Obuolių salotos su duona


Jums prireiks:
1.3 riekutės juodos duonos,
2.2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio,
3.2 česnako skiltelės,
4.2 obuoliai, aliejaus, majonezo maišyto pusiau su grietine.

Veiksmai:

Duona be plutos supjaustoma nedideliais kubeliais ir pakepinama aliejuje. Ant dubenyje atvėsusių duonos kubelių stambia tarka užtarkuojama fermentinio sūrio, sudedamas smulkiai sukapotas česnakas ir kubeliais supjaustyti nulupti obuoliai (obuolių kubeliai turi būti mažesni už duonos kubelius), užpilama majonezu sumaišytu su grietine ir šakute viskas gerai išmaišoma. Tiekiamos salotos išdėliotos ant salotų ar salierų lapų.

Šaltinis: audras.ten.lt

Kategorija: Salotų receptai |

Silkių salotos norvegiškai


Jums prireiks:
1.2 silkės,
2.3 kiaušiniai, svogūnas,
3.3 šaukštai acto, šaukštas aliejaus, šaukštelis garstyčių, žiupsnelis cukraus.

Veiksmai:

Silkes išmirkyti, išdoroti, išimti kaulus, supjaustyti nelabai smulkiais kubeliais.Svogūną supjaustyti kubeliais ir pakepinti su aliejumi, užpilti su actu išplaktais kiaušiniai s. Kai kiaušiniai susitraukia, įdėti garstyčių ir cukraus. Kai kiaušinienė atvės, sumaišyti su silkių kubeliais. Papuošti virto kiaušinio skiltelėmis ir petražolių šakelėmis.

Šaltinis: audras.ten.lt

Kategorija: Salotų receptai |

Ispaniškosios krevečių salotos


Jums prireiks:
1.500g. vidutinio didumo virtų krevečių;
2.2 dideli apelsinai;
mažas salotų ryšulėlis, nedidelis smulkiai supjaustytas svogūnas;
3.2 šaukštai raudonojo vyno acto;
4.1/4 stiklinės alyvų aliejaus;
5.1/2 šaukštelio smulkiai sutarkuotų apelsino žeivelių
sugrūsta česnako skiltelė

Veiksmai:
Nulupkite krevetes, uodegas palikite sveikas. Pašalinkite žarnyną. Nuo apelsinų galų iki minkštimo nupjaukite žievelę. Aštriu mažu peiliu, rankose sukdami apelsiną, nupjaukite žievelę (pjaukite tokio storumo žievelę, kad kartu pašalintumėte ir baltą minkštą posluoksnį, truputį žeivelės palikite – paskui ją sutarkuokite). Apelsinus suskirstykite skiltelėmis. Nuplaukite ir nuspaskite salotas . Jų lapus išdėliokite ant atskirų lėkštučių ar didelės lėkštės. Tada sukraukite krevetes, apelsinų skilteles ir svogūnų griežinėlius. Actą, alyvų aliejų supilkite, apelsino žievelę ir česnaką suberkite į mažą užsukamą stiklainį ir stipriai pakratykite. Užpilkite pavilgu salotas ir tuojau pat duokite į stalą su paskrudinta duona.

Kategorija: Salotų receptai |

Kiniškos daržovės su grybais ir austrių padažu


Jums prireiks:

1.8 džiovinti grybai judo ausis;
2.ryšulėlis žalių kiniškų daržovių (kiniškų kopūstų, 3.brokolių, pekininio bastučio);
4.2 šaukštai aliejaus;
5.2 šaukštai austrių padažo

Veiksmai:

Grybus pamirkykite karštame vandenyje. Kruopščiai nuplaukite daržoves ir gerai išspauskite (nupjaustykite storus stiebus, nes juos tektų ilgai virti). Grybams nupjaukite kotelius, iš kepurėlių išspauskite vandenį. Pasūdytame vandenyje grybus palengvėle pavirkite 5 minutes. nuvarvinkite. Užvirinkite prikaistuvį vandens ir 1-2 minutes į vandenį įmeskite stiebus. Išgriebkite, nuvarvinkite. Trumpai apvirinkite daržovių lapus, nuvarvinkite. Keptuvėje pakaitinkite aliejų. Sudėkite gerai nuvarvintas daržoves, grybus ir maišykite ant šiltos viryklės, kol apkeps. Į stalą duokite užpylę austrių padažu.

Receptą atsiunte Violeta.

Kategorija: Salotų receptai |

Saldūs raudongūžiai kopūstai su kmynų sėklomis


Jums prireiks:

1.Rudongūžis kopūstas, 30g. sviesto, šaukštelis kmynų sėklų, šaukštas aromatinio acto ir šaukštelis lipnaus rudojo cukraus.

Veiksmai:

Smulkiai sutarkuokite pusę mažo raudongūžio kopūsto. Puode ištirpinkite 30g. sviesto, įberkite šaukštelį kmynų sėklų, įpilkite šaukštą aromatinio acto ir šaukštelį lipnaus rudojo cukraus. Suberkite kopūstus ir maišydami pakepinkite 2-3 minutes arba tol, kol daržovės suminkštės. Į stalą patiekalą duokite šiltą.

Kategorija: Salotų receptai |

Sojų salotos


Jums prireiks:
200 g sojų (Soja)
2-3 bulvės
1 konservuotas agurkas
0,5 stiklinės majonezo
3 šaukštai grietinės (12%)
žalių petražolių arba svogūnų laiškų
druskos
pipirų

Veiksmai:
Sojas užpilti šaltu vandeniu, užvirinti, nukelti nuo ugnies. Po 2 val. pakeisti vandenį, išvirti ir nugarinti.
Bulves kruopščiai nuplauti, išvirti ir, kai atauš, nulupti.
Agurką ir bulves supjaustyti kubeliais, išmaišyti su sojomis, majonezu, grietine ir žalumynų dalimi, paskaninti.

Kategorija: Salotų receptai |

Salotos su citrina


Jums prireiks:
1 citrina
1 stiklinė virtų šviežių (arba šaldytų) žirnelių
2 virtos morkos
1 šaukštas grietinės
1 šaukštas majonezo
druska

Veiksmai:
Citrinos žievelę nutarkuojame arba plonai nupjauname, o citriną smulkiai supjaustome.
Virtas morkas supjaustome mažais kubeliais.
Citriną, morkas , žirnelius sudedame į dubenį, pabarstome druska ir sumaišome su grietine bei majonezu.
Sudedame į salotinę, papuošiame citrinos griežinėliais arba žalumynais.

Kategorija: Salotų receptai |

Brokolio fantazija


Jums prireiks:
1 nemažas brokolis
3/4 stiklinės gliaudytų graikinių riešutų
5 griežiniai ananaso
pusė stiklinės nesaldyto natūralaus jogurto

Veiksmai:
Brokolio žiedyno šakeles apvirtinti (geriausia apie 5 min. garuose), ataušinti. Riešutus susmulkinti, ananaso griežinėlius supjaustyti gabalėliais. Visus komponentus atsargiai išmaišyti ir užpilti jogurtu.

Kategorija: Salotų receptai |

Vaisių salotos su vaniliniais ledais


Jums prireiks:
1/2 l vanilinių ledų, 3 apelsinai, 2 raudoni obuoliai, 150g. žalių vynuogių, 2 bananai, 380g. konservuotų ananasų, 300g. konservuotų mandarinų, 3 šaukštai likerio. 

Veiksmai:
Ledus reiktu suminkštinti, išimant juos iš šaldiklio į šaldytuvą. Apelsinus, obuolius ir bananus nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Žinoma obuolių sėklalizdžius išpjauti. Vynuoges nuplauti, perpjauti pusiau, išimti kauliukus. Nupilti konservuotų ananasų ir mandarinų sunką. Ananasus supjaustyti griežinėliais. Visus vaisius sumaišyti, pagardinti šlakeliu sunkos ir atšaldyti.
Visą šį gardumyną patiekti atšaldytoje salotinėje. Ledus supjaustyti mažais gabaliukais, sudėti ant padarytų vaisinių salotų ir pagardinti likeriu.
laikas šaldymui yra 15 min

Kategorija: Salotų receptai |

Saldžios pupelių salotos


Jums prireiks:
500g šaldytų pupų
2 sutrintos česnako skiltelės
1 griežinėliais supjaustytas poras
1 didelė susmulkinta morka
1/2 stiklinės alyvų aliejaus
1/3 stiklinės vyno acto
1/4 lipnaus rudojo cukraus
1/4 stiklinės smulkintų petražolių

Veiksmai:

Pupas virkite tol, kol jo suminkštės. Nuvarvinkite. Į prikaistuvį suberkite pupas. Pridėkite česnako, porų, morkų, įpilkite aliejaus ir ant nelabai karštos viryklės pavirinkite 5 minutes. Supilkite actą, sudėkite rudąjį cukrų ir pavirinkite dar 5 minutes (kol cukrus ištirps). Ataušintas salotas apibarstykite smulkiai supjaustytom petražolėm.

Receptą atsiuntė Violeta.

Kategorija: Salotų receptai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins