušiniai,

druskos,
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių ar tarkuoto sūrio.

Veiksmai:
Grybus ir svogūną sukapoti, įdėti šiek tiek riebalų ir patroškinti.
Likusiuose riebaluose iki gelsvumo pakepinti miltus, supilti pieną ir
virinti, kol padažas sutirštės. Padažą praaušinti ir sumaišyti su
grybais, kiaušinių tryniais, prieskoniais. Atsargiai įmaišyti suplaktus
iki putų baltymus. Masę sukrėsti į riebalais pateptą formą, apibarstyti
maltais džiūvėsėliais ar tarkuotu sūriu ir kepti, kol apkepas paraus.
Patiekti karštą tame pačiame inde, kuriame kepė. Pastovėjęs apkepas
suslūgsta.

Kategorija: Apkepų receptai |

Saldus morkų apkepas


Jums prireiks:
8 morkos,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai cukraus,
1 citrina,
1 šaukštas riebalų.

Veiksmai:
Morkas išvirti ir sutarkuoti. Trynius išsukti su cukrumi, supilti citrinos sultis, įberti tarkuotos citrinos žievės, ir su morkomis gerai išmaišyti. Baltymus išplakti, sudėti morkas ir išmaišyti. Paruoštą masę sudėti į riebalais išteptą indą ir kepti 30 minučių orkaitėje. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Grybų , mėsos ir ryžių apkepas


Jums prireiks:
200 g. šviežių grybų, kurių nebūtina karštai apdoroti,
200 g. virtos
arba keptos mėsos,
1 svogūnas,
2 pomidorai,
1 raugintas agurkas,
1
petražolė,
druskos,
pipirų,
pomidorų tyrės,
1 stiklinė ryžių,
vandens,

sultinio,
maltų džiūvėsėlių arba tarkuoto sūrio,
sviesto.

Veiksmai:
Gabalėliais supjaustytus grybus, mėsą ištroškinti su prieskoninėmis
daržovėmis ir kitais prieskoniais. Pasūdytame vandenyje išvirti birią
ryžių košę. Formą patepti riebalais, į ja suberti ryžius (daugiau kaip
pusę) taip, kad uždengtų formos dugną ir sieneles. Vidyryje padaryti
duobutę, į kurią sukrėsti troškinį ir supjaustytus agurką bei pomidorą.
Viską užkloti likusiais ryžiais. Jei produktai labai sausi -
pašlakstyti sultiniu. Viršų apibarstyti tarkuotais džiūvėsėliais arba
lydytu tarkuotu sūriu, uždėti sviesto gabalėlių ir kepti tol, kol
apkepas paraus.

Kategorija: Apkepų receptai |

Grybų ir makaronų apkepas


Jums prireiks:
200 g.  makaronų ,
vandens,
400 g. sūdytų ar savo sultyse virtų grybų,
2 svogūnai,
60 – 80 g. rūkytos nugarinės,
2 kiaušiniai,
0,5 stiklinės pieno,
druskos,
pipirų,
1 šaukštas grietinės,
1 šaukštas tarkuoto sūrio,
1 šaukštas sviesto.

Veiksmai:
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nuvarvinti ir supjaustyti 2 – 3
cm ilgio gabalėliais. Rūkytą nugarinę supjaustyti kubeliais ir
pakepinti su kaoptais grybais ir svogūnais. Paruoštus produktus sudėti
sluoksniais į formą. Apatinį ir viršutinį sluoksnį dėti makaronų.
Kaiušinius išplakti su pienu, druska ir pipirais ir supilti ant
produktų. Viršų patepti grietine, apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti
180 – 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje, kol paviršius gražiai
paraus ir apkepas iškeps.

Kategorija: Apkepų receptai |

Bulvių ir cukinijų apkepas


Jums prireiks:
600g bulvių

200g cukinijos

200g virtos dešros

200g grietinėlės

75g lydyto sūrio

druskos, pipirų, muškato riešuto

Veiksmai:
Bulves nuskusti.Nuvalyti cukinijas, supjaustyti griežinėliais.
Supjaustyti ratukais dešrą, viską sudėti sluoksniais į riebalais
išteptą formą. Išplakti grietinėlę . Į grietinėlę sudėti tarkuotą lydytą
sūrį, druską, pipirus, muškato riešuto. Viską užpilti ant viršaus.
Kepti orkaitėje 40-45 min. 200C temperatūroje.

Kategorija: Apkepų receptai |

Ankštinių daržovių apkepas su varške


Jums prireiks:

100 g ankštinių daržovių,
50 g pieno,
25 g manų,
5 g sviesto,
5 g džiūvėsėlių,
50 g varškės,
10 g cukraus,
35 g grietinės,
druskos.

Veiksmai:

Ankštines daržoves išvirkite ir sumalkite. Piene išvirkite tirštą manų košę ir sumaišykite su ankštinėmis daržovėmis. Pridėkite žalio kiaušinio, druskos, cukraus, varškės, viską gerai išmaišykite. Tešlą dėkite į džiūvėsėliais pabarstytą skardą 3 – 4 cm sluoksniu, paviršių ištepkite grietine ir kepkite nekarštoje orkaitėje apie 30 – 40 minučių. Skanaus!

Kategorija: Apkepų receptai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins