Skanieji blyneliai


Jums prireiks:

Pienas      1 stiklinė
Vanduo     1/2 stiklinės
Kiaušiniai   3 vnt
Cukrus      1-2 šaukštai
Miltai
Aliejus
Druska

 

Veiksmai:

Vandenį, pieną, trynius, druska, miltus (berkite tiek, kad tešla tirštesnė) išplakite ir 20 min palikite isbrinkti. Baltymus su cukrumi išplakite iki standžių pūtų, tada juos lėtai įmaišykite į tešlą. Gerai įkaitinkite keptuvę su mažu kiekiu aliejaus, tada pilkite tešlą (blynelius kepkite ant silpnos ugnies).

P.S. prie blynelių galima pagaminti saldų varškės padažą:
Liesa varškė  1 pakelis
Grietinė         1/2 indelio
Bananai         2 vnt
Grietinę, varškę, cukrų gerai išmaišome ir nedideliais gabalėliais įpjaustome bananus.

Kategorija: Miltiniai patiekalai |

Traškūs miltiniai blynai


Jums prireiks:

Miltai
Cukrus                 2 šaukšteliai
Druska
Pienas (vanduo)  200 ml
Kiaušiniai             2 vnt

Veiksmai:

Kiaušinių baltymus ir trynius supilti į atskirus indelius. Į indelį su tryniu įdėti cukraus, druskos ir išmaišyti. Tada supilti pieną ir maišyti beriant miltus iki vientisos masės. Paruošus tešlą įpilti kiaušinių baltymus . Atskirai jie pilami todėl, kad blynai įgautų traškesį (blynus kepti apie 8 cm skersmens).

Kategorija: Miltiniai patiekalai |

Kūčiukai 3


Jums prireiks:

Miltai           500 g
Mielės         50 g (nedžiovintos)
Kiaušiniai    1 vnt
Pienas        1.5 stiklinės
Aliejus         0.5 stiklinės
Aguonos
Cukrus

Veiksmai:

Mieles ištryname su kiaušiniu ir paliekame 30 min pastovėti. Vėliau dedame pusę normos miltų, cukrų ir pašildytą pieną (22-25 C). Viską gerai išmaišome. Dadedame likusią dalį miltų, aguonas ir aliejų. Gerai išminkome tešlą ir paliekame apie 30 min iškylti. Formuojame ir kepame (apie 180 C temperatūroje).

Kategorija: Miltiniai patiekalai |

Blynai


Jums prireiks:
2 kiaušiniai, 1,5 stiklinė vandens, 200g. miltų, 1 arbatinis druskos.

Veiksmai:
Kiaušinius suplakti ir miltus sumaišiti su kiausiniais, įpilti vandens. Viską išmaišyti ir iberti druskos, po to vėl išmaišyti. O tada jau galima kepti. Skanaus :)

Kategorija: Miltiniai patiekalai |

Ryžikas


Jums prireiks:
2 stiklinių smulkiai tarkuotų morkų ,
1 stiklinės cukraus,
3 kiaušinių,
100 g margarino,
2 šaukštų grietinės,
1 šaukštas kepimo miltelių,
cinamono arba vanilinio cukraus,
miltų. Jų kiekis priklauso nuo morkų sultingumo. Tešla turi būti tiršta, bet ne kieta.

Veiksmai:
Morkas sumaišyti su cukrumi ir palikti pusvalandžiui, kad ištirptų cukrus. Tada įmušti kiaušinius, supilti išlydytą margariną, suberti cinamoną ( ar vanilinį cukrų), sudėti grietinę, kurioje ištirpinti kepimo milteliai, suberti miltus. Viską gerai išmaišyti ir kepti apie 30 – 40 min.

Kategorija: Miltiniai patiekalai |

Sluoksniuotos tešlos bandelės su žuvimi ir sūriu


Jums prireiks:

400 g šaldytos sluoksniuotos tešlos.

Įdarui:
400 g lašišos filė,
300 g „Tilžės“ sūrio,
100 ml pieno,
20 g krapų,
2 kiaušiniai,
druskos ir maltų pipirų

Veiksmai:
Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius išmaišykite su smulkiais kubeliais supjaustyta lašiša, sutarkuotu sūriu ir smulkiai kapotais krapais, gardinkite prieskoniais. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite 10 x 10 cm dydžio kvadratais.Kraštus patepkite baltymais, suplaktais su pienu. Ant vienos kvadrato puselės įstrižai dėkite įdarą, kitą užlenkite ant viršaus, kad išeitų trikampis, ir gerai užspauskite, žiūrėkite, kad įdaras būtų kruopščiai uždengtas. Viršų vėl aptepkite baltymų bei pieno plakiniu. Galiausiai bandeles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 15 minučių

Kategorija: Miltiniai patiekalai |

Tešla picai I


Jums prireiks:
250 g miltų,
15 g mielių,
125 ml vandens,
šaukštas aliejaus,
žiupsnelis druskos.

Veiksmai:
Viską išmaišome ir išminkome

Kategorija: Miltiniai patiekalai |

Trapi tešla picai


Jums prireiks:
0.5 kg miltų,
1 pakelis sausų mielių,
pusė stiklinės gazuoto mineralinio vandens (trapumui),
druskos,
pora šaukštų aliejaus.

Veiksmai:
Užminkyti mielių tešlą, palikti 30-60 minučių, kad pakiltų, dar kartą suminkyti, iškočioti lakštą ir padėti ant pakankamai aukštos formos, kadangi pica kepimo metu pasikelia. Visi produktai, kurie sudaro picos įdarą, supjaustomi mažais, vienodais gabaliukais, alyvuogės atskiriamos nuo kauliukų.

Kategorija: Miltiniai patiekalai |

Trapi tešla picai II


Jums prireiks:
200g pieno,
25g šviežių.mielių,
2 kiaušinių tryniai,
125g kamb. temp. sviesto,
3 arb. šaukšteliai cukraus,
žiupsnelis sodos,
ne daugiau kaip 700g miltų.

Veiksmai:
Šiltą pieną, mieles, trynius, sviestą, cukrų, druską išmaišome. Soda maišoma su miltais, įpilamas skystis ir suminkoma tešla, kuri nelips prie rankų. Tešla dalinama į 2 dalis, uždengiama ir kildinama apie 1 valandą. Iškilusi tešla iškočiojama tokio dydžio kaip skarda. Skardą šiek tiek pabarstyti miltais ir iškloti vienu tešlos blynu, kitas iškočiotas tešlos blynas paliekamas ant stalo ir uždengiamas rankšluosčiu. Dar leidžiame tešlai pakilti. Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių ir keliom minutėms įkišame skardą, po kokių 4 minučių ištraukiame, tepame padažu, dedame produktus ir ant viršaus išklojame kitą tešlos blyną. Užspausti kraštus ir kepti apie 15-20min.

Kategorija: Miltiniai patiekalai |

Blyneliai su sūriu ir dešrelėm


Jums prireiks:

2 kiaušiniai
miltų
pieno
druskos
cukraus
majonezo
fermentinio sūrio
ir pieniškų dešrelių

Veiksmai:
kiausinius isplakame su ziupsneliu cukrum ir druska supilame 4stiklines miltu pilame 3 stiklines pieno ir vandens plakame kad gautusi lietiniu blynu mase iskepe lietiniu blynelius ant kiekvieno blyno tepame truputi majonezo ir dedame pusiau prpjauta desrele ir gabaleli surio tada suvyniojame ir dar kata kepame ikaitintame aliejuje kol suris issileis ir ant virsaus uzsipilame keciupo skanaus

Kategorija: Miltiniai patiekalai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins