Bulviniai blynai su faršo įdaru


Jums prireiks:

  • 10 didelių bulvių
  • 2 kiaušiniai
  • 2 svogūnai
  • 300 g faršo
  • Druskos
  • Pipirų
  • Aliejus kepimui

Veiksmai:

Bulbves nulupame ir sutarkuojame. Įmušame kiaušinius, įdedame druskos ir pipirų.
Tada ruošiame faršą. Įpjaustome svogūno, įdedame druskos ir pipirų.
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame šaukštą tarkuotų bulvių , iš faršo padarome ploną blyną ir dedame ant tarkuotų bulvių keptuvėje, tuomet ant viršaus uždedame dar tarkuotų bulvių .
Kepame ant silpnos ugnies apie 30 min.
Skanaus!

Kategorija: Bulviniai patiekalai |

Silke įdarytos bulvės


Jums prireiks:
Reikės: Didelių virtų bulvių, morkos, silkės, druskos, majonezo, tepamo sūrelio, tarkuoto fermentinio sūrio.

Veiksmai:
Bulves perpjauname per pusę, išgremžiame. Įdarui silkę, morką supjaustome kubeliais, įdedame bulvių likučius, druskos , majonezo arba grietinės ( dietininkams- nat. jogurtas), 2 šaukštus tepamo sūrelio. Viską gerai išmaišome. Paragaujame, kad netrūktų druskos ( tik nesuvalgome, nes labai skanus įdaras išeina). Tada dedame su kaupeliu į bulves ir užbarstome tarkuotu sūriu. Kepame apie 15 min.

Kategorija: Bulviniai patiekalai |

Bulviniai kukuliai su lašinukais


Jums prireiks:
1 pakelis mišinio cepelinams,
100 g lašinių su raumenukais,
2 svogūnai,
1 kiaušinis,
žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto,
po šaukštą pjaustytų petražolių ir krapų.

Veiksmai:
Paruoškite tešlą pagal cepelinų mišinio paruošimo būdą. 625 ml šalto vandens pastoviai maišant iš lėto reikia supilti visą pakelio turinį. Leisti tešlai išbrinkti 5-7 min. Lašinukai ir svogūnai smulkiai supjaustomi. Lašinukai suspirginami, tada sudedami ir apkepinami svogūnai . Mišinys suminkomas su kiaušiniu, muskato riešutu ir žalumynais. Pabaigoje sudedami spirgučiai su svogūnai s, ir viskas išminkoma. Jeigu reikia, įberiama truputį miltų. Drėgnomis rankomis daromi kukuliai, dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 15-20 min.

Kategorija: Bulviniai patiekalai |

Bulvinių blynų pieva


Jums prireiks:
Bulvinių blynų,
žalios, geltonos,
raudonos paprikos,
pievagrybių,
svogūno,
prieskonių,
fermentinio sūrio

Veiksmai:
Iškeptus blynus išdėlioti skardelėje, ant kiekvieno užberti pjaustytos paprikos, pievagrybių, svogūno, pabarstyti mėgstamais prieskoniais, užberti tarkuoto fermentinio sūrio ir pašauti į orkaitę. Kepti, kol išsileis sūris.

Kategorija: Bulviniai patiekalai |

Kugelis čenakinėse


Jums prireiks:

4 porcijoms reikės:
apie 8 vidutinio dydžio bulvių,
mėsytės( pvz.jautienos, kalakutienos, kiaulienos, …kokią kas mėgsta)nedidelio gabaliuko,
1 svogūno,
šaukšto sviesto,
druskos,
pipirų maltų,
aliejaus čenakinių ištepimui.

Veiksmai:

Pirmiausiai mėsytę nusiplaunam, susismulkinam kubeliais, pabarstom druska, pipiriukais ir paliekam pastovėti, kol pasiruošim visa kita. Svogūniukus nulupam, smulkiai susipjaustom ir pakepinam svieste. Po to bulves nuskutam…, susitarkuojam, supilam svogūniukus, pagardinam tarkius druska, pipiriukais ir gražiai šaukštu dedam į aliejum išteptas čenakines taip: pusė tarkių, mėsytės, kuri truputį pasimarinavo, ir ant viršaus vėl tarkių.Tik nereikia pridėti pilnų, nes bekepant truputį viskas iškyla ir “lipa” per viršų, čenakinės turi būti uždengtos.Na ir kepam orkaitėj apie 45 min.,čia priklauso nuo dujinės viryklės, jei naujesnė, užtenka ir pusvaladžio.Galima prie galą nudengti ir palikti, kad viršus šiek tiek apskrustų, čia kaip kas mėgsta.

Kategorija: Bulviniai patiekalai |

Didžkukuliai su aguonų įdaru


Jums prireiks:

15 didelių žalių bulvių
5 didelės su lupenomis virtos bulvės
druskos

Įdaras:
2 stiklinės aguonų
1 kiaušinis
3 šaukštai medaus

Veiksmai:

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti.
Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves .
Nulupti virtas bulves .
Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopščiai užminkyti tešlą.
Iš tešlos formuoti gana didelius rutulius, įdaryti juos paruoštu įdaru, gerai užlipdyti, po to formuoti pailgus didžkukulius.
Porcijomis mesti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti apie 30 min.
Išimti griebtuvu ir dėti į pašildytą pusdubenį.

Įdarui:
Aguonas užpilti verdančiu vandeniu, atidėti 2-3 min., po to nusunkti per sietelį, sumalti mėsmale, ištrinti su medumi ir kiaušiniu.

 

Kategorija: Bulviniai patiekalai |

Keptos bulvės su kumpiu


Jums prireiks:
4 porcijoms reikės:
600g su lupenomis virtų bulvių,
200g rūkytos šoninės,
maltos paprikos,
1/2 galvutės gūžinės salotos,
česnako skiltelės,
200g silkių aliejuje,
druskos, 3 šaukštų aliejaus.

Veiksmai:
Bulves nulupkite, šoninę supjaustykite juostelėmis ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite bulves ir apkepinkite iš visų pusių, kol pageltonuos. Pabarstykite paprika. Silkes supjaustykite gabaliukais. Lėkštę ištrinkite perpjautu česnaku ir sudėkite į ją nuplautus ir gerai nuvarvintus salotų lapus. Ant jų sudėkite bulves , šoninę ir silkes. Atsargiai sumaišykite.

Kategorija: Bulviniai patiekalai |

Bulvės Šiaudeliai


Jums prireiks:
1 kg bulvių
jautienos taukų
druskos

Veiksmai:
Tai smulkiai supjaustytos gruzdintos bulvės .
Ruošiant jas, bulvės pjaustomos griežinėliais, o po to iš sudėtų kelių griežinėlių pjaunamos smulkios juostelės.
Kepamos 2 kartus: iš pradžių valandėlę nelabai karštuose taukuose, po to jos išimamos, rūpestingai nusunkiamos ir vėl įmetamos į labai karštus (rūkstančius) taukus

Kategorija: Bulviniai patiekalai |

Bulvių kvadratai


Jums prireiks:
300 g žalių bulvių
300 g su lupenomis virtų bulvių
6-8 šaukštai rupių miltų
100 g sutarkuoto fermentinio sūrio
1 šaukštas taukų
1 kiaušinis
druskos

Veiksmai:
Nuskustas ir nuplautas bulves sutarkuoti, sudėti mėsmale sumaltas virtas bulves , miltus, kiaušinį ir druską, paruošti masę (turėtų būti pakankamai minkšta).
Kepimo skardą ištepti taukais, uždėti ploną bulvių masės sluoksnį, pabarstyti sūriu, apipilti lydytais taukais, įdėti į įkaitintą orkaitę ir kepinti, kol įgaus aukso spalvą.
Karštą masę supjaustyti kvadratais.

Kategorija: Bulviniai patiekalai |

Bulvių košė su ankštinėmis daržovėmis


Jums prireiks:
4 stiklinės vandens,
250 g baltų pupų arba pupelių (arba 400 koncervuotų),
6 bulvės,
2 stiklinės pieno,
stiklinė miežinių miltų arba miežinių kruopų,
100 g sviesto,
3 arbatiniai šaukšteliai druskos.

Veiksmai:
Pupas ar pupeles išmirkyti.Jei jos sausos, mirkyti 8 val., jei šviežios – 4 val.Nuo koncervuotų nuplauti aliejų arba pomidorų padažą.Pavirti ant silpnos ugnies.Nulupti ir supjaustyti kubeliais bulves.Į puodą sudėti pusiau išvirusias pupas, žalias bulves, supilti pieną.Jei iki tol vanduo išgaravo ne visas, nupilti jį.Virti ant silpnos ugnies, kol beveik išvirs, paskui uždaryti miežiniais miltais, vos atskiestais vandeniu, ir baigti virti.Sudėti mėsą, pasūdyti.

Kategorija: Bulviniai patiekalai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins