Pomidorų, raudonųjų svogūnų ir bazilikų salotos su aliejiniu aviečių užpilu


Jums prireiks:
150g pomidorų, 1,5g druskos, 0,01g maltų juodųjų pipirų. 40g raudonojo svogūno, 50g aliejinio aviečių užpilo, 5g bazilikų lapelių

Veiksmai:
150g pomidorų supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į užkandinę lėkštę, pagardinkite 1,5g druskos, 0,01g maltų juodųjų pipirų. 40g raudonojo svogūno supjaustykite plonais griežinėliais, išskaidykite žiedeliais ir užbarstykite ant pomidorų , salotas apšlakstykite 50g aliejinio aviečių užpilo ir užbarstykite 5g bazilikų lapelių, žiupsnelį grūstų pipirų. Išeiga – 195/50g

Kategorija: Salotų receptai |

Šviežių daržovių salotos su kalafiorais ir saldrūgščiu alyvų aliejaus užpilu


Jums prireiks:
40g suplėšytų Aisbergo salotų , 30g suplėšytų raudonų salotų (Lolla Rossa), 15g morkų, 40g kalafiorų žiedynų, 30g pomidorų skiltelių, 30g agurkų gabalėlių, 10g svogūnlaiškių, 50g saldrūgščio aliejaus užpilo, 5g petražolių lapelių

Veiksmai:
Į užkandinę lėkštę kalvele sudėkite 40g suplėšytų Aisbergo salotų , 30g suplėšytų raudonų salotų (Lolla Rossa), burokine tarka užtarkuokite 15g morkų, jas apibarstykite 40g kalafiorų žiedynų (žalius kalafiorų žiedynus laikykite pamerktus parūgštintame vandenyje) apdėliokite 30g pomidorų skiltelių, 30g agurkų gabalėlių. Ant viršaus užberkite 10g svogūnlaiškių, supjaustytų įskypais gabalėliais, salotas apšlakstykite 50g saldrūgščio aliejaus užpilo, apibarstykite 5g petražolių lapelių. Galite užbarstyti ir keletą spanguolių. Išeiga – 195/50g

Kategorija: Salotų receptai |

Šviežių daržovių salotos su sūdyta lašiša ir aliejiniu ančiuvių užpilu


Jums prireiks:
40g suplėšytų Aisbergo salotų, 30g suplėšytų raudonų salotų, 10g morkų, 40g tarka sutarkuotų agurkų šiaudelių, 10g porų, 50g aliejinio ančiuvių užpilo. 60g sūdytos lašišos filė, 3g krapų šakelių

Veiksmai:
Į užkandinę lėkštę kalvele sudėkite 40g suplėšytų Aisbergo salotų , 30g suplėšytų raudonų salotų (gali būti ir kitokios salotos), burokine tarka užtarkuokite 10g morkų. Ant viršaus užberkite 40g tarka sutarkuotų agurkų šiaudelių, 10g porų, supjaustytų plonais griežinėliais ir išskaidytų žiedeliais, salotas apšlakstykite 50g aliejinio ančiuvių užpilo. 60g sūdytos lašišos filė supjaustykite plonais griežinėliais ir, susukus rožytėmis, gražiai išdėliokite ant salotų , į lašišų rožyčių vidurį įdėkite krapų šakelių. Po to dar apibarstykite 3g krapų šakelių.  Išeiga –195/50g

Kategorija: Salotų receptai |

Agurkų ir paprikų salotos su aliejiniu ančiuvių užpilu


Jums prireiks:
100g agurkų, 30g geltonų paprikų, 30g svogūnlaiškių, 30g raudonų paprikų, 1,5g druskos, 0,01g maltų juodųjų pipirų, 50g aliejinio ančiuvių užpilo

Veiksmai:
100g agurkų supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į užkandinę lėkštę, ant viršaus gražiai sudėliokite plonais šiaudeliais supjaustytų 30g geltonų paprikų , 30g svogūnlaiškių gabalėlių, 30g raudonų paprikų (turi išeiti tautinės vėliavos spalvos), pagardinkite 1,5g druskos, 0,01g maltų juodųjų pipirų, salotas apšlakstykite 50g aliejinio ančiuvių užpilo

Kategorija: Salotų receptai |

Burokėlių, granatų ir ožkų pieno sūrio salotos


Jums prireiks:
75 g salotų lapų 2 griežinėliais pjaustyti virti burokėliai 75 g minkšto pjaustyto ožkų pieno sūrio 1 granato sultingos sėklos, atskirtos viena nuo kitos 1 šaukštas granatų sulčių.

Veiksmai:
Sumaišykite burokėlius su smulkintais salotų lapais. Į lėkštę įpjaustyk ožkų pieno sūrio, uždėk ant jo salotas, apibarstyk granato sėklomis ir pagardinimui užpilk granatų sulčių

Kategorija: Salotų receptai |

Salotų vyniotinis


Jums prireiks:
8 dideli žalių salotų lapai, 100 g balto sūrio, ryšulėlis svogūnų laiškų, 2 kiaušiniai, 6 šaukštai majonezo, pipirų, druskos.

Veiksmai:
Kietai virtus kiaušinius stambiai sutarkuoti. Išmaišyti su trintu baltu sūriu, sudėti susmulkintus svogūnų laiškus, 2 šaukštus majonezo, pabarstyti druska, pipirais. Šią masę dėti ant salotų lapų, suvynioti. Išdėlioti ant lėkštės, apipilti likusiu majonezu.

Kategorija: Salotų receptai |

Salotos vaikų šventėms


Jums prireiks:
(4 porcijoms) 2 kriauses, 2 rugstoki obuoliai, 0.5 citrinos, 100g zaliuju vynuogiu, 100g melynuju vynuogiu, 200g slyvu, 50g graikiniu riesutu, 2 apelsinai (ju sultys) 5 saukstai cukraus, 2 saukstai medaus.

Veiksmai:
1. Nuplaukite visus vaisius ir nusausinkite. 2. Kriauses ir obuolius perpjaukite i keturias dalis, ispjaukite seklalizdzius. Vaisiu zieveles lupti nereikia. 3. Kriauses ir obuolius supjaustykite plonais griezineliais, apslakstykite citrinos sultimis (kad nepajuoduotu). 4. Pasiruoskite stikline salotine, tinka balto stiklo ant kojeles. Vaisius deliokite sluoksniais. 5. Slyvas perpjaukite pusiau, isimkite kauliukus ir supjaustykite ziedeliais. Uzdekite ant kriausiu ir obuoliu. 6. Graikiniu riesutu branduolius supjaustykite i keturias dalis ir uzberkite ant salotu. 7. Puode pakaitinkite apelsinu sultis su cukrumi bei medumi. Ataususi saldu padaza uzpilkite ant salotu. 8. Ppuoskite salotas zaliomis melynomis vynuogemis.

Kategorija: Salotų receptai |

Raugintų kopūstų salotos


Jums prireiks:
250 g raugintų kopūstų 1 obuolys 1 apelsinas 1 šaukštelis sukapotų graikiškų riešutų 1 puodelis vynuogių Padažas: svogūnas 0,5 citrinos sultys 3 šaukštai aliejaus 0,5 šaukštelio peletrūno arba mairūno, baziliko….

Veiksmai:
Kopūstus nusunkti ir smulkiai supjaustyti.Obuolį nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti šiaudeliais.Apelsiną nulupti ir atskirti skilteles. Kopūstus išmaišyti su obuoliu, apelsinu, riešutais, vynuogėmis ir sudėti į salotinę. Paruošti padažą: svogūną nulupti, sukapoti, išmaišyti su smulkiai supjaustytu peletrūnu, citrinos sultimis ir aliejumi.Salotas apipilti padažu.

Kategorija: Salotų receptai |

Vaisių salotos su medumi


Jums prireiks:
Saldžių apelsinų, Vynuogių be kauliukų, Bananų,Persikų, Skysto medaus, Jogurto be priedų

Veiksmai:
Apelsinus nulupame iš padalijame skiltelėmis. Nuplautas vynuoges nuskabome nuo šakelių. Persikus supjaustome skiltelėmis, bananus – skrituliukais. Imame didelę, apvalią lėkštę ir dedame vaisius. Pirmiausia ratu išdėliojame apelsinų ir persikų skilteles, į lėkštės vidurį dedame supjaustytus bananus ir vynuoges . Vaisius apliejame jogurtu ir medumi. Skanaus!

Kategorija: Salotų receptai |

Skanėstas


Jums prireiks:
1 ziedinis kopustas,
1agurkas,
1pomidoras,
pagal skoni poro ir priekoniu.
majonezo

Veiksmai:
pomidora, agurka ir pra supjaustyti, kopusta patusinti ir supjaustyti i nedidelius gabalelius. viska sudeti i viena inda, ideti prieskoniu ir majonezo. viska ismaisyti

Kategorija: Salotų receptai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins