Kepenėlių salotos


Jums prireiks:

Virtos kepenėlės    200 g
Virti kiaušiniai         1 vnt
Svogūnai               1 vnt
Majonezas             2 šaukštai
Aliejus                    1 šaukštas
Druska
Pipirai

Veiksmai:

Kepenėles ir kiaušinį supjaustyti šiaudeliais. Supjaustytą svogūną pakepinti keptuvėje ant aliejaus. Atvėsinti. Visus ingridientus sumaišyti, pridėti druskos ir pipirų pagal skonį.

Kategorija: Salotų receptai |

Salotos "Gaiva"


Jums prireiks:

Poras                    1/2
Šviežias agurkas   300-400 g
Krabų lazdelės      200 g
Kiaušiniai , virti     4 vnt
Majonezas            4 šaukštai

Veiksmai:

Visus ingridientus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su majonezu.

Kategorija: Salotų receptai |

Tuno salotos 3


Jums prireiks:

Tunas
Virti kiaušiniai
Salotų lapai
Pomidorai
Agurkai
Svogūnų laiškai
Aliejus

Veiksmai:

Susmulkiname kiaušinius, pomidorus, agurkus ir svogūnų laiškus. Salotas suplėšome. Viską sumaišome. Ant viršaus dedame tuną ir kelis šlakelius aliejaus. Visi ingridientai pagal skonį.

Kategorija: Salotų receptai |

Silkė su porų ir obuolių salotomis


Jums prireiks:

2 silkės filė

2 šaukštai aliejaus

2 šaukštai citrinos sulčių

cukrus

1-2 porai

1-2 obuoliai

2-3 šaukštai majonezo

Veiksmai:

File pabarstyti cukrumi, apšlakstyti sultimis, aliejumi ir padėti į šaldytuvą. Porus supjaustyti griežinėliais, obuolius šiaudeliais, užpilti majonezu ir išmaišyti. Silkę patiekti su salotomis. Skanaus!

Kategorija: Salotų receptai |

BUROKĖLIŲ TROŠKINYS SU PUPELĖMIS


Jums prireiks:
2 kg virtų burokėlių, 0,5 l virtų pupelių, po 300 g morkų ir svogūnų, 1 stikl. pomidorų padažo, 1 stikl.aliejaus, druskos, cukraus, pipirų.

Veiksmai:
Puode su aliejumi apkepinu susmulkintus svogūnus, vėliau sudedu visus likusius produktus ir maišant troškinu apie 45 min.

Kategorija: Salotų receptai |

BUROKĖLIŲ SALOTOS


Jums prireiks:
4 kg. burokėlių, 1,į kg pomidorų, 0,5 kg svogūnų, 0,5 kg paprikos, 200 gr. česnako, 200 gr. cukraus, 2 valg.šaukštai druskos, 200 gr. 9 proc. acto, 0,5 ltr. aliejaus.

Veiksmai:
Burokėlius sutarkuojam stambia burokine tarka, kitas daržoves kubeliais, česnaką išspaudžiam arba labai smulkiai supjaustom, pomidorus karštu vandeniu blanširuojam, kad geriau nusiluptų odelė. Viską verdam 1,5 val. Actą supilam pačioje daržovių troškinimo pabaigoje. Masę sudedam į paruoštus stiklainius ir uždarom dangteliais. Apkloti šiltai stiklainius kol jie atvės.

Kategorija: Salotų receptai |

Šviežių daržovių salotos su kalafiorais, spanguolėmis ir saldrūgščiu alyvų aliejaus užpilu


Jums prireiks:
70g salotų Mix’o, 40g kalafiorų žiedynų, 30g pomidorų, 30g agurkų, 10g svogūnlaiškių, 60g saldrūgščio aliejaus užpilo, 10g spanguolių, 3g petražolės lapeliais.

Veiksmai:

 Į lėkštę  kalvele sudėkite 70g salotų Mix’o, jas apibarstyti 40g kalafiorų žiedynų (kalafiorų žiedynus palaikykite pamerktus parūgštintame vandenyje) apdėliokite 30g pomidorų skiltelių, 30g agurkų gabalėlių. Ant viršaus užberkite 10g svogūnlaiškių, supjaustytų įskypais gabalėliais, užpilkite 60g saldrūgščio aliejaus užpilo, apibarstykite 10g spanguolių ir papuoškite 3g petražolės lapeliais.

Vincentas Sakas 

Kategorija: Salotų receptai |

Šviežių daržovių salotos su sūdyta lašiša ir aliejiniu kilkių užpilu


Jums prireiks:
100g salotų mišinio (tinka „Salpronės“ aisbergo, radičio salotų ir tarkuotų morkų Mix’as), 30g agurkų, 10g porų, 60g aliejiniu kilkių užpilo, 50g sūdytos lašišos filė

Veiksmai:

Į lėkštę kalvele sudėkite 100g parduotuvėje pirktų salotų mišinio (man geriausiai tinka „Salpronės“ aisbergo, radičio salotų ir tarkuotų morkų Mix’as). Ant viršaus užberkite 30g tarka sutarkuotų agurkų šiaudelių, 10g porų, supjaustytų plonais griežinėliais ir išskaidytais žiedeliais, užpilkite 60g aliejiniu kilkių užpilo. 50g sūdytos lašišos filė supjaustykite plonais griežinėliais ir, susukus rožytėmis, gražiai išdėliokite ant salotų , į lašišų roželių vidurį įdėkite krapų šakeles.

 

Vincentas Sakas

Kategorija: Salotų receptai |

Šviežių daržovių salotos su karšta traškia jautienos filė ir pomidoriniu alyvų aliejaus užpilu


Jums prireiks:
0g suplėšytų Aisbergo salotų, 30g suplėšytų raudonų salotų, 10g morkų, 30g agurkų, 30g pomidorų , 30g raudono s paprikos, 10g raudono svogūno, 40g saldrūgščio aliejaus padažo, 20g pomidorų padažo, 100g jautienos filė, 10g miltų, 2g druskos, 1g matų juodų pipirų, 3g rozmarinų lapelių

Veiksmai:
Į užkandinę lėkštę kalvele sudėkite 40g suplėšytų Aisbergo salotų , 30g suplėšytų raudonų salotų (gali būti ir kitokios salotos), burokine tarka užtarkuokite 10g morkų, jas apdėliokite 30g agurkų gabalėlių, 30g pomidorų skiltelių, 30g raudono s paprikos kvadratėlių. Ant viršaus užberkite 10g smulkiais kubeliais supjaustyto raudono svogūno. Užpilkite 40g saldrūgščio aliejaus padažo, išmaišyto su 20g pomidorų padažo. 100g jautienos filė supjaustykite plonomis skiedrelėmis, apvoliokite 10g miltuose, išmaišytuose su 2g druskos ir 1g maltais juodaisiais pipirais, įkaitintame saulėgrąžų aliejuje pakepinkite, kad apskrustų ir užbarstykite ant salotų . Be to dar apibarstykite 3g rozmarinų lapelių. Lėkštės pakraščius dekoruokite špinatų padažu. Išeiga –250/60g

Kategorija: Salotų receptai |

Šviežių daržovių salotos su karšta kalakutienos filė ir avietiniu alyvų aliejaus užpilu


Jums prireiks:
40g suplėšytų Aisbergo salotų , 30g suplėšytų raudonų salotų (gali būti ir kitokios salotos), 10g morkų, apdėliokite 40g agurkų gabalėlių, 30g pomidorų skiltelių, 10g porų, 60g aviečių aliejaus užpilo, 100g kalakutienos filė, 10g miltų, 2g druskos, 1g kario prieskonių

Veiksmai:
Į užkandinę lėkštę kalvele sudėkite 40g suplėšytų Aisbergo salotų , 30g suplėšytų raudonų salotų (gali būti ir kitokios salotos), burokine tarka užtarkuokite 10g morkų, apdėliokite 40g agurkų gabalėlių, 30g pomidorų skiltelių. Ant viršaus užberkite 10g porų, supjaustytų plonais griežinėliais ir išskaidytų žiedeliais, salotas apšlakstykite 60g aviečių aliejaus užpilo. 100g kalakutienos filė supjaustykite plonais piršteliais, apvoliokite 10g miltų, išmaišytų su 2g druskos ir 1g kario prieskonių, įkaitintame saulėgrąžų aliejuje pakepinkite, kad kalakutiena apskrustų ir užbarstykite ant salotų . Apibarstykite 5g mėtų lapelių. Išeiga –250/60g

Kategorija: Salotų receptai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins