Šoninė, įdaryta vištiena


Jums prireiks:

  • 1,5 kg šoninės
  • 300 g vištienos
  • Mėsos prieskoniai

Veiksmai:

Maždaug 1,5 kg šoninės ir 300 g vištienos įtrinti prieskoniais ir palikti parai šaldytuve.

Tuomet šoninės gabalą įpjauti (pradurti) peiliu kiaurai ir į kiaurymę įkišti vištienos juostelių (maždaug piršto storio).

Kepti maždaug valandą orkaitėje, įkaitintoje iki 180–200 °C.

Kategorija: Kiaulienos patiekalai |

Kiaulienos šonkauliukai troškinti aluje


Jums prireiks:

Kiaulienos šonkauliukai   1 kg
Šviesus alus                   1 l
Svogūnas                       1 vnt
Česnakas                        3 skiltelės
Alyvuogių aliejus            50 ml
Druska
Juodieji pipirai

Veiksmai:

Į puode įkaitintą aliejų sudėti smulkintus svogūną ir česnaką, šonkauliukus ir apakepinti. Apkepinus dadėti prieskonius ir pripilti alaus kol apsems. Troškinti 50 min ant silpnos ugnies.

Kategorija: Kiaulienos patiekalai |

Troškinta kiauliena garstyčių ir grybų padaže


Jums prireiks:

Gabalas neriebios kiaulienos
Pora skiltelių česnako
Šaukštas garstyčių padažo
Svogūno
Saujelės šviežių arba džiovintų grybų
2 šaukštų majonezo
Šaukštelio miltų

Veiksmai:

Supjaustykite mėsą nemažais gabaliukais ir pakepinkite šiek tiek su svogūnais. Po to sudėkite į puodą, įpilkite virinto vandens tiek, kad apsemtų mėsą, įdėkite kelias skilteles peiliu suspausto česnako, pora šaukštų majonezo, pora lauro lapelių, šaukštą garstyčių padažo, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Troškinkite apie 40min. Po to sudėkite grybus, jei reikia, dar įpilkite šiek tiek virinto vandens, įberkite šaukštelį miltų ir dar patroškinkite 10 min.

Kategorija: Kiaulienos patiekalai |

Cukinija įdaryta malta kiauliena


Jums prireiks:
Vidutinio dydzio cukinija
500g maltos kiaulienos
2 vidutinio dydzio svogunai
200g/300g fermentinio surio prieskoniu(pagal skoni)
folijos kepimui

Veiksmai:
Cukinija nulupti,supjaustyti griezineliais(tokio dydzio kad y vidu tvirtai ysidetu malta kiauliena,kad nekristu),isimti seklas ir nuplauti. I malta kiauliena sudeti smulkiai pjaustytus svogunus,prieskonius ir viska ismaisyti. Kiek griezineliu,tiek atpjauti gabalu folijos.Ant folijos deti cukinijos griezineli,tada malta kiauliena ant virsaus apibarstyti tarkuotu fermentiniu suriu ir folija uzsukti,kad neisbegtu is kepsniuku sultys kada iskeps.Ir taip ydaryti visus cukinijos griezinelius,juos sudeti i kepimo forma ir kepti 200 laipsniu karstumo orkaiteje apie valanda

Kategorija: Kiaulienos patiekalai |

Maltiniai „Siurprizas“


Jums prireiks:
1.600 g maltos kiaulienos,
bandelė,
2.0,5 stiklinės pieno,
svogūnas,
3.5 gabaliukai marinuoto moliūgo,
4.100 g fermentinio sūrio, 5.80 g kumpio,
kiaušinis,
džiūvėsėlių,
aliejaus,
šaukštas pomidorų padažo,
pipirų,
druskos.

Veiksmai:
Į mėsą sudėti piene išmirkytą bandelę, supjaustytą svogūną, įmušti
kiaušinį, pasūdyti, įberti pipirų, išmaišyti. Gautą masę padalinti i
paplotėlius.
Sūrį supjaustyti. Ant mėsos gabaliukų uždėti kumpio ir sūrio,
gabaliuką moliūgo, tada vėl kumpio ir sūrio. Kiekvieną kepsnelį
pavolioti džiūvėsėliuose ir 25 minutes kepti aliejuje. Likus kelioms
minutėms iki kepimo pabaigos, uždėti dar po gabaliuką sūrio su
pomidorų padažu. Patiekti su bulvėmis. Skanaus!

Kategorija: Kiaulienos patiekalai |

Pjausniai su skrebučiais


Jums prireiks:
1.500 g kiaulienos,
2.2 bandelės,
3.2 šaukštai džiūvėsėlių,
4.2 šaukštai miltų,
5.2 kiaušiniai,
aliejaus,
pipirų,
druskos,
raudonėlio.

Veiksmai:
Mėsą supjaustyti ir išmušti kūjeliu. Pasūdyti. Bandeles supjaustyti.
Miltus sumaišyti su prieskoniais, kiaušinius paplakti šakute.
Kepsnius pavolioti miltuose ir kiaušinyje, po to džiūvėsėliuose ir
bandelių gabaliukuose (kad apliptų) ir kepti, kol pagels. Patiekti su
bulvėmis. Skanaus!

Kategorija: Kiaulienos patiekalai |

Berlynietiška nugarinė


Jums prireiks:
1.700 g rūkytos kiaulienos nugarinės,
stiklinė greitinės,
2.3 svogūnai,
3.2 morkos,
4.2 šaukštai raudono vyno,
šaukštas miltų,
lauro lapelis,
šaukštelis kmynų,
pipirų,
druskos.

Veiksmai:
Į įndą sudėti nugarinę, svogūnus, morkas, lauro lapelį ir kmynų.
Kepti orkaitėje 30 minučių. Išimtą mėsą suvynioti į foliją ir palikti
keletą minučių orkaitėje. Kepsio skystį perkošti ir supilti vyną bei
miltus, įberti pipirų, druskos ir užvirti. Tada įdėti grietinės. Mėsą
supjaustyti ir užpilti padažu. Skanaus!

Kategorija: Kiaulienos patiekalai |

Kiaulės galva su kopūstais


Jums prireiks:
Kiaulės galva,
1.1 l raugintų kopūstų,
2.morka,
3.svogūnas,
4.taukų,
5.prieskonių kiaulienai,
6.pipirų,
7.druskos.

Veiksmai:
Kiaulės galvą sukapoti, sudėti į puodą, suberti prieskonius, druską,
pipirus ir šutinti 1 valandą. Svogūną pakepinti su morka. Raugintus
kopūstus ir pakepintas daržoves sudėti į puodą su kiaulės galva ir
troškinti. Patiekti su bulvėmis. Skanaus!

Kategorija: Kiaulienos patiekalai |

Kukuliai su fermentiniu sūriu


Jums prireiks:
1.500 g maltos kiaulienos,
kiaušinis,
džiūvėsėlių,
2.5 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio,
petražolių lapelių,
skiltelė česnako,
druskos,
pipirų,
aliejaus.

Veiksmai:
Į mėsą suberti džiūvėsėlius, petražolių lapelius, sūrį, sukapotą
česnaką, pipirus, druską ir gerai išmaišyti. Padaryti kukulius. Puode
virti kukulius 20 minučių. Patiekti su makaronais. Skanaus!

Kategorija: Kiaulienos patiekalai |

Keptas kumpis


Jums prireiks:

1.800 g kiaulienos kumpio,
2.100 g lašinių,
3.pipirų,
4.lauro lapelis,
5.gvazdikėlių,
6.česnako,
7.druskos.

Veiksmai:

Kumpyje pradurti skylutes ir įdėti česnako, lašinukų, gvazdikėlių,
pipirų. Tada įtrinti druska. Į indą įpilti 3 šaukštus vandens ir
kumpį kepti orkaitėje 1 – 2 valandas. Patiekti su marinuotomis
daržovėmis ir bulvėmis. Skanaus!

Kategorija: Kiaulienos patiekalai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins