Apelsinų salotos su medumi


Jums prireiks:
1.šaukštas medaus,
2.1/2 citrinos sulčių,
3.2 apelsinai,
4.100 g graikiškų riešutų.

Veiksmai:

Smulkiai sukapotus graikiškus riešutus sudėti į salotinę. Nulupti apelsinus ir supjaustyti gabaliukais. Sumaišyti su riešutais, įpilti citrinos sultis ir įdėti medų. Leisti salotoms valandą pastovėti.

Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.patiekalai.lt

Kategorija: Salotų receptai |

Vaisių salotos "Pavasaris"


Jums prireiks:
1.3 apelsinai,
2.3 greipfrutai,
3.200 g braškių,
4.1 citrina,
5.150 – 200 g medaus (pagal skonį),
6.6 mėtų lapeliai,
7.6 šaukštai plaktos grietinėlės,
8.1 šaukštelis konjako

Veiksmai:

Nuplauti apelsinus ir greipfrutus, smulkiai supjaustyti, sumaišyti su braškėmis. Vaisius išdėlioti į nedideles salotines, įpilti medų, sumaišytą su 1 citrinos sultimis. Į kiekvieną dubenėlį pagal skonį įlašinti 2 – 3 lašus konjako ir įdėti šaukštą plaktos grietinėlės. Apibarstyti supjaustytais mėtų lapeliais. 

Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.patiekalai.lt

Kategorija: Salotų receptai |

Salotos su riešutais


Jums prireiks:
1.Po 100 g morkų ir obuolių,
2.30 g graikinių riešutų branduolių ir medaus, šaukštelis petražolių lapelių, šaukštas razinų.

Veiksmai:

Morkas sutarkuoti vidutine tarka, obuolius – stambiai, sudėti medų, suberti smulkintus pakepintus riešutus, petražoles ir išmaišyti.

Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.patiekalai.lt

Kategorija: Salotų receptai |

Braškių salotos


Jums prireiks:
1.100 g medaus,
2.500 g braškių,
3.200 g plaktos grietinėlės, pagal skonį vanilinio cukraus.

Veiksmai:

Nuplautas, nuvalytas ir perpjautas braškes užpilti medumi. Įberti vanilinio cukraus ir truputi pamaišyti. Palaikyti valandą šaldytuve. Prieš tiekiant uždėti plaktos grietinėlės.

Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.patiekalai.lt

Kategorija: Salotų receptai |

Keptų obuolių salotos


Jums prireiks:
1.2 šaukštai medaus, pusės citrinos sulčių,
2.50 g graikinių riešutų,
3.6 obuoliai.

Veiksmai:

Keptus obuolius nulupti, sutarkuoti stambia trintuve ir sudėti į porcelianinį dubenėlį. Įdėti medų, sumaišytą su citrinos sultimis ir susmulkintais riešutais. Palaikyti 1 val.

Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.patiekalai.lt

Kategorija: Salotų receptai |

Saldžios obuolių salotos


Jums prireiks:
1.500 g obuolių, pusę stiklinės kefyro, po 1 šaukštą medaus ir riešutų

Veiksmai:

Nuplautus nenuluptus obuolius (be sėklų) smulkiai supjaustyti. Kefyrą ir medų suplakti iki putų. Šiuo mišiniu užpilti obuolius ir pabarstyti susmulkintais riešutais.

Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.patiekalai.lt

Kategorija: Salotų receptai |

Avokadų salotos su medumi ir riešutais


Jums prireiks:
1.600 g salotų, nedidelis svogūnas,
2.4 šaukštai vyno acto, druskos, maltų pipirų,
3.2 šaukšteliai skysto medaus,
4.8 šaukštai saulėgrąžų aliejaus,
5.1 citrinos sultys,
6.2 nunokusios avokados, 7.3 šaukštai smulkintų graikinių riešutų.

Veiksmai:

Svogūną susmulkinti, maišyti su actu, druska, pipirais ir medumi, plakant po truputi supilti aliejų. Nuluptas avokadas perpjauti pusiau, pašalinus kaulus supjaustyti plonais griežinėliais ir pašlakstyti citrinos sultimis. Salotas susmulkinti, išdėlioti į lėkštutes, ant viršaus dėti avokadas ir aplieti paruoštu uždaru.

Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.patiekalai.lt

Kategorija: Salotų receptai |

Sveikatos salotos


Jums prireiks:

1.Žalias burokėlis, obuolys,
2.morka (lygiomis dalimis),
3.česnakas,
4.petražolė,
5.salieras,
6.svogūnų laiškų, 7.kopūstas, krienų, 8.šaukštelis medaus, aliejaus

Veiksmai:

Daržoves sutarkuoti (kopūstą supjaustyti) ir gerai išmaišyti.

Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.patiekalai.lt

Kategorija: Salotų receptai |

Bulvių ir kalendros salotos


Jums prireiks:
1.6 nedidelės buvles (2 kg),
2.1/2 stiklinės baltojo vyno acto,
3.1/3 stiklinės alyvų aliejaus, grūstą česnako skiltelę, šaukštą smulkiai malto imbiero ir 1 šaukštelį smulkintos šviežios saldžiosios paprikos,
4.1/2 stiklinės smulkintos kalendros.

Veiksmai:

6 nedidelės buvles (2 kg) supjaustykite plonais griežinėliais ir dideliame puode pavirinkite, kol suminkštės. Tada nusunkite ir sudėkite į dubenį. Dubenyje kruopščiai sumaišykite 1/2 stiklinės baltojo vyno acto, 1/3 stiklinės alyvų aliejaus, grūstą česnako skiltelę, šaukštą smulkiai malto imbiero ir 1 šaukštelį smulkintos šviežios saldžiosios paprikos. Mišiniu užpilkite bulves, ant viršaus užberkite 1/2 stiklinės smulkintos kalendros ir tuojau pat duokite į stalą. Pateikite 4-6 asmenims.

Receptą atsiuntė Rasa iš Šiaulių.

Kategorija: Salotų receptai |

Agurkų ir krevečių salotos


Jums prireiks:
1.1 ilgas agurkas
druskos
2.375g vidutinio didumo šviežių krevečių
3.1/4 stiklinės ryžių acto
šaukštas rafinuoto cukraus pudros
4.1/4 šaukštelio sojų padažo
5.1/4 šaukštelio smulkiai tarkuoto šviežio imbiero
šaukštas pakepintų sezamo sėklų

Veiksmai:

Agurką, perpjaukite pusiau ir šaukšteliu pašalinkite sėklas. Supjaustykite plonais griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite 5 minutėms. Agurkus atsargiai nuspauskite. Krevetes sudėkite į verdančio pasūdyto vandens prikaistuvį ir pavirinkite 2 minutes arba tol, kol krevetės bus gatavos. Nuvarvinkite ir sumeskite į šaltą vandenį. Tegu krevetės ataušta, nulupkite ir pašalinkite žarnyną. Į didelį dubenį supilkite actą, sojų padažą, suberkite cukrų, imbierą ir maišykite tol, kol cukrus ištirps. Sudėkite aporotas krevetes, agurkus ir palikite 1 valandai. Krevetes ir kitas sudedamąsias dalis supilkite į koštuvą ir nuvarvinkite. Sudėkite į lėkštę ir apibarstykite sezamo sėklomis

Japoniškieji patiekalai

Receptą atsiuntė Violeta

Kategorija: Salotų receptai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins