Juodos duonos trupinių tortas


Jums prireiks:
1 stiklinė juodos duonos džiūvėsių 12 kiaušinių 2 stiklinės cukraus 2 šaukštai krakmolo 3 šaukštai grietinėlės 0,5 stiklinės kapotų lazdynų riešutų 1 šaukštelis prieskonių meduoliams sviesto skardai patepti 0,5 stiklinės kapotų riešutų torto kraštams papuošti 3 griežinėliai konservuotų ananasų Kremui: 1 pakelis ananasų želė 1,5 stiklinės vandens 400 g sviesto 150 g cukraus 3 kiaušinių tryniai

Veiksmai:
Duonos džiūvėsėlius užpilame grietinėle ir ištriname, kad pasidarytų purūs. Trynius išsukame su cukrumi, įberiame prieskonius ir įdedame pusę džiūvėsėlių.Krakmolą sumaišome su likusiais džiūvėsėliais ir riešutais. Išplakame baltymus ir atsargiai juos išmaišome su trynių mase, vis įpildami likusių džiūvėsėlių.Kepame sviestu pateptoje tortinėje formoje apie 1 val. Atvėsusį torto pagrindą padalijame į 3 dalis. Sulaistome ananasų sirupu (iš konservų).Kremui želė užpilame 1,5 stiklinės vandens, išbrinkiname ir ištirpiname. 5-6 šaukštus želė supilame į nedidelį indelį ir paliekame torto papuošimui.Ištriname sviestą ir po vieną dedame trynius bei po truputį beriame cukrų. Sukame iki purios masės.Toliau kremą ruošiame vėsioje patalpoje.Į sviesto masę dalimis pilame visai atvėsusią žele ir sukame, kol kremas bus vienalytis, tada vėl įpilame želė ir vėl sukame.Kremu pertepame tortą, aptepame jo kraštus bei viršų.Torto kraštus papuošiame kapotais riešutais, o viršų – ananasais, žele bei riešutais.

Kategorija: Tortai |

Morengų tortas


Jums prireiks:
Morengų lakštams Jums reikės: 4 kiaušinių baltymų 300 gr cukraus Pertepimui reikės: 350 gr plaktos grietinėlės 30 gr cukraus 1 šaukštelio citrinos rūgšties 300 gr rūgštesnių uogų (šviečių ar šaldytų braškių, spanguolių, juodųjų serbentų)

Veiksmai:
Paruošimas: Labai kruopščiai atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Iš pradžių baltymus plakite be cukraus apie 5 min. Tada pamažu pilkite cukrų ir dar plakite apie 20 min. Iš išplaktos masės suformuokite blynelius, kuriuos sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite apie 30 min. 120 laipsnių orkaitėje. Orkaites neatidarinėkite. Morengų tortui iškepkite mažiausiai tris lakštus. Pertemimui skirtą grietinėlę išplakite su cukrumi ir sumaišykite su uogomis. Šiuo mišiniu pertepkite morengų lakštus ir papuoškite tortą.

Kategorija: Tortai |

Tortas „Gėlytė"


Jums prireiks:
Tešlai: 4 kiaušiniai, 120 g cukraus, 100 g miltų. Viršui: 200 g grietinės, 2 šaukštai cukraus, 2 šaukštai želatinos, saldainių papuošimui. Pertepimams: 800 g grietinės, 1 pakelis agrastų želė, 1 pakelis braškių želė, 6 šaukštai želatinos, 8 šaukštai cukraus, 2 pakeliai vanilės cukraus.

Veiksmai:
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame biskvitinę tešlą. Iškepame biskvitą, jį atvėsiname ir padalijame į du lakštus. Vieną įklojame į tortinės formos dugną ir užpilame žalią sluoksnį. Kai jis sustingsta, užpilame rožinį sluoksnį ir uždedame viršutinį biskvito sluoksnį.30 min. laikome šaltai.Nuimame tortinės formos šonus ir išpjauname gėlytės formą.Šonus aptepame grietine ir apibarstome trupiniais. Viršaus puošimui grietinę išsukame su cukrumi, supilame ištirpintą želatiną . Kai masė ima stingti, apipilame tortą.Puošiame marmeladiniais saldainiais. Žalias sluoksnis. Paruošiame agrastų želė. Kai ji sustingsta, pertriname šakute ir sudedame 400 g grietinės. Įberiame 4 šaukštus cukraus, 1 pakelį vanilės cukraus ir išsukame. Supilame išleistą želatiną (3 šaukštus) ir pilame ant torto. Rožinis sluoksnis. Jį paruošiame taip pat kaip žalią, tik imame braškių želė.

Kategorija: Tortai |

Slyvų tortas


Jums prireiks:
5 kiaušiniai 120 g cukraus pudros 110 g miltų 1 citrinos sulčių 1 šaukštas alkoholio 132 g cukraus 250 g margarino 0,75 stiklinės pieno 150 g džiovintų slyvų be kauliukų 2 šaukštai kakavos Biskvitas: 5 kiaušiniai , 120 g cukraus pudros, 100 g miltų, šaukštelis citrinos sulčių. Punšas: šaukštas alkoholio , 0,3 stiklinės virinto vandens, šaukštelis cukraus. Kremas: 200 g margarino , 0,75 stiklinės pieno , pilnas šaukštelis miltų, vanilinio cukraus, 150 g džiovintų slyvų be kauliukų, 2 šaukštai cukraus, citrinos sulčių. Glajus: 3 šaukštai sviesto, 2 šaukštai kakavos, 3 šaukštai cukraus, 2 šaukštai vandens.

Veiksmai:
Trynius ištrinti su cukrumi, supilti citrinos sultis. Baltymus standžiai išplakti, supilti į trynius ir, lengvai maišant, berti miltus. Iš vientisos tešlos masės mažoje tortinėje iškepti 2 vienodus blynus. Anksčiau pamirkytas slyvas nusausinti ir supjaustyti juostelėmis. Iš pieno, miltų ir cukraus išvirti pudingą, ataušinti. Trinti margariną, dedant po šaukštą šalto pudingo ir po truputį citrinos sulčių. Po to suberti supjaustytas slyvas , įpilti šaukštelį alkoholio, išmaišyti. Vieną biskvito blyną padėti į tortinės dugną, pašlakstyti jį punšu, patepti kremu ir uždengti antruoju blynu. Indelyje išlydyti sviestą, supilti vandenį, suberti cukrų, kakavą ir maišant virti 2-3 val. Apipilti tortą glajumi ir papuošti. Biskvitą geriausiai iškepti iš vakaro.

Kategorija: Tortai |

Tortas "Mozaika"


Jums prireiks:
1 pakelis forminių sausainių 75 g sviesto 4 šaukštai citrinos sulčių 1 šaukštas miltinio cukraus 400 g riebios varškės 400 g grietinėlės 4 šaukštai želatinos 3 pakeliai želė (geltonos, oranžinės, žalios spalvos) 1 stiklinė cukraus 1 citrinos nutarkuota žievelė Papuošimui: 5 kiviai 1 bananas 3 apelsinai 100 g grietinėlės 2 šaukštai cukraus

Veiksmai:
Sausainius sumalame mėsmale ir sumaišome su miltiniu cukrumi, minkštu sviestu bet 1 šaukštu citrinų sulčių. Sausainių masę sudedame į tortinę formą ir išlyginame, kad gautume vienodo storio paplotį tortui. Geltoną, oranžinę ir žalią želė paruošiame, kaip nurodyta ant pakuočių. Sustingusią želė supjaustome kubeliais.Varškę sutriname per tinklelį. Suplakame grietinėlę. Sumaišome grietinėlę, varškę, cukrų, citrinos žievelę ir sultis bei želė kubelius. Maišydami supilame nedideliame vandens kiekyje išbrinkintą ir ištirpintą želatiną.Masę sukrečiame į tortinę formą ant sausainių papločio, išlyginame paviršių ir 1 val. laikome šaltai. Iš formos išimto torto šonus apibarstome trupiniais. Tortą papuošiame vaisiais ir pasaldinta plakta grietinėle.

Kategorija: Tortai |

Tortas „Kalėdinė eglutė


Jums prireiks:
Papločiui: 75 g sviesto, 1 kiaušinis, 50 g cukraus, 300 g miltų. Biskvitiniams lakštams: 6 kiaušiniai, 300 g cukraus, 250 g miltų, 6 šaukštai verdančio vandens, 2 šaukštai kepimo miltelių. Vyno kremo sluoksniui: 2/3 stiklinės baltojo vyno, 200 g grietinėlės , 2 pakeliai vanilinio cukraus, 0,5 stiklinės cukraus, I citrinos nutarkuota žievelė, 4 šaukštai citrinų sulčių, 3 šaukštai želatinos. 2/3 stiklinės aviečių džemo, 1 pakelis raudonos želė, 1 pakelis žalios želė, 100 g kokosų drožlių. Papuošimui: 3 konservuoti persikai, vaisių mišinio cukatų, konservuotos papajos rutuliukų, 1 pakelis geltonos želė, kokosų drožlių. Torto šonams: 400 g grietinėlės , 0,5 stiklinės cukraus, 1 pakelis vanilinio cukraus, 2 pakeliai grietinėlės standiklio.

Veiksmai:
Iš papločiui skirtų produktų paruošiame trapią tešlą, iškočiojame lakštą ir iškepame 170° C temperatūros orkaitėje. Iš biskvitiniams lakštams skirtų produktų paruošiame biskvitinę tešlą ir iškepame 2 lakštus 180° C temperatūros orkaitėje. Trapios tešlos paplotį aptepame aviečių džemu. Ant viršaus uždedame biskvito lakštą ir įstatome į tortinę formą. Vyno kremui suplakame grietinėlę su cukrumi, vaniliniu cukrumi, vynu, citrinos žievele ir citrinos sultimis. 2/3 kremo sumaišome su 2 šaukštais išbrinkintos ir ištirpintos želatinos . Kremą supilame ant biskvitinio lakšto ir paliekame šaltai 20 min. Ištirpiname žalią želė vienoje stiklinėje verdančio vandens ir sumaišome su kokosų drožlėmis. Atvėsusią želė supilame ant vyno kremo. Taip pat paruošiame raudoną želė ir atvėsusią supilame ant sustingusios žalios želė. 10 min. paliekame šaltai . Tuomet įklojame antrą biskvito lakštą. Likusį vyno kremą sumaišome su 1 šaukštu ištirpintos želatinos ir supilame ant biskvito. 30 min. paliekame šaltai . Tortą puošiame konservuotų persikų skiltelėmis, cukatais bei papajų rutuliukais. Geltoną želė ištirpiname vienoje stiklinėje verdančio vandens. Kai želė pradeda stingti, ją supilame ant torto ir 30 min. laikome šaltai . Torto šonus puošiame plakta grietinėle.

Kategorija: Tortai |

Sesės tortas


Jums prireiks:
2 kiaušiniai 1 stiklinė cukraus 100 g sviesto arba 1 stiklinė grietinės 1 stiklinė manų kruopų 1 stiklinė miltų 1 šaukštelis sodos

Veiksmai:
Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti ištirpintą sviestą, grietine užgesintą sodą, išbrinkintas manų kruopas, miltus su kakava arba nuplikytomis aguonomis.Kepti orkaitėje.Iškeptą pyragą pertepti grietinės ir cukraus kremu.

Kategorija: Tortai |

Karališkas tortas


Jums prireiks:
Po 125 g juodojo šokolado ir sviesto, po 150 g cukraus pudros ir miltų, 4 kiaušiniai, truputis vanilinio cukraus, 100 g cukraus, 200 ml abrikosų uogienės, 2 šaukštai romo. Glajui: 300 g cukraus, 150 ml vandens, 150 g kakavos miltelių.

Veiksmai:
Sviestą išsukite plaktuvu, supilkite cukraus pudrą, išmaišykite, po 2 minučių padidinkite plakimo greitį. Plakite, kol bus puri masė. Šokoladą ištirpinkite inde karšto vandens vonelėje. Į plakinį po vieną sumuškite trynius, pilkite ištirpintą šokoladą, berkite vaniliną, miltus. Baltymus išplakite su cukrumi, 1/4 kiekio atidėkite glajui, likusius atsargiai įmaišykite į tešlą. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 45 minutes. Glajui skirtus produktus sumaišykite ir pakaitinkite 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir minutę maišykite. Kai atvės, sumaišykite su likusiu baltymų plakiniu.Iškepusį biskvitą perpjaukite į du papločius, pertepkite abrikosų uogiene, prieš tai ją truputį pakaitinkite su romu. Biskvito viršų taip pat aptepkite uogiene, leiskite sustingti, tada apliekite šokolado glajumi ir vėl palikite sustingti. Puoškite riešutais, uogomis, lengvai pabarstykite cukraus pudra.

Kategorija: Tortai |

Kavos tortas su plakta grietinėle


Jums prireiks:
Tešlai: 100 g sviesto, 8 kiaušiniai, 200 g cukraus pudros, žiupsnelis druskos, 150 g miltų, 7 šaukštai konjako. Kremui: 500 ml 35 proc. riebumo grietinėlės, 50 g cukraus pudros, 3-4 šaukštai tirpios kavos . Puošti: skaldytų migdolų, kavos pupelių.

Veiksmai:
Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti. Kiaušinius, druską ir cukraus pudrą išplakite inde karšto vandens vonelėje, kol sutirštės. Tada dubenį su plakiniu perdėkite į šalto vandens vonelę ir plakite, kol masė atvės. Paskui suberkite persijotus miltus ir nuolat maišydamos pilkite ištirpintą sviestą. Tešlą supilkite į 26 cm skersmens torto formą ir iškepkite plokštainį. Atvėsusį išimkite iš formos ir padalykite į du papločius. Apšlakstykite juos konjaku. Grietinėlę su kava ir cukraus pudra išplakite iki standumo. Papločius aptepkite kavos kremu. Dalį kremo atidėkite papuošti – jį konditeriniu maišeliu išspauskite ant torto viršaus roželėmis. Pabarstykite skaldytais migdolų riešutais, ant kiekvienos roželės uždėkite po kavos pupelę.

Kategorija: Tortai |

ŠACHMATINIS TORTAS


Jums prireiks:
Šokoladiniam biskvitui reikės: 6 trynių, 12 šaukštų cukraus, pakelio vanilinio cukraus, 6 baltymų, 8 šaukštų miltų, 6 šaukštų krakmolo, 6 šaukštų kakavos, 4 šaukštų apelsinų likerio Įdarui ir papuošimui reikės: 1/2 stiklinės pieno, 700 g varškės, 10 šaukštų cukraus, 1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės, 1 apelsino sulčių, 3 šaukštelių želatinos, 2 stiklinių grietinėlės, plytelės kartaus šokolado

Veiksmai:
Šokoladinis biskvitas: sutrinkite trynius su puse kiekio cukraus ir vaniliniu cukrumi , kad masė taptų puri. Atskirai išplakite baltymus, pamažu berdami likusį cukrų. Miltus sumaišykite su krakmolu, kepimo milteliais ir šokoladu arba kakava. Sudėkite į trynius pakaitomis su plaktais baltymais ir atsargiai sumaišykite, nenaudodami plaktuvo. Tortinės formos dugną ištepkite sviestu. Į formą pridėkite tešlos ir išlyginkite paviršių. Kepkite 25 min. 180 laipsnių temperatūroje. Tešla bus iškepusi, jeigu įkišus medinį pagaliuką, ištrauktas jis bus sausas. Biskvitui leiskite ataušti, perpjaukite į tris dalis ir pašlakstykite jas likeriu. Dvi dalis supjaustykite maždaug 2 cm pločio žiedais (naudodama lėkštes, mažesnes lėkšteles, puodelius). Varškę sutrinkite su pienu, cukrumi ir citrinos sultimis vandens vonelėje, kad masė taptų puri. Želatiną ištirpdykite, supilkite į varškės masę kartu su plakta grietinėle. Apatinę torto dalį ištepkite plonu kremo sluoksniu, ant viršaus uždėkite didžiausią biskvito žiedą (tokio pat dydžio kaip apačia). Jį taip pat patepkite kremu. Žiedus dėkite vieną ant kito, pakaitomis tai mažesnį, tai didesnį ir pertepkite kremu. Torto viršų aptepkite kremu ir išlyginkite paviršių. Šokoladą ištirpdykite, o kai sustings, drožkite stambias drožles ir jomis papuoškite tortą.

Kategorija: Tortai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins