Salotos su jaunomis dilgėlėmis


Jums prireiks:
2 – 3 salotų lapai,
10 jaunų dilgėlių,
10 griežinėlių agurko,
2 šaukštai natūralaus jogurto,
1 arb šaukštelis citrinos sulčių,
druskos,
pipirų.

Veiksmai:
Dilgėles nuplauti ir nuplikyti verdančiu vandeniu. Paskui viską supjasutyti, sumaišyti su užpilu

Kategorija: Salotų receptai |

Žuvies salotos


Jums prireiks:
konservuota lasisa,galvute svoguno,pora virtu kiausiniu tarkuoto ferment.surio,virtu ryziu,majonezo

Veiksmai:
konservuota lasisa susmulkinti,deti smulkiai supjaustyta svoguna,susmulkintus virtus kiausinius,sudeti sutarkuota suri,virtus birius ryzius,paskaninti druska, pipiriukais ir supilus majoneza lengvai ismaisyti.jei kas nori galima ideti raginto agurkelio.Labai skanu ir sotu:)

Kategorija: Salotų receptai |

Norvegiškos silkių salotos


Jums prireiks:
1.2 sūrios silkės,
2.3 kaiušiniai,
svogūnas,
3.3 valgomieji šaukštai acto, valgomasis šaukštas margarino,
arbatinis šaukštelis garstyčių,
žiupsnelis cukraus.

Veiksmai:
Silkes gerai išmirkyti, nulupti ir išdaryti. Perpjauti pirma iрilgai, o paskui supjaustyti kubeliais, bet nepernelyg mažais. Svogūną sukapoti ir truputį pakepinti su margarinu. Du žalius kiaušinius išplakti su actu ir šiuo plakiniu užpilti svogūnus (kiaušiniai turi sukiekėti). Pridėti garstyčių ir cukraus. Paruoštus silkės gabalėlius sudėti į atšaldytą padažą. Papuošti petražolėmis ir kietai virto kiaušinio skiltelėmis. Skanaus!

Kategorija: Salotų receptai |

Pomidorų ir agurkų salotos


Jums prireiks:
1.2 agurkai,
2.4 pomidorai,
svogūnas,
3.100 g grietinės,
pipirų,
druskos.

Veiksmai:
Pomidorai ir agurkai supjaustomi griežinėliais ir sudedami į dubenį. Pasūdoma ir pabarstoma pipirais. Tada sudedamas supjaustytas svogūnas ir viskas sumaišoma su grietine. Skanaus.

Kategorija: Salotų receptai |

Miško uogų salotos su ledais


Jums prireiks:
1.250 g žemuogių, mėlynių, aviečių, gervuogių,
2.2 šaukštai grietinėlės,
3.2 šaukštai kefyro,
4.2 šaukštai cukraus,
5.½ šaukštelio vanilinio cukraus,
6.200 g ledų.

Veiksmai:
Grietinėlė, kefyras, vanilinis cukrus suplakami. Uogos nuplaunamos, apdžiovinamos ir sudedamos į padažą. Ledai dedami į indelius, o ant viršaus dedamos salotos. Skanaus.

Kategorija: Salotų receptai |

Obuolių salotos


Jums prireiks:
1.5 obuoliai,
2.100 g kefyro,
3.1 šaukštas cukraus,
4.0,5 citrinos,
šaukštelis malto cinamono,
5.100 g smulkintų riešutų

Veiksmai:
Į dubenį išspaudžiame citrinos sultis, supilame kefyrą, cukrų, cinamoną ir viską išmaišome. Obuolius supjaustome skiltelėmis ir suberiame į paruoštą masę. Viską gerai išmaišome ir apibarstome riešutais. Skanaus.

Kategorija: Salotų receptai |

Aštriosios grybų salotos su sūriu


Jums prireiks:
1.300g grybų
2.100g olandiško sūrio
3.1 pomidoras
4.0,5 stiklinės grietinės
5.1 obuolys
6.2 šaukštai medaus
7.1 šaukštas garstyčių
8.1/2 citrinos sulčių
petražolių

Veiksmai:

Didesnius grybus supjaustyti,mažesnius palikti sveikus.Obuolį nulupti,išimti sėklalizdžius ir supjaustyti šiaudeliais.Taip pat supjaustyti pomidorą ir sūrį.Iš grietinės,medaus,garstyčių ir citrinos sulčių paruošti padažą ir užpilti ant salotų. Pabaigoje papuošiame petražolėmis.

Skanaus !

Kategorija: Salotų receptai |

Salotos iš salotų gūželių


Jums prireiks:
1.3 salotų gūželės,
2.4 šaukštai aliejaus,
3.citrina,
4.druskos,
5.pipirų.

Veiksmai:
Į indelį išspaudžiamos citrinos sultys, supilamas aliejus, sudeda druska, pipirai ir supjaustytos salotos lapai. Viskas sumaišoma. Skanaus.

Kategorija: Salotų receptai |

Salotos „Sveikata“


Jums prireiks:
1.4 morkos,
obuolys,
2.2 šaukštai citrinos sulčių, 3.šaukštas razinų,
4.šaukštas aliejaus,
5.šaukštelis cukraus,
6.petražolės.

Veiksmai:

Morkos ir obuolys sutarkuojami. Razinos 30 minučių brinkinamos šaltame vandenyje, tada sudedamos į morkų ir obuolių masę, supilamas aliejus, suberiamas cukrus. Viskas išmaišoma ir papuošiama petražolėmis. Skanaus.

Kategorija: Salotų receptai |

Apelsinų salotos su medumi


Jums prireiks:
1.šaukštas medaus,
2.1/2 citrinos sulčių,
3.2 apelsinai,
4.100 g graikiškų riešutų.

Veiksmai:

Smulkiai sukapotus graikiškus riešutus sudėti į salotinę. Nulupti apelsinus ir supjaustyti gabaliukais. Sumaišyti su riešutais, įpilti citrinos sultis ir įdėti medų. Leisti salotoms valandą pastovėti.

Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.patiekalai.lt

Kategorija: Salotų receptai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins