Morkų ir obuolių salotos


Jums prireiks:
200 g. obuolių, 250 g. morkų, 0,5 citrinos sultys, 2 šaukštai aliejaus, citrinos žievelės, cukraus, druskos.

Veiksmai:
Morkos sutarkuojamos smulkia, o obuoliai stambia tarka. Salotos pasūdomos, pabarstomos tarkuota citrinos žievele, užpilamos citrinos sultimis bei aliejumi ir gerai išmaišomos. 

Kategorija: Salotų receptai |

Ridikų ir agurkų salotos


Jums prireiks:
1 agurkas,
2 ridikai,
0,5 stiklinės grietinės,
1 šaukštas aliejaus,
0,5 šaukšto acto,
druskos,
pipirų,
krapų.

Veiksmai:
Ridikai nulupami, smulkiai sutarkuojami ir, užpylus aliejumi bei actu, palaikomi 1 valandą. Nuluptas agurkas stambiai sutarkuojamas, sudedamas į ridikus. Pasūdytos salotos sudedamos į pusdubenį, užpilamos išplakta iki putų grietine ir apibarstomos smulkiai supjaustytais krapais.

Kategorija: Salotų receptai |

Morkų ir ridikėlių salotos


Jums prireiks:
100 g. morkų, 100 g. ridikėlių, 2 šaukštai aliejaus, 0,5 šaukšto acto, cukraus. 

Veiksmai:
Morkos ir ridikėliai sutarkuojami stambia tarka, sumaišomi, pasūdomi ir užpilami aliejumi bei actu. 

Kategorija: Salotų receptai |

Sicilijos salotos


Jums prireiks:
300 g. makaronų, 150 g. dešrelių. 1 stiklinė pomidorų tyrės, 1 šaukštas majonezo, 1 citrina, truputis garstyčių, druskos. 

Veiksmai:
Makaronai išverdami ir perplaunami šaltu vaneniu. Dešrelės supjaustomos siauromis juostelėmis, sumaišomos su makaronais ir pasūdomos. Majonezas, pomidorų tyrė, garstyčios ir citrinos sultys suplakami ir užpilami ant salotų. 

Kategorija: Salotų receptai |

Raudonųjų kopūstų salotos


Jums prireiks:
500 g. raudonųjų kopūstų, 150 g. svogūnų, 3 šaukštai aliejaus, 1 stiklinė skystos obuolių tyrės – padažo, 1 šaukštas razinų, citrinos sulčių, cukraus, druskos. 

Veiksmai:
Kopūstai smulkiai supjaustomi, pasūdomi ir lengvai patrinami rankomis. Razinos nuplikomos, svogūnai supjaustomi plonais griežinėlais. Viskas sumaišoma. Salotos palaikomos 45 minutes, kol kopūstai suminkštėja. Paruoštos salotos sudedamos į salotinę ir užpilamos obuolių tyre, suplakta su aliejumi, citrinos sultimis ir cukrumi

Kategorija: Salotų receptai |

Agurkų ir pomidorų salotos


Jums prireiks:
20 g. pomidorų, 250 g. agurkų, svogūnų laiškų, krapų, acto, druskos, cukraus. 

Veiksmai:
Pomidorai ir nulupti agurkai supjaustomi plonais griežinėliais ir, pabarstant druska, susluoksniuojami salotinėje. Salotos pašlakstomos actu ir apibarstomos smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais bei krapais. 

Kategorija: Salotų receptai |

Ryžių salotos su mėsa


Jums prireiks:
250 g. maltos jautienos, 150 g. maltos kiaulienos, 4 šaukštai aliejaus, 0,5 stiklinės ryžių, 1 stiklinė kefyro, 100 g. marinuotų agurkų, 1 poras, 50 g. riešutų, 1 stiklinė obuolių vyno, truputis druskos, cukraus, pipirų, česnako. 

Veiksmai:
Malta mėsa su 1 šaukštu aliejaus maišant pakepinama, kad būtų biri, pasūdona, pabarstoma pipirais ir užpilama vynu. Atšaldyta mėsa sumaišoma su virtais biriais ryžiais, smulkiai supjaustytu poru, marinuotais agurkais ir maltais riešutais. Kefyras suplakamas su garstyčiomis, aliejumi, pasūdomas, įdedama sutrinto česnako, įberiama cukraus, pipirų. Padažu užpiltos salotos papuošiamos salotų lapeliais. 

Kategorija: Salotų receptai |

Rusiškos salotos


Jums prireiks:
300 g. rūkyto kumpio ar dešros, 200 g. virtų bulvių, 100 g. konservuotų žalių žirnelių, 150 g. raugintų agurkų, 100 g. svogūnų, 1 silkė, 1,5 stiklinės majonezo, druskos. 

Veiksmai:
Silkė nuvaloma, išėmus kaulusi, supjaustoma kubelais. Kumpis ir kitos daržovės supjaustomos kubeliais, pasūdoma ir užpilama majonezu ir išmaišoma. Sudėjus į salotinę papuošiamos svogūnų griežinėlais. 

Kategorija: Salotų receptai |

Jautienos salotos


Jums prireiks:
400 g. liesos jautienos krūtininės, 400 g. virtų bulvių, 0,5 stiklinės sauso balto vyno, 5 šaukštai aliejaus, 150 g. pomidorų, 2 svogūnai, druskos, pipirų, acto, petražolų lapelių. 

Veiksmai:
Virta mėsa plonai supjaustoma, o bulvės, svogūnai ir pomidorai supjaustomi griežinėliais. Daržovės užpilamos vynu, suplaktu su actu, aliejumi, sultiniu ir prieskoniais bei palaikomos 1 valandą. Salotinėje daržovės sluoksniuojamos su mėsa, užpilamos tuo pačiu marinatu ir apibarstomos smulkiai supjaustytais petražolių lapeliais. 

Kategorija: Salotų receptai |

Mėsos salotos


Jums prireiks:
600 g. virtos ar keptos mėsos arba šaltienos, 200 g. virtų bulvių, 200 g. obuolių , 0,5 virto saliero, 1 stiklinė majonezo, 2 šaukštai pieno, 2 šaukštai obuolių tyrės – padažo, 1 šaukštas garstyčių, 1 šaukštas acto, 3 šaukštai krienų, druskos, cukraus, pipirų. 

Veiksmai:
Mėsa, bulvės, obuoliai ir salieras supjaustomi kubeliais, pasūdomi pabarstomi pipitrais. Majonezas suplakamas su pienu, garstyčiomis, krienais, actu ir obuolių padažu. Padažas užpilamas ant sumaišytų salotų. Sudėjus į salotinę papuošiama agurkų griežinėliais ir virtų kiaušinių skiltelėmis. 

Kategorija: Salotų receptai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins