Ryžių apkepas su varške


Jums prireiks:

60 g ryžių,
170 g vandens,
20 g razinų,
40 g varškės,
0,25 kiaušinio,
15 g cukraus,
truputis vanilinio cukraus,
5 g lydyto sviesto,
5 g džiuvėsėlių,
35 g grietinės arba
75 g vaisių padažo,
druskos.

Veiksmai:
Išvirtą birią ryžių košę su razinomis ataušinkite iki 70º, sudėkite pertrintą varškę, mažame vandens kiekyje ištirpintą vanilinį cukrų. Kiaušinio baltymą gerai išplakite, plakdami įberkite cukrų ir viską gerai išmaišykite. Košę dėkite į skardą ne storesniu kaip 3,5 cm sluoksniu. Viršų palyginkite, patepkite su grietine suplaktu kiaušiniu ir kepkite, kol pasidarys gelsva pluta iš viršaus ir apačios.
Karštą apkepą supjaustykite ir patiekite su sviestu, grietine arba vaisių padažu. Skanaus !

Kategorija: Apkepų receptai |

Kepenėlių apkepas


Jums prireiks:

500 g kepenų,
300 g virtų bulvių,
200 g svogūnų,
3 kiaušiniai,
300 g grietinės,
3 šaukštai aliejaus,
šaukštelis mairūno,
druskos,
pipirų.

Veiksmai:

Kepenėlės supjaustyti kubeliais. Svogūnus supjaustyti ir pakepinti. Grietinę išplakti su kiaušiniais ir prieskoniais.kepenėles iškepti. Tada ant jų sudėti svogūnus, bulves, užpilti padažą ir kepti 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje. 

Kategorija: Apkepų receptai |

Spagečių apkepas


Jums prireiks:

1 šaukštelis aliejaus
druskos
400 g spagečių
500 g pomidorų
200 g kumpio
1 česnako skiltelė
1/4 l grietinės
baltųjų pipirų
žiupsnelis mairūnų
60 g fermentinio sūrio

Veiksmai:

Puode užvirinti 3 l pasūdyto vandens, įpilti aliejaus ir išvirti makaronus . suversti į sietelį, nulieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti.
pomidorus įpjauti kryžmai, išpjauti vaiskočius, nuplikyti, nulieti šaltu vandeniu, nulupti ir supjaustyti į 4 dalis.
kumpį supjaustyti šiaudeliais. česnaką nulupti, sutarkuoti ir pasūdyti.
Į keptuvę sukrėsti grietinę, tarkuotą česnako skiltelę bei suberti prieskonius. Užvirinti, sudėti makaronus ir dar šiek tiek pavirti. suversti supjaustytus pomidorus , kumpį ir suberti tarkuotą sūrį. Šiek tiek apkepti, kad sūris išsilydytų.

Receptą atsiuntė Jurgita

Kategorija: Apkepų receptai |

Apkeptos paprikos sriuba


Jums prireiks:

4 vidutinės raudonosios paprikos
1 nedidelė geltonoji paprika
1-2 nedideli kajeno pipirai
3 skiltelės česnako
1 šaukštas alyvų aliejaus
400 g vištienos sultinio
0,5 puodelio grietinėlės

Veiksmai:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C. Perpjaukite pipirus pusiau, pašalinkite kotelius, membranas ir sėklas. Sudėkite pipirus nupjauta puse žemys ant folija išklotos kepimo skardos. Sudėkite česnaką . Patepkite pipirus ir česnaką aliejumi. Kepkite 20-25 minutes arba kol odelės pradės skilinėti. Apvyniokite pipirus folija; palikite išjungtoje orkaitėje 20-30 minučių arba kol atvės. Naudodami skutimo peilį, nuimkite pipirų odeles.
2. Padažo inde sumaišykite raudonąją papriką ir kajeno pipirus bei vištienos sultinį. Užvirkite; sumažinkite ugnį. Troškinkite neuždengtą 7 minutes arba kol skysčio sumažęs trečdaliu. Truputį atvėsinkite. Tuo tarpu mikseryje sumaišykite pakepintą geltonąją papriką ir 1/4 puodelio grietinėlės. Uždenkite ir gerai išmaišykite (kol taps vienalyte piure). Perdėkite į nedidelį indą. Uždenkite; atšaldykite.
3. Tame pačiame mikseryje suplakite pusę raudonųjų paprikų mišinio iki vientisos masės. Grąžinkite suplaktą masę į tą patį indą. Sudėkite likusią grietinėlę. Virkite maišydami, iki gerai įkais. Sudėkite į patiekimo indus. Įdėkite 2 šaukštus geltonosios paprikos kremo į kiekvieną porciją, šaukštu suformuodami sūkurius. Pabarstykite baziliku.

Pagal http://receptai.ten.lt

Kategorija: Apkepų receptai |

Apkepas su šviežiais vaisiais


Jums prireiks:
65 g kruopų,
170 g pieno ar vandens,
10 g cukraus,
5 g sviesto,
0,5 kiaušinio,
60 g šviežių obuolių,
5 g grietinės,
5 g džiūvėsėlių,
75 g vaisių padažo,
druskos.

Veiksmai:

Piene arba vandenyje išvirta biri ryžių, sorų arba manų košė ataušinama iki 70 laipsnių, sudedamas cukrus, žalias kiaušinis ir išmaišoma. Pusė masės dedama į džiūvėsėliais pabarstytą skardą, išlyginama, ant viršaus sudedami 1 cm kubeliais supjaustyti žali nulupti vaisiai ir vėl uždengiama masės sluoksniu. Viršus sulyginamas, patepamas kiaušiniu, sumaišytu su grietine, ir kepama orkaitėje.

Kategorija: Apkepų receptai |

Bulvių, žiedinių kopūstų ir virtos mėsos apkepas


Jums prireiks:

4 – 5 bulvės,
0,5 l pieno,
0,5 kg žiedinių kopūstų,
1 kiaušinis,
200 g virtos mėsos,
0,5 šaukšto kmynų,
1 svogūnas,
50 g sviesto,
druska.

Veiksmai:
Bulves išvirkite, sugrūskite, supilkite karštą pieną, pasūdykite, suberkite kmynus ir išmaišykite. Žiedinius kopūstus suskirstykite žiedeliais ir apvirkite. Į paruoštą indą dėkite sluoksnį bulvių košės, sluoksnį smulkiai supjaustytos virtos mėsos, susmulkintą svogūną, sluoksnį žiedinių kopūstų ir vėl bulvių košės. Ant viršaus užpilkite išplaktą su 2 šaukštais pieno ir trupučiu druskos kiaušinį, uždėkite sviesto gabaliukų ir kepkite orkaitėje 10 – 15 minučių.

Kategorija: Apkepų receptai |

Bulvių ir grybų apkepas


Jums prireiks:

6 – 7 bulvės,
900 g grybų,
3 nedideli svogūnai,
1 česnako skiltelė,
2 šaukštai tarkuoto sūrio,
200 g pasaldintos grietinėlės,
1 kiaušinis.

Veiksmai:
Nuskustas bulves plonai supjaustykite, sukapokite grybus. Svogūnus, grybus ir česnaką sumalkite ir sudėkite į ugniai atsparų indą, ant viršaus uždėkite bulves , apibarstykite pipirais, užberkite šaukštą sūrio. Susluoksniuokite likusias bulves , užpilkite grietinėle, sumaišyta su kiaušiniu. Ant viršaus užberkite likusį sūrį ir kepkite orkaitėje apie valandą. Puodą galima uždengti folija.

Kategorija: Apkepų receptai |

Bulvių ir dešros apkepas


Jums prireiks:

4 – 5 bulvės,
200 g virtos dešros,
2 – 3 svogūnai,
2 morkos,
100 g margarino,
maltų kalendrų grūdeliai,
1 stiklinė grietinės,
50 g olandiško sūrio,
druska.

Veiksmai:
Nuskustas bulves supjaustykite griežinėliais, 3 – 5 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite riebaluose. Morką stambiai sutarkuokite, dešrą supjaustykite griežinėliais. Į paruoštą indą sluoksniuokite bulves , dešrą, svogūnus ir tarkuotas morkas. Kiekvieną sluoksnį apšlakstykite grietine. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Supilkite likusią grietinę, užbarstykite smulkiai tarkuotą sūrį,,,,,. Kepkite orkaitėje 25 – 30 minučių.

Kategorija: Apkepų receptai |

Bulvių ir cukinijų apkepas


Jums prireiks:

10 bulvių,
250 g cukinijų,
1 česnako skiltelė,
100 g sūrio,
1 šaukštas sviesto,
200 g grietinėlės,
1 šaukštas džiūvėsių,
1 šaukštelis muskato riešutų,
pipirai,
druska.

Veiksmai:
Nuskustas bulves supjaustykite skiltelėmis, cukiniją – 0,5 cm storio gabaliukais. Česnaką susmulkinkite. Sumaišykite sūrį ir džiūvėsius. Riebalais ištepkite skardą, pabarstykite česnaku, susluoksniuokite bulves ir cukiniją . Kiekvieną sluoksnį pabarstykite sūrio mišiniu, druska, pipirais, muskato riešutu, ant viršaus užberkite storesnį sūrio sluoksnį, apšlakstykite ištirpytu sviestu ir užpilkite grietine. Kepkite orkaitėje 5 minutes, paskui uždenkite dangčiu ir kepkite dar 20 minučių.

Kategorija: Apkepų receptai |

Bulvių ir įdarytų pomidorų apkepas


Jums prireiks:

6 – 7 bulvės,
200 g konservuotų žaliųjų žirnelių,
4 pomidorai,
200 g mėsos faršo,
1 bandelė,
1 kiaušinis,
120 g sviesto,
pusė svogūno,
pipirai,
petražolių lapeliai,
druska.

Veiksmai:
Susmulkintą svogūną pakepinkite, sudėkite faršą, patroškinkite, sumaišykite su išminkyta bandele ir prieskoniais. Išgremžkite pomidorų vidų ir pridėkite įdaro.
Nulupkite virtas bulves, supjaustykite kubeliais, apkepinkite svieste. Į skardą dėkite su žirneliais sumaišytas bulves, ant jų uždėkite įdarytus pomidorus. Patepkite sviestu ir kepkite orkaitėje.
Tinka šventiškai vakarienei

Kategorija: Apkepų receptai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins