Morengų tortas


Jums prireiks:
Morengų lakštams Jums reikės: 4 kiaušinių baltymų 300 gr cukraus Pertepimui reikės: 350 gr plaktos grietinėlės 30 gr cukraus 1 šaukštelio citrinos rūgšties 300 gr rūgštesnių uogų (šviečių ar šaldytų braškių, spanguolių, juodųjų serbentų)

Veiksmai:
Paruošimas: Labai kruopščiai atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Iš pradžių baltymus plakite be cukraus apie 5 min. Tada pamažu pilkite cukrų ir dar plakite apie 20 min. Iš išplaktos masės suformuokite blynelius, kuriuos sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite apie 30 min. 120 laipsnių orkaitėje. Krosnies neatidarinėkite. Morengų tortui iškepkite mažiausiai tris lakštus. Pertemimui skirtą grietinėlę išplakite su cukrumi ir sumaišykite su uogomis. Šiuo mišiniu pertepkite morengų lakštus ir papuoškite tortą. Gero apetito!

Kategorija: Tortai |

Šokoladinis tortas


Jums prireiks:
300 g cukraus 3 kiaušiniai 125 g sviesto 250 g miltų 1 pakelis kepimo miltelių 90 g kakavos 200 g pieno 100 g lazdyno riešutų Kremui: 200-300 g plaktos grietinėlės 150 g braškių ar kitokio džemo Papuošimui: 200 g juodojo šokolado 100 g lazdyno riešutų

Veiksmai:
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, sukant įmušti po vieną kiaušinį. Į masę supilti pieną, suberti persijotus miltus su kepimo milteliais, sudėti sukapotus lazdyno riešutus ir kakavos miltelius. Gautą tešlą supilti į sviestiniu popieriumi išklotą tortinę formą. Kepti apie 1 valandą. Jei tešla, įbedus medinę lazdelę nelips, išjungti orkaitę. Kai orkaitė atvės, tortą išimti iš formos ir perpjauti į tris dalis. Blynus pertepti plakta grietinėle, ant viršaus uždėti džemo. Blynus sudėti vienas ant kito. Torto viršų aplieti ištirpintu šokoladu ir papuošti riešutais

Kategorija: Tortai |

"JAUNYSTĖ"


Jums prireiks:
Papločiams: 7-8 baltymų 250g cukraus pudros 250g riešutų – geriausiai lazdynų vanilinio cukraus citrinos rūgšties Kremui: 200-300g sviesto likę kiaušinio tryniai 1-2 šaukštai cukraus 100g šokolado arba 2-3 šaukšteliai tirpios kavos vanilinio cukraus razinų romo arba konjako

Veiksmai:
Kiaušinių baltymus išplakti su cukraus pudra, kol bus labai standžios putos, suberti pakelį vanilinio cukraus, susmulkintus riešutus, truputį citrinos rūgšties, dar kiek paplakti. Iš gautos masės iškepti 3-4 papločius. Paplotį reikia kepti apie 1,5 val. 100C temperatūroje. Paplotis turi ne tiek kepti, kiek džiūti, todėl reikia palikti praviras orkaitės dureles. Kremui reikia sviestą išsukti iki purios masės. Atskirai išsukti trynius su cukrumi ir sukant supilti sviestą . Jei dedama šokolado, jį reikia ištirpinti ir sukant supilti į kramą. Jeigu dedama tirpios kavos, miltelius suberti tiesiai į kremą. Paskaninti vaniliniu cukrumi , rome mirkytomis supjaustytomis razinomis. Gautu kremu pertepti baltymų papločius, aptepti viršų. Puošti pasitelkus savo išmonę.

Kategorija: Tortai |

Trijų spalvų tortas


Jums prireiks:
125 g sviesto 1 pakelis vanilinio cukraus 75 g cukraus 4 kiaušiniai 0,5 stiklinės pieno 1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės 150 g miltų 1 šaukštas kepimo miltelių (Kepimo milteliai) 2 šaukštai kakavos druska Kremui: 0,5 l mėlynių 200 g grietinės 1 pakelis vyšnių želė 2 šaukštai želatinos

Veiksmai:
Sviestą išsukti iki baltumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi . Sukant įmušti po vieną kiaušinius, suberti druską ir supilti pieną. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijotus suberti į masę. Tešlą padalinti į dvi dalis: į vieną sudėti tarkuotas citrinos žieveles, į kitą įmaišyti kakavos. Formą ištepti riebalais, pabarstyti džiūvėsėliais ir supilti baltą masę. Biskvitą kepti 180 C temperatūroje 15-20 min. Iškepusį biskvitą išimti iš formos ir atšaldyti. Taip pat iškepti ir tamsųjį biskvitą. Kremui uogas nuplauti, sudėti į dubenį, ant viršaus krėsti iki standumo išplaktą grietinę ir išmaišyti. Vyšnių želė ištirpinti mažesniame nei nurodyta ant pakelio vandens kiekyje, sudėti išbrinkintą želatiną ir maišyti, kol želatina ištirps. Kai želė pradės stingti, sumaišyti su uogų mase. Kelis šaukštus palikti sulaistymui. Į formą dėti baltą biskvitą, sulaistyti vyšnių želė, ant viršaus dėti tamsųjį biskvitą ir pilti kremą. Gerai atšaldyti.

Kategorija: Tortai |

Vaflių tortas su džiovintais vaisiais


Jums prireiks:
20 apvalių lakštų vaflių, 300 g kokoso drožlių, po 200 g razinų, džiovintų abrikosų ir džiovintų slyvų. Kremui: 200 g sviesto, 1 l pieno, 200 g cukraus, 4 kiaušinių tryniai, 4 šaukštai miltų, tarkuotų apelsinų žievelių.

Veiksmai:
Trynius išsukite su cukrumi, miltais ir 100 ml pieno. Likusį pieną užvirinkite. Nuolat maišydamos supilkite į jį trynių masę. Nukelkite nuo ugnies ir, kai masė praauš, įmaišykite apelsinų žievelių ir sviestą. Vaflius pertepkite kremu, kas trečią sluoksnį pabarstykite smulkintais džiovintais vaisiais ir razinomis. Torto viršų ir šonus aptepkite kremu, puoškite kokosų drožlėmis ir likusiais džiovintais vaisiais. Įdėkite 12 valandų į šaldytuvą.

Kategorija: Tortai |

Tortas „Rafaello“


Jums prireiks:
3 valg. šaukštai miltų 3 valg. šaukštai krakmolo 1 stiklinė cukraus 3 kiaušinio tryniai 1/2 l pieno 200 g kokoso drožlių 200 g sviesto 2 pak. sausainių

Veiksmai:
Miltus ir krakmolą išmaišykite su mažu kiekiu pieno. Likusį pieną užvirinkite su cukrumi. Į verdantį pieną įdėkite miltų ir krakmolo mišinį. Gautą pudingą atvesinkite. Į šaltą pudingą įdėkite kiaušinio trynius, 150 g kokoso drožlių ir kambario temperatūros sviestą. Pailgą torto formą išklokite sausainiais, patepkite gautu kremu, ant viršaus dėkite sausainių sluoksnį ir vėl kremo sluoksnį. Pabarstykite likusiomis kokoso drožlėmis. Skanaus.

Kategorija: Tortai |

Medaus tortas


Jums prireiks:
Tešlai: 225g miltų, Po šaukštelį cinamono ir kepimo miltelių, 125g sviesto, Po 175g cukraus ir medaus, Po saują razinų, riešutų, migdolų drožlių, Šaukštelio imbiero, 100ml stiprios ataušintos kavos , 2 standžiai išplauktų kiaušinių. Pertepti: smulkiai supjaustytų be sėklalizdžių konservuotų kriaušių, Paskrudintų ir susmulkintų lazdyno riešutų, razinų ir trupučio romo esencijos. Glajui: 3 šaukštai tirpios kavos miltelių, 250g sviesto, Stiklinė miltinio cukraus, Taurelės kavos likerio. Papuošti: lazdyno riešutų, dalį jų – susmulkintų

Veiksmai:
Miltus su kepimo milteliais ir cinamonu išsijojame. Puode pakaitiname sviestą, cukrų ir medų, bet neleidžiame užvirti. Nukeliame puodą, sudedame razinas, riešutus, migdolo drožles, išmaišome ir ataušiname. Tyrę supilame į dubenį, įmaišome imbierą kavą, kiaušiniu, paskui miltus. Pusę tešlos dedame į apvalią formą, pertepame kriaušių mišiniu, užklojame likusia tešla. Kepame 180 laipsnių orkaitėje. Išimame ir ataušiname. Paruošiame glajų. Sviestą puriai ištriname su cukrumi, pilame kavą ir likerį. Padedame į šaldytuvą atšalti. Glajumi patepame torto šonus ir viršų, apiberiame riešutais.

Kategorija: Tortai |

Tortas „Garduolis“


Jums prireiks:
Tešlai: 5 kiaušiniai, 5 šaukšteliai cukraus, 5 šaukštai miltų, 1/2 šaukštelio kepimo miltelių, sviesto kepimo formai. Kremui: 5 kiaušinių tryniai, 3 šaukštai miltų, 1/2 l pieno, 200 g sviesto , stiklinė cukraus pudros, kokoso drožlių, riešutų. Putėsiams: 1 1/2 šaukšto želatinos, 1/2 stiklinės virinto vandens, 5 kiaušinių baltymai, stiklinė cukraus pudros. Glajui: 200 g margarino, po 2 šaukštus kakavos miltelių ir cukraus, kiaušinis.

Veiksmai:
Baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite. Baigdamos plakti suberkite cukrų ir po vieną trynius. Maišydamos berkite miltus ir kepimo miltelius. Ištepkite sviestu formą, supilkite tešlą ir kepkite, kol biskvitas pasidarys aukso spalvos. Kremui kiaušinių trynius išsukite su miltais ir pienu. Visą laiką maišydamos mediniu šaukštu virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Tada atvėsinkite, pridėkite su cukraus pudra išsuktą sviesto, kokoso drožlių, riešutų. Gautą masę tepkite ant atvėsusio biskvito. Putėsiams vandenyje ištirpinkite želatiną ir pakaitinkite. Baltymus išplakite iki standžių putų. Baigdamos suberkite cukraus pudrą, pilkite atvėsusią želatiną , maišykite ir iš karto krėskite ant kremo. Glajui ant garų ištirpinkite margariną, berkite kakavą, cukrų. Viską maišykite, kol praauš. Tada pridėkite išplaktą kiaušinį. Dar truputį pasukite ir pilkite glajų ant torto.

Kategorija: Tortai |

Šampano tortas


Jums prireiks:
Trapios tešlos papločiui: 50 g sviesto, 2 šaukštai cukraus, 1 trynys, 100 g miltų. Biskvitinei tešlai: 50 g sviesto, 4 kiaušiniai, 100 g cukraus, 75 g krakmolo, 100 g miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių. Kremui: 1 stiklinė šampano, 2 šaukštai želatinos, 4 tryniai, 300 g grietinėlės. 1 stiklinė citrininio džemo, 300 g grietinėlės, 2 kiviai, spanguolių, biskvitinių sausainių, 0,5 stiklinės šampano biskvitui sulaistyti.

Veiksmai:
Iš trapiai tešlai skirtų produktų paruošiame tešlą, ją 30 min. palaikome šaltai. Tuomet iškočiojame lakštą, jį įklojame į tortinę formą ir iškepame paplotį. Atvėsusį jį patepame 5 šaukštais citrininio džemo.Iš biskvitinei tešlai skirtų produktų paruošiame tešlą ir kepame 160C temperatūroje 30 min.Iškepusį ir atvėsusį biskvitą padaliname į du lakštus.Vieną lakštą dedame ant trapios tešlos lakšto ir sulaistome šampanu.Trynius, cukrų, citrinų sultis, šampaną supilame į dubenėlį ir įstatę į karštą vandens vonią suplakame.Įmaišome ištirpintą želatiną.Grietinėlę suplakame iki standžių putų.Trynių masei pradėjus stingti į ją įmaišome plaktą grietinėlę.Šiuo kremu pertepame biskvito lakštus (antrą lakštą taip pat sulaistome šampanu), torto šonus ir viršų.Į torto šonus įspaudžiame biskvitinius sausainius ir 30 min. laikome šaltai. Patiekdami tortą papuošiame plakta grietinėle, citrininiu džemu ir kiviais.

Kategorija: Tortai |

Varškės – migdolų šarlota


Jums prireiks:
Biskvitas: 6 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 1 arb. š. vanilino, ¼ šaukštelio vyno akmens (jį galima pakeisti actu) 1 stiklinė miltų, ¼ stiklinės krakmolo, Cukraus pudros Įdaras 500g rikotos (arba bet kokios kitos minkštos varškės), ¾ stiklinės cukraus, 3 šaukštai citrinos sulčių, 1 šaukštas želatinos, 1 citrinos žievelė, ¼ stiklinės Amaretto likerio, 1 stiklinė grietinėlės, ¼ šaukštelio migdolų esencijos, ½ stiklinės nuvalytų ir pakepintų migdolų. Persikai (abrikosai arba bet kokios uogos)

Veiksmai:
Biskvitas Įkaitinti orkaitę iki 170C. Skardą ir išardomą torto formą (20cm) iškloti kepimo popieriumi. Baltymus išplakti su vyno akmeniu nedideliu greičiu, kol susidarys putos, palaipsniui pilant pusę cukraus. Padidinti greitį ir plakti baltymus iki standumo. Trynius išplakti su likusiu cukrumi , kol masė taps beveik balta, įdėti vanilę. Miltus ir krakmolą užsijoti ant trynių masės, sudėti 1/3 išplaktų baltymų ir atsargiai išmaišyti. Sudėti likusius baltymus , taip pat atsargiai išmaišyti. 1/3 tešlos sudėti į konditerinį maišą ir ant skardos išspausti eilę „damų pirštelių“, kad jie vos vos liestųsi vienas su kitu. Juos apibarstyti cukraus pudra (nepagailėti). Likusią tešlą sudėti į paruoštą kepimo formą. Jeigu yra galimybė, damų pirštelius ir biskvitą kepti vienu metu. Piršteliai iškepa per 15min, o biskvitas per 30-40min. Jeigu ne, tada pirmiausia iškepti pirštelius, o tada biskvitą. Ataušinti. Įdaras Varškę suplakti su cukrumi iki vientisos masės. Sudėti migdolų esenciją, citrinos žievelę ir 1 šaukštą likerio. Želatiną užpilti citrinos sultimis ir palikti brinkti 1min. Grietinėlę išplakti iki „švelnių bokštelių“ Citrinos sultis šiek tiek pašildyti (tik tiek kad ištirptų želatina) ir supilti į varškės masę, plakant nedideliu greičiu. Atsargiai įmaišyti plaktą grietinėlę ir kapotus migdolus. Surinkimas Maistine plėvele iškloti išardomos tortinės formos (23cm) šonus ir dugną. Pirštelius išdėlioti prie šono, juos prispaudžiant vieną prie kito. Biskvitą padalinti į du sluoksnius. Vieną padėti į formos dugną ir sulaistyti puse likusio likerio. Sudėti pusę įdaro, užpildant tarpus tarp biskvito ir „pirštelių“. Uždėti antrą sluoksnį biskvito, sulaistyto likusiu likeriu, ir likusį įdarą. Išlyginti paviršių ir padėti į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms. Dabar tortą galima ir užšaldyti. Prieš paduodant į stalą papuošti vaisiais arba uogomis.

Kategorija: Tortai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins