Raugintų kopūstų salotos su riešutų padažu


Jums prireiks:

500 g raugintų kopūstų,
1 morka,
1 obuolys

Padažui:
0,5 stiklinės grietinės
10 graikinių riešutų
0,5 citrinos sulčių
druskos,
cukraus
riešutų,
citrinos ,
petražolių

Veiksmai:
Morką ir obuolį sutarkuojame, sumaišome su kopūstais.Graikinius riešutus susmulkiname, sumaišome su grietine, citrinos sultimis, pabarstome druska bei cukrumi.Į salotinę sudedame kopūstus su morkomis ir obuoliais, užpilame padažu ir papuošiame.

Kategorija: Salotų receptai |

Salotos su avokadais ir mandarinais


Jums prireiks:

2 avokadai,
citrinos sulčių,
300 g mandarinų,
50 g cikorijų salotų,
0,5 didelės paprikos.

Užpilui:
2 šaukštai apelsinų sulčių,
šaukštas baltojo vyno acto,
0,5 šaukštelio medaus,
druskos,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus.

Veiksmai:
Avokadą perpjaukite pusiau, specialiu šaukšteliu iš minkštimo išskobkite rutuliukus ir pašlakstykite juos citrinų sultimis, kad nepajuoduotų. Mandarinus nulupkite, papriką ir salotas supjaustykite plonomis juostelėmis. Užpilui skirtus produktus suplakite, supilkite ant paruoštų produktų ir viską išmaišykite.

Kategorija: Salotų receptai |

Adventinės salotos


Jums prireiks:
Raudonųjų burokėlių ( labai gerai, jei parauginti),
svogūno,
raugintų ar konservuotų agurkų,
kiaušinio,
saulėgrąžų,
druskos,
pipirų,
baziliko,
aliejaus.

Veiksmai:
Viską supjaustom kubeliais, pridedam prieskonių,užpilam aliejaus, sumaišom ir palaikom kokį gerą pusvalanduką ( kad rimčiau"susidraugautų") Tinka ir kūčių stalui. Apie saulėgrąžas : jei norit, kad jos būtų traškios, dėkit prieš pat valgymą, jei norite minkštų – maišykit su viskuo iš karto.

Kategorija: Salotų receptai |

Salotos Lengvumas


Jums prireiks:
1 puodelis supjaustytų salotų;
1 valg, šaukštas supjaustyto poro arba svogūno;
1 morka, sutarkuota burokine tarka;
1 kubeliais supjaustyta raudona paprika;
2 šaukštai skrudintų linų sėmenų;
2 šaukštai linų sėmenų aliejaus;
1 nedidelė citrina.

Veiksmai:
Sumaišykite daržoves, suberkite skrudintus linų sėmenis ir druską. Aliejų sumaišykite su išspaustos citrinos sultimis ir užpilkite salotas

Kategorija: Salotų receptai |

Brokolių salotos


Jums prireiks:

6 puodeliai supjaustytų brokolių;
¼ puodelio smulkiai pjaustytų raudonųjų svogūnų;
¾ puodelio nuplautų razinų;
¼ puodelio moliūgų sėklų arba saulėgrąžų;
2 valg. šaukštai skrudintų linų sėmenų;

Užpilas:
¾ puodelio neriebaus majonezo;
2 valg. šaukštai acto;
cukraus pagal skonį.

Veiksmai:
Į didelį dubenį suberti brokolius, svogūnus, razinas, moliūgų sėklas ar saulėgrąžas ir skrudintus linų sėmenis. Kitame inde sumaišykite majonezą, actą ir cukrų. Padažą užpilkite ant salotų ir gerai sumaišykite. Prieš patiekdami atšaldykite.

Kategorija: Salotų receptai |

Salotos Antipasto


Jums prireiks:

Užpilas:
1 valg. šaukštas alyvų aliejaus;
2 valg. šaukštai skrudintų linų sėmenų;
2 skiltelės česnako;
2 valg. šaukštai balto vyno acto;
2 valg. šaukštai vandens;
2 valg. šaukštai smulkintų šviežių prieskoninių žolelių;
½ arb. šaukštelio sausų garstyčių;
¼ arb. šaukštelio druskos; maltų pipirų pagal skonį.

Salotos: 6 puodeliai nuplautų,
nusausintų, suplėšytų gūžinių salotų;
127 ml indelis alyvuogių be kauliukų;
170 ml indelis marinuotų artišokų šerdelių;
12 grybų, perpjautų per pusę;
2 vidutinio dydžio supjautyti pomidorai;
2 valgomieji šaukštai tarkuoto parmezano sūrio (kieto itališko sūrio).

Veiksmai:
6 kietai virti kiaušiniai, perpjauti į 4 dalis 12 plonų riekelių salamio dešros, supjaustytos į 6 mm pločio juosteles; 6 marinuoti pipirai; pagal skonį raudonojo svogūno, supjaustyto žiedelių forma. Į mažą indą supilkite aliejų ir pakepinkite svogūnus. Į kitą indą supilkite vyno actą, vandenį, žoleles, sausas garstyčias, druską, pipirus, skrudintus linų sėmenis, artišokų marinatą ir viską gerai išmaišykite. Dideliame dubenyje sumaišykite salotas , alyvuoges, artišoko šerdeles, grybus ir pomidorus kartu su pagamintu užpilu ir parmezano sūriu. Lygiomis dalimis sudėkite salotas į 6 lėkštes. Papuoškite kiekvieną jų kiaušiniu, salamio dešra, marinuotais pipirais ir svogūnais.

Kategorija: Salotų receptai |

Šviežių agurkų ir medetkų salotos


Jums prireiks:
2 agurkai,
2 šaukštai medetkų graižų,
krapų,
20 g svogūnų laiškų,
2 šaukštai grietinės ar jogurto,
1 kiaušinis,
druskos.

Veiksmai:
Agurkus nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais, įdėti susmulkintas medetkas, svogūnų laiškus,grietinės ir išmaišyti

Kategorija: Salotų receptai |

Salotos


Jums prireiks:

Lygiomis dalimis :
špinatų lapai,
dilgėlės,
pienių lapai,
2-3 lapinės salotos,
1 kiaušinis,
ridikėlių,

užpilas – pagal skonį.

Veiksmai:
Dilgėles, pienes nuplikyti verdančiu vandeniu. Visas žalias daržoves suplėšyti, ridikėlius supjaustyti labai plonai, kiaušinį smulkiai sukapoti, užpilti mėgstamu užpilu , įberti druskos, krapų, petražolių ( jei yra).

Kategorija: Salotų receptai |

Pavasaris


Jums prireiks:
1 sauja rūgštynių,
1 sauja pienių lapų,
2 obuoliai,
1 šaukštas pienių žiedlapių,
2 šaukštai grietinės ar majonezo,
2 šaukštai nat. jogurto,
1 šaukštas smulkintų petražolių, krapų.

Veiksmai:
Rūgštynes supjaustome juostelėmis,obuolius – šiaudeliais. Pienių lapus 30 min pamirkome sūriame šaltame vandenyje, supjaustome juostelėmis. Viską sumaišome su majonezu ir jogurtu, užbarstome pienių žiedlapiais ir kitais žalumunais.

Kategorija: Salotų receptai |

Salotos su jaunomis dilgėlėmis


Jums prireiks:
2 – 3 salotų lapai,
10 jaunų dilgėlių,
10 griežinėlių agurko,
2 šaukštai natūralaus jogurto,
1 arb šaukštelis citrinos sulčių,
druskos,
pipirų.

Veiksmai:
Dilgėles nuplauti ir nuplikyti verdančiu vandeniu. Paskui viską supjasutyti, sumaišyti su užpilu

Kategorija: Salotų receptai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins