Suktinukai įdaryti su kiaušiniu ir grybais


Jums prireiks:

  • 700 g kiaulienos faršo
  • 10 riekelių šviežios šoninės
  • 1 svogūnas
  • Malti pipirai
  • Druska

Įdarui prireiks:

  • 2 virtų kiaušinių
  • 150 g pievagrybių

Veiksmai:

Į faršą sudedame susmulkintus svogūnus, pipirus ir druską. Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Pievagrybius ir virtus kiaušinius susmulkiname, sumaišome (galima įdėįti truputį druskos ir maltų pipirų), tada iš faršo masės suformuojame kotletukus ir į vidų dedame paruoštą įdarą, ir apvyniojame šonine. Taip pasidarome 10 suktinukų. Dedame į išteptą aliejumi skardą. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Skanaus.

Kategorija: Karštieji patiekalai |

Kepta kiaulienos mėsa su daržovėmis


Jums prireiks:

kopustas,
morkos,
svogūnas,
vegeta,
juodieji pipirai,
kiaulienos prieskoniai,
kiaulienos mentė,
aliejus,
grietinė,
pomidorų padažas

Veiksmai:

Supjaustyti smulkiai šiaudeliais kopustą, sutarkuoti didelę morką, susmulkinti svoguną ir viską sudėti į riebalais įkaitintą keptuvę. Pamaišant kepti, kol viskas gražiai apskrus, baigiant kepti, apibarstyti vegeta, pipirais, įdėti šaukstus grietinės ir šaukstus pomidorų padažo. Viską perkaitinti ir dėti į indą. Po to supjaustyti mėsą nedideliais kubeliais ir keptuvėje iškepti su priekoniais. Tada viską sumaišyti su daržovėmis ir dar kelias minutes patroškinti.

Kategorija: Karštieji patiekalai |

Neįprasta kiaušinienė


Jums prireiks:

Aliejus
Agurkai
Svogūnai
Pomidorai
Rūkyta šoninė (tinka ir dešra)
Kiaušiniai
Prieskoniai
Druska

Veiksmai:

Aliejumi ištepti keptuvę . Agurkus susipjaustyti kubeliais, sudėti į įkaitusią keptuvę ir šiek tiek pakepti. Po to dėti supjaustytus svogūnus ir vėl trumpai pakepti. Toliau sudėti kubeliais pjaustytus pomidorus ir šoninę. Viską sumaišyti ir pakepinti. Išplakti kiaušinius ir supilti į keptuvę su daržovėmis ir dar pakepti iki tiek, kol kiaušiniai iškeps. Skanaus!!!

Kategorija: Karštieji patiekalai |

Vikos guliašas (4 asmenims)


Jums prireiks:

Mėsa (kiauliena, jautiena ar kitoks kumpis)    800 g
Svogūnai                                                        2 vnt
Kečupas ar pomidorų padažas                       6 šaukštai
Miltai                                                              2 šaukštai
Grietinė                                                          4 šaukštai
Aliejus
Prieskoniai
Druska

Veiksmai:

Mėsą supjaustyti apie 1 cm kubeliais ir kepti aliejuje , kol gražiai apskrus. Mėsą išgriebti ir sudėti į puodą, o likusiame keptuvėje aliejuje pakepiname kečupą. Sausoje keptuvėje pakepinti miltus, kol gražiai pagels. Pakepintus miltus supilti į dubenėlį ir praskiesti vandeniu, kad gautusi vientisa, be gumuliukų, tyrelė. Mėsą užpilti pakepintu kečupu, miltų tyrele, suberti itin smulkiai supjaustytus svogūnus, prieskonius, druska. Troškinti ant silpnos ugnies 10-15 min. Pabaigoje įdėti grietinę ir išmaišyti. Skanaus!

Kategorija: Karštieji patiekalai |

Mėsos apkepas


Jums prireiks:

Ingridientai

Kiekis

Kiauliena

0.8-1 kg

Svogūnai

2-3 vnt

Česnakai

6 skiltelės

Obuoliai

3-4 vnt

Morkos

2 vnt

Fermentinis sūris

150 g

Majonezas

100 g

Prieskoniai

 

Pipirai

 

Druska

 

Veiksmai:

Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Pagardinti druska, pipirais, prieskoniais. Gerai išmaišyti. Dėti į kepimo formos dugną ir lygiai paskleisti. Ant viršaus sluoksniais dėti smulkiai supjaustytus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytus česnakus, stambiai sutarkuotus obuolius, stambiai sutarkuotas morkas, tarkuotą sūrį. Viršų aptepti majonezu ir dėti iki 200º C įkaitintą orkaitę. Kepti 1 val., orkaitę išjungti ir apkepą palikti orkaitėje dar 15 min.
P. S. aromatas namie buvo fantastiškas… :rolleyes: Ir išvis gavosi labai labai skanu… :ax: Mėsą (naudojau sprandinę) pagardinau Viduržemio jūros prieskonių mišiniu bei adžika… Jeigu matysis, kad apkepo viršus stipriai ruduoja – galima uždengti folija…

Kategorija: Karštieji patiekalai |

Sūriu įdaryti baklažanai


Jums prireiks:
800 g baklažanų
2 kiaušiniai
1 stiklinė kieto tarkuoto sūrio
2 šaukštai lydyto sviesto
česnako

Veiksmai:
Baklažanai nuplaunami, vaiskočiai nupjaunami, įpjaunami išilgai ir arbatiniu šaukšteliu išskobiamos sėklos. Po to baklažanai 5 minutėms įleidžiami į verdantį pasūdytą vandenį ir išverčiami į sietelį arba kiaurasamtį.Įdarui smulkiai supjaustomi kietai virti kiaušiniai, įberiama tarkuoto sūrio, įpilama lydyto sviesto ir gerai išmaišoma.Po to baklažanai prikemšami įdaro, sudedami į sviestu pateptą keptuvę ir apkepami.

Kategorija: Karštieji patiekalai |

Įdaryti pomidorai


Jums prireiks:
0,5 stiklinės grikių,
2-3 pomidorai,
1 svogūnas,
1 nedidelė morka,
1 kiaušinis,
1/4 stiklinės pieno,
truputukas petražolių,
aliejaus

Veiksmai:
Grikius iš vakaro užpilti verdančiu vandeniu ir palikti šusti.Pomidorų viršūnėlę nupjauti, juos išskobti.Smulkiai supjaustome svogūną,morką tarkuojame stambiai ir viską kepiname aliejuje. Sudedame pomidorų minkštimą, brinkintus grikius, žalumynus.Viską išmaišome, galima pasūdyti. Įdarome pomidorus ir kepame orkaitėje apie 10 minučių. Tad užpilame kiaušinio ir pieno plakiniu ir kepame dar 5 minutes.

Kategorija: Karštieji patiekalai |

Elnienos ragu su raudonuoju vynu


Jums prireiks:

1.800 g elnienos mentės be kaulo
2.1/2 šaukštelio pipirų
3.2 šaukštai miltų
4.4 šaukštai aliejaus
5.150 g svogūnų
6.3/8 l raudonojo vyno
7.1 laurų lapas,
8.2 gvazdikėliai
9.6 pipirų grūdeliai
10.150 g grietinės
11.1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
12.druskos ir pipirų

Veiksmai:
Mėsa supjaustyti trijų centimetrų storio kubeliais, pabarstyti druska bei pipirais ir apvolioti miltuose. Gerai įkaitintame aliejuje pačirškinti mėsos gabaliukus, kol paruduos. Kartu su mėsa labai trumpai pakepinti svogūnus. Supilti raudonajį vyną ir suberti prieskonius. Ragu troškinti uždengtame puode ant vidutinės ugnies, kol bus minkšta. Į troškintuvą sukrėsti grietinę,
sumaišyta su miltais ir saldžiųjų paprikų milteliais, kad padažas būtų
tirštesnis. Padažą užvirinti, perkošti, pagardinti druska ir pipirais pagal
skonį. Mėsą sudėti į padažą, šiek tiek pakaitinti, bet neužvirinti. Kepsnį
šiek tiek palaikyti padaže prieš tiekiant į stalą. Troškinti 40-120 minučių. Skanaus!

Kategorija: Karštieji patiekalai |

Prismaigstytas šernienos kepsnys


Jums prireiks:

1 kg šernienos (nugarinė arba kumpis),
2 stiklinės vandens,
1.1 šaukštelis druskos,
2.gabalėlis česnako,
3.3 pipirai,
4.3 kadagio uogos,
5.1 šaukštas acto,
6.1 šaukštas tarkuotų krienų,
7.100 g rūkytų ar sūdytų lašinukų,
8.muškato riešuto,
9.1 svogūnas,
10.1 morka,
11.1 petražolės šaknis arba gabalėlis saliero,
12.1 šaukštas pomidorų tyrės,
13.2 šaukštai vyno,
14.1-2 šaukštai aštraus padažo. 

Veiksmai:

Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais ir kadagio uogomis, ataušinti, pridėti acto ir krienų. Pagamintą marinatą sudėti mėsą ir 2-4 dienas laikyti šaltoje vietoje. Retkarčiais pavartyti. Išimtą iš marinato mėsą nusausinti, keliose vietose įpjauti išilgai raumenų, į įpjovas prismaigstyti lašinukų pakaitomis su prieskoninėmis daržovėmis, supjaustytomis strypeliais. Prismaigstytą mėsą padėti ant skardos, viršų patepti grietine arba ištirpintais riebalais ir kepti 160ºC temperatūroje. Kas 8-10 minučių kepsnį palaistyti marinatu. Jei skysčio per maža. įpilti vandens arba sultinio. Iškepusią mėsą perdėti į dubenį, supjaustyti plonais griežinėliais. SKystį, kuriame kepė, iškošti ir pridėti aštrių prieskonių. Kepsnys patiekiamas karštas arba šaltas. Prie karšto kepsnio tinka keptos bulvės, troškinti burokėliai arba kopūstai, pakepinti griežčiai, marinuotų vaisių ir daržovių (slyvų, burokėlių, obuolių) arba mišrios daržovių salotos. Skanaus!

Kategorija: Karštieji patiekalai |

Kiaulienos muštinis su medumi


Jums prireiks:

1.6 kiaulienos muštiniai, stiklinė pikantiško padažo “ketčupas”,
2.6 šaukštai “Medučio” medaus,
3.1 didelė citrina

Veiksmai:

Muštinius apšluostyti drėgna servetėle. Sumaišyti ketčupą su medumi ir juos apipilti. Kiekvieną muštinį papuošti citrinos griežinėliu. Palaikyti valandą orkaitėje neuždengtus. Toks padažas tinka ir vištienai.

Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.patiekalai.lt

Kategorija: Karštieji patiekalai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins