Vištiena su medumi


Jums prireiks:

Vištos šlaunelės  1 kg
Medus
Citrina                1 vnt

Veiksmai:

Šlauneles ištrinti medumi ir apšlakstyti citrinos sultimis. Kepti orkaitėje 150 C temperatūroje, kol gražiai apskrus.

Kategorija: Paukštienos patiekalai |

Vištos krūtinėlė su seranno kumpiu


Jums prireiks:

Pusė vištienos krūtinėlės
Kumpis “Seranno” (džiovintas), bet tinka ir rūkytas kiaulienos kumpis
Druska
Pipirai
Šalavijas
Padažui:
Raudonas vynas
Sviestas
Garnyrui:
Bulvės
Svogūnai
Kiaušinai
Citrinos sultys
Papuošimui:
Vyšniniai pomidorai
Vakarutės

Veiksmai:

Krūtinėlės paruošimas: Vištos krūtinėlę pabarstyti pipirais, druska ir paminkyti 2-3 min, kad įsigertų prieskoniai ir druskytė. Per vidurį iš šono įpjauti krūtinėlę ir į įpjovą įdėti tris lapelius šalavijo. Ant krūtinėlės viršaus uždėti kumpį ir su ilgu mediniu smeigtuku jį prismeigti prie krūtinėlės. Kepti orkaitėje, ant grotelių arba keptuvėje.
Padažo paruošimas: Į keptuvę įpilti raudonojo vyno ir įdėti apie 50 g sviesto ir druskytės paskaninimui. Kaitinti kol sviestas ištirps.
Garnyro paruošimas: Pakepinti svogūnus, sudėti bulves, pjaustytas griežinėliais (kaimiškai), kepti kol suminkštės, tada supilti plaktus kiaušinius paskanintus prieskoniai s ir druska .

Kategorija: Paukštienos patiekalai |

Daržovių ragu su vištiena


Jums prireiks:

Vištienos filė                   400 g
Aliejus
Druska
Pipirai
Konservuotos morkos       300
Kumpis    80 gr
Vištienos sultinio             150 ml
500 g Pekino kopūstas     500 g
Raudonoji paprika            1 vnt
Cukinija
Saldžiosios paprikos milteliai

Veiksmai:

Vištieną supjaustome plonomis juostelėmis, pasūdome, apibarstome pipirais ir paprikų milteliais. Apkepame ant aliejaus.

Konservuotas morkas, cukiniją, papriką ir kumpį supjaustome, sudedame į troškintuvą ir truputį patroškiname. Supilame vištienos sultinį ir verdame dar 10 minučių.

Pekino kopūstą supjaustome juostelėmis, o obuolį – skiltelėmis. Viską suberiame į troškintuvą su mėsa. Troškiname apie 5 minutes. Daržovių ragu patiekiame su virtais ryžiais.

15min.lt

 

Kategorija: Paukštienos patiekalai |

Vištienos suktinukai


Jums prireiks:

Vištienos filė                               3 gabaliukai
Šaltai rūkyta kiaulienos šoninė  300 gr
Sviestas su žalumynais
Grietinėlė
Majonezas
Džiuvėsėliai
Prieskoniai vištienai arba česnakinė druska (nedaug)
Aliejus kepimui

Veiksmai:

Vištienos filė perpjauname išilgai per pusę, pamušame kūjeliu, ištepame majonezu, suprieskoniuojame, valandai paliekame pastovėti. Šoninę supjaustome smulkiais kubeliais, sviestą padaliname į 6 dalis (jei filė turime daugiau, atinkamai pagal suktinukų skaičių). Sviestą laikome kambario temperatūroje. Į paruoštą filė dedame sumaigytą sviesto gabalėlį, šoninės. Idealiausia tai padaryti: sviestą aplipinti šonine ir lengvai pamaigius tarp rankų suformuoti pailgą formą. Formuojame suktinukus, t.y. susukame vištienos filė, užlyginame visus laisvus plyšelius, užtvirtiname dantų krapštuku bei gautą suktinuką apvoliojame džiuvėsėliuose. Paruoštus suktinukus reikėtų palaikyti šaldytuve apie 2 h, bet nebus baisu, jei pradėsime kepti tuoj pat. Įkaitintame aliejuje apkepame suktinukus iš visų pusių, sudedame į puodą troškinimui. Suktinukus apipilame vandeniu, tačiau, kad vanduo neapsemtų visų, maždaug iki pusės, pagal skonį galime įdėti poro griežinėlių, įdėti vištienos sultinio kubelį ir pan. Suktinukai troškinami apie 40 min. Prieš pabaigą supilame grietinėlę.

Kategorija: Paukštienos patiekalai |

Ant grotelių keptas viščiukas


Jums prireiks:

Viščiukas                 800 g
Medus                    2 šaukštai
Juodieji pipirai        žiūpsnelis
Raudonieji pipirai    žiūpsnelis
Čiobreliai                 žiūpsnelis
Grastyčios               šaukštelis
Obuoliai                  2 vnt
Citrinų sultys
Citrinos griežinėliai
Druska
Alyvų aliejus

Veiksmai:

Viščuką perpjauname išilgai per puse. Pašaliname stuburą, šonkaulius. Dar kartą perpjauname per puse. Kiekvieną gabalėlį išmušame, pasūdome, apšlakstome citrinos sultimis ir 1 h pamarinuojame šaltoje vietoje. Įtriname višciuką aliejumi ir 30 min marinuojame šaltoje vietoje. Medų sumaišome su garstyčiomis ir keliais lašais alyvų aliejaus. Gerai išplakame. Obuolius perpjauname per puse, pašaliname sėklas. Vištieną patepame medaus mase ir 15 min vartydami kepame ant grotelių. Greta pakepiname obuolius. Vištiena tiekiame su obuoliais ir citrinos griežinėliais.

Kategorija: Paukštienos patiekalai |

Vištienos troškinys


Jums prireiks:

Vištienos krūtinėlė               6 vnt
Paprika                               4 vnt
Poras                                  1 vnt
Ananasas konservuotas     1 skardinė
Grietinėlė                            150-200 g
Druska
Pipirai kvapieji ar baltieji

Veiksmai:

Keptuvėje apkepinti smulkiai pjaustytą su prieskoniais paruoštą vištieną, po to sudėti juostelėmis pjaustytas paprikas ir porą, suberti kubeliais pjaustytus ananasus. Troškinti nuo ananasų likusiame skystyje.

Kategorija: Paukštienos patiekalai |

Vištiena su morkomis ir sojos padažu


Jums prireiks:

Vištienos filė
Paprika
Morka
Poras
Česnakas
Sojų padažas
Citrina (jos sultys) 1 vnt
Cukrus
Prieskoniai

Veiksmai:

Vištienos filė supjaustyti juostelėmis (arba kaip patinka), sumaišyti su prieskoniais vištienai ar paukštienai (galima kuriuos mėgsti), palikti bent valandai. Morkas supjaustyti šiaudeliais, pakepti (patroškinti) ant silpnos ugnies kartu su česnaku. Jei telpa į keptuvę prie truputį pradėjusių minkštėti morkų sudėti šiaudeliais pjaustytą papriką, žiedais pjaustytą porą ir pakepti kol viskas suminkštės (galima ir atskirai). Atskirai pakepti vištieną, prieš dedant į keptuvę vištienos juosteles pavolioti krakmole (nedaug, bet kad būtų sausesnes, galima ir miltuose), sezamo sėklų (jei mėgstate) gerai apkepti. Daržoves ir iškeptą vištieną sudėti į vieną puodą, išspausti citrinos sultis, įdėti cukraus pagal skonį, užpilti negailint sojų padažo. Galima uždėti kario, dar čili prieskonių (jei mėgstate aštriau). Išmaišyti ir dar patroškinti.
P.S. Jeigu norima daugiau padažo į troškinį galima įpilti vištienos (ar kito) sultinio. Jeigu norima tąsesnio ir tirštesnio padažo – galima į sultinį įdėti krakmolo ir pakaitinti. Vietoj vištienos galima naudoti ir kitą mėsą. Daržoves taip pat galima keisti ar papildyti kitomis

Kategorija: Paukštienos patiekalai |

Vištų odelės su faršu ir rožiniu padažu


Jums prireiks:

Pok. vistu odelių,
500g faršo (bet kokio),
200-300g ryžių,
džiuvesėlių,
priesk. pagal skonį,
morkos,
gabaliukas sūrio,
česnakas,
majonezas,
pomidorų padažas.

Veiksmai:

Odeles pamarinuoti su prieskoniais, išvirti ryžius ir sumaišyti su faršu ir prieskoniais…galima įdeti saukštą grietinės arba majonezo , bei skiltele česnako . Į odele įdeti faršo ir užlankstyti kraštelius, įvolioti į džiuvesėlius.. Dėti į kepimo skardą su aliejumi ir kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol apskrus (aišku nepamiršti apversti) Pasigaminkime padažiuką… Į stiklinę įdėkime majonezo ir pomidoru padažo… Kiekis priklauso nuo norimo padažo kiekio… Įpjaustykime česnako ir viską išmaišykime, tada įkaitinkime keptuvę su aliejumi ir supilkime pasiruoštą padažą ir kaitiname kol pasidaro karštokas ir įtarkuojame sūrio.

Kategorija: Paukštienos patiekalai |

Vištienos blyneliai


Jums prireiks:

Vištienos filė
Svogūnas
2 kiaušiniai
Šaukštas krakmolo
Šaukštas majonezo
Prieskoniai
Druska
Aliejus

Veiksmai:

Vištieną ir svogūną susmulkinti kubeliais. Sudėti kiaušinius, krakmolą, majonezą ir prieskonius, pagal skonį. Kepti keptuvėje.

Kategorija: Paukštienos patiekalai |

Vištiena kinietiškai (satay)


Jums prireiks:

500g vištienos krūtinėlės
2-3 skiltelės česnako
1-2 sukštai medaus
4-5 šaukstai sojos padažo
Prieskoniai
Riebalai

Veiksmai:

Vištienos krūtinėlę supjaustyti 1 cm pločio juostelėm. Skystą medų, sojos padažą, susmulkintus česnakus ir prieskonius sumaišyti, kas mėgsta aštriau gali įdėti daugiau pipirų ar net čili. Visą šį marinatą užpilti ant vištienos juostelių ir palaikyti mažiausiai 3 valandas. Palaikius marinate juosteles verti ant medinių iešmukų stengiantis kuo daugiau suspausti, taip vištiena išliks labiau sultingesnė. Kepti keptuvėje, vis pavartant, kol gražiai pagels.

Kategorija: Paukštienos patiekalai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins