Bolonietiškas kukurūzų košės ir obuolių pyragas

ob
Jums prireiks:

  • Sviesto gumulas
  • 100 g. kukurūzų košės
  • 200 g. sijotų miltų
  • 100 g. sužiedėjusios duonos trupinių
  • 100 g. cukraus pudros ir dar šiek tiek apibarstyti
  • 500 ml. nenugriebto pieno
  • 3 dideli išplakti kiaušiniai, geriau kaimiški
  • 100 g. skysto medaus
  • 50 ml. alyvuogių aliejaus
  • 100 g. džiovintų supjaustytų ir suplėšytų figų
  • 100 g. razinų
  • 500 g. kietų nuluptų ir stambiai pjaustytų obuolių be sėklų
  • 1/2 šaukštelio malto cinamono
  • 2 apelsinų žievelės
  • 2 citrinų žievelės
  • 1 šaukštelis druskos

Veiksmai:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (ketvirta dujinės orkaitės padala), negilią 28 cm. skersmens tortinę išimamu dugnu ištepkite sviestu. Dideliame dubenyje sumaišykite kukurūzų košę, miltus, duonos trupinius ir cukrų. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinius, medų ir alyvuogių aliejų. Skystąjį mišinį supilkite į sausąjį, viską kruopščiai išmaišykite. Sudėkite figas, razinas, obuolius, cinamoną, apelsinų ir citrinų žieveles bei druską ir vėl išmaišykite. Supilkite mišinį į tortinę ir kepkite maždaug 50 minučių. Retkarčiais žvilgtelkite – jei kraštai pradės per smarkiai ruduoti, uždenkite pyragą folija. Prieš patiekdami užbarstykite cukraus pudros. Būtinai valgykite šiltą.


Tinginys

tinginys2
Jums prireiks:

  • 1 nepilna stiklinė cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 3 šaukštai kakavos miltelių
  • 400 g sausainių
  • 200 g sviesto
  • Sauja apkepintų žemės riešutų

Veiksmai:

Sausainius sulaužyti, sumaišyti su riešutais. Cukrų, kiaušinį ir kakavą išsukti, kad ištirptų cukrus. Į sviestą įpilti 3 šaukštus vandens ir išlydyti. Į karštą sviestą sudėti prieš tai išmaišytą cukrų su kiaušiniu ir kakava, gerai sumaišyti, supilti sausainius ir riešutus. Viską gerai gerai išmaišyti, sukrėsti į maišelius, ir suformuoti norimą formą. Stingsta greitai, bet geriausiai laikyti kameroje visą naktį.

Bananų rojus


Jums prireiks:

  • Mikseris
  • Pusė banano
  • Braškių (vyšnių) uogienė
  • Vaniliniai ledai

Veiksmai:

Sudėti viską į plaktuvą ir plakti apie 2 min. Skanaus!

Originalus desertas


Jums prireiks:

  • Džiovintos datulės
  • Medus
  • Kviečių sėlėnėlės

Veiksmai:

Džiovintas datules aplieti pakaitintu medumi ir apibarstyti kviečių sėlenėlėmis.

Taip paruoštos datulės atrodo tikrai įspūdingai.

Puikiosios bandelės


Jums prireiks:

Šaldyta tešla
Cukrus
Cinamonas
Vanilė
Kiaušinio plakinys

Veiksmai:

Atšaldykite tešlą , supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis, ištepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cukrumi, cinamonu ir vanile. Susukite juostelę ir kepkite orkaitėje 180 C temperatūroje.

Trapūs krepšeliai


Jums prireiks:

Smėlinė tešla
Obuoliai
Kiaušiniai    2 vnt
Cukrus

Veiksmai:

Smėlinę tešlą atšildykite. Obuolius nulupkite, supjaustykite smulkiais gabalėliais ir sudėkite į dubenėlį. Ant obuolių užbarstykite cukraus. Smėlinę tešlą supjaustykite nelabai dideliais stačiakampiais. Į stačiakampių vidurį įdėkite po mažą kiekį obuolių . Stačiakampių kampus paimkite ir juos sukipdykite taip, kad gautumėte krepšelius. Po to krepšelius sudėkite į skardą. Į dubenėlį įmuškite kiaušinius ir juos suplakite šakute. Po to sausainius aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite orkaitėje 130 C temperatūroje.

P.S. Galima gaminti su desertine varške ar pan.

Prancūziški šokoladiniai putėsiai "mousse au chocolat"


Jums prireiks:

Aštuonių kiaušinių baltymai
Šeši kiaušinių tryniai
150 – 200 g. Juodojo šokolado
100 g. cukraus
Grietinėlė 100 g.
Mėtų šakelė papuošimui
Cukraus pudra pabarstymui

Veiksmai:

Tirpinti šokoladą kartu su grietinėle dubenėlyje, įdėtame į kaitinamą vandens vonelę. Į ištirpintą šokoladą, palaipsniui supilti trynius ir toliau kaitinant gerai išmaišyti. Plakti baltymus , iš pradžių lėta, po to greita eiga. Kai baltymai padidėja 7 kartus, palaipsniui supilti cukrų ir plakti iki standžios masės. Ištirpintą šokoladą pilti į lengvai maišomus plaktus baltymus (maišyti labai atsargiai ir tik į vieną pusę). Turi gautis puri, rudos spalvos masė. Šią masę sudėti į indelius ir patalpinti į šaldytuvą. Laikyti 2 – 3 val. kol sustings. Patiekiama apibarsčius cukraus pudra bei su mėtų šakele.

Sraigutės


Jums prireiks:

Sviestas    100 g
Miltai         5 šaukštai
Grietinė     1 šaukštas
Kiaušiniai   1 vnt
Cukrus       2 šaukštai
Kakava      1 šaukštas

Veiksmai:

Iš sviesto, miltų, grietinės, kiaušinio ir cukraus užmaišyti tešlą. Padalinti ją į dvi dalis. Į vieną dalį dadėti kakavos. Abu tešlos gabalus 1 h įdėti į šaldytuvą. Po to iškočioti plonai abi tešlos dalis ir dėti vieną ant kitos. Atsargiai susukti iš jų volelį ir dar kartą trumpam įdėti į šaldytuvą. Atšalusį volelį  supjaustyti skrituliukais ir juos sudėlioti į skardą pabarstytą miltais. Kepti orkaitėje 140 C temperatūroje, kol gražiai pagels. Iškepus galima apibarstyti cukraus pudra.

Trapus blyneliai su saldžiomis obuolių ir kriaušių skiltelėmis


Jums prireiks:

Blynelių tešla:
Kiaušiniai            2 vnt
Cukraus pudra   2 šaukštai
Miltai                  1 šaukštas
Užpilas:
Obuolys             1 vnt
Kriaušė              1 vnt
Spangulės          2 šaukštai
Cukrus               1 šaukštas
Krakmolas          1/2 šaukštelio
Citrinos žievelės

Veiksmai:

Tešlą gerai išmaišyti. Įkaitintą keptuvę patepti sviestu ir kepti mažus blynelius. Obuolius ir kriaušes supjaustyti skiltelėmis. Užvirinti nedidelį kiekį vandens, suberti cukrų ir vaisius. Virti, kol skiltelės suminkštės, tada sudėti trintas spanguoles ir krakmolą (prieš tai jį išmaišyti penktadalyje stiklinės šalto vandens). Viską kaitinti, kol sutirštės. Šaltu užpilu apipilti blyneliai tiks linksmiems pietums.

Tortas ‘Konstancija’


Jums prireiks:

Tešla:
Miltai                  250 g
Margarinas         250 g
Grietinė              1 stiklinė
Kiašinių tryniai    2 vnt
Vanilinis cukrus   50 g
Citrinos sultys
Kremas:
Pienas                2 stiklinės
Cukrus               200 g
Sviestas             150 g
Miltai                  100 g
Kiaušinių tryniai  2-5 vnt
Citrina                1 vnt

Veiksmai:

Tešla: miltus berti ant lentos. Į juos burokine tarka tarkuoti labai atšaldytą margariną. Ant viršaus supilti grietinę, 2 kiaušinių trynius, citrinos sultis ir masę kapoti dideliu peiliu, kol pasidarys vienalytė. Suspausti į vieną gumulą, suvynioti į popierių nuo margarino ir dėti į šaldytuvą. Padaryti kita tos pačios tešlos gabalą ir dėti į šaldytuvą (ne mažiau kaip 2 h). Iš vieno tešlos gabalo iškočioti vieną lakštą, truputi pabarstykite miltais, kad neliptu prie lentos. Iš jo išpjauti norimo torto dydžio kvadratą. Iš tešlos nuopjovų padaryti dar 0,5 lakšto dydžio gabalą. Tą patį padaryti iš kito tešlos gabalo. Lakštus kepti 10 min. karštoje orkaitėje, paskui truputi sumažinti ugnį. Kai pagelsta, lakštus ištraukti iš orkaitės ir palikti atvėsti formoje.
Kremas: užvirinti pieną su cukrumi. Miltus pakepinti svieste. Tada į miltų ir sviesto mišinį po truputi pilti verdantį pieną ir sukti mediniu šaukštu. Sukamą kremą vėsinti. Kai pravėsta, sukant įmušti po kiaušinio trynį – jų dėti tiek, kad kremas būtų tepamas. Jis šaldomas ir plakamas, istačius indą į šaltą vandenį. Į kremą suberti vanilinį cukrų, įtarkuoti verdančiu vandeniu nuplikytą citriną. Tortą daryti ant kvadratinio padėklo. Pirma dėti kvadratinį lakštą, aptepti kremu ir uždengti dviem pusiniais lakštais. Juos aptepus kremu, viršuje uždėti gražiausią lakštą. Jį aptepti kremu ir apibarstyti trupiniais (jie gali būti kelių spalvų).

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins