Šokoladinis tortas „Bumerangas"


Jums prireiks:
150 g miltų 2 šaukšteliai džiovintų mielių 125 g sviesto arba margarino 3 šaukštai smulkiai sukapotų kokoso riešutų (1 šaukštas – įdarui) 3 šaukštai kakavos (1 šaukštas – įdarui) 200 g cukraus 2 kiaušiniai 3 šaukštai pieno 1/2 pakelio vanilinio cukraus Įdarui 1 stiklinė miltinio cukraus 4 šaukštai tirpinto sviesto 1 šaukštelis maltos kavos 1 šaukštelis vanilinio cukraus

Veiksmai:
Sviestą su kokoso drožlėmis, kakava, cukrumi ir vaniliniu cukrumi gerai išsukti. Maišant sudėti kiaušinius, miltus, džiovintas mieles, druską ir pabaigoje supilti pieną.Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą formą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 10-45 min.Visus įdarui skirtus produktus sumaišyti ir išplakti kremą. Juo pertepti atvėsusį tortą.

Kategorija: Tortai |

Tortas „Paukščių pienas“


Jums prireiks:
Tešlai: 4 kiaušiniai, po 200 g cukraus miltų. Kremui: 200 ml pieno, 300 g sviesto arba margarino, 10 kiaušinių, 400 g cukraus, šaukštas miltų, 40 g želatinos, vanilino. Glajui: 5 šaukštai kakavos, 3 šaukštai pieno, 100 g cukraus, 50 g sviesto . Formai: riebalų.

Veiksmai:
Tešlai trynius išsukite su puse cukraus. Baltymus išplakite iki putų, supilkite į juos likusį cukrų ir dar paplakite. Paskui atsargiai kartu sumaišykite išplaktus trynius, miltus ir baltymus. Masę supilkite į pateptą riebalais torto formą (ją rinkitės platesnę ir žemesnę) ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 30 minučių. Kremui želatiną užpilkite 150 g šilto vandens ir palikite 30 minučių brinkti. Kiaušinių trynius gerai ištrinkite su puse cukraus, supilkite pieną, išmaišykite, berkite miltus, vėl išmaišykite. Dubenį su mase dėkite į didesnį indą su karštu vandeniu, maišydamos kaitinkite, kol užvirs. Atvėsinkite. Sudėkite stambia tarka sutarkuotą sviestą ar margariną, įberkite vanilino ir viską išplakite iki vientisos masės. Tada pašildykite, bet neužvirkite išbrinkusios želatinos, perkoškite ir atvėsinkite. Baltymus su likusiu cukrumi išplakite iki putų, greitai, visą laiką maišydamos, supilkite želatiną . Galiausiai trynių ir baltymų masę sumaišykite. Iškeptą ir atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai į dvi dalis. Ant vieno papločio tepkite paruoštą kremą, antrąjį vožkite ant viršaus. Glajui skirtus produktus sumaišykite, ištirpinkite inde karšto vandens vonelėje, atvėsinkite. Aptepkite juo torto viršų ir šonus. Puoškite žirniukais, vaisiais, cukatomis, riešutais.

Kategorija: Tortai |

Angliškas tortas


Jums prireiks:
Tešlai: po 150 g miltų ir margarino arba sviesto, po 1/2 šaukštelio druskos ir tarkuotų citrinų žievelių, šaukštas cukraus pudros, žiupsnelis vanilinio cukraus. Kremui: 125 g varškės, 4 šaukštai tirštos grietinės, šaukštas cukraus, šaukštelis tarkuotų citrinų žievelių, bet kokio džemo ar tirštos uogienės. Papuošti: graikinių riešutų arba kokosų drožlių.

Veiksmai:
Miltus sumaišykite su druska, cukraus pudra ir citrinų žievelėmis. Tada į miltus stambia tarka sutarkuokite margariną arba sviestą ir gerai išsukite. Šliūkštelėkite šaukštą vandens, įberkite vanilinio cukraus ir vėl išsukite, kol masė taps vientisa. Suformuokite tešlos rutulį, suvyniokite jį į sviestinį popierių ir 1/2 valandos palaikykite šaldytuve. Paskui atšaldytą tešlą išklokite ant apvalios kepimo formos dugno ir pirštais suplokite į 1 cm storio paplotį. Šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite. Po 5 minučių, jei papločio viršuje atsiras pūslelių, pradurkite jas plonu mediniu smeigtuku. Kremui iki purumo ištrinkite varškę su cukrumi, grietine ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Kai paplotis iškeps ir atauš, aptepkite jį varškės kremu, o ant viršaus – džemu. Puoškite kapotais graikiniais riešutais ar kokosų drožlėmis.

Kategorija: Tortai |

Aguonų ir varškės tortas


Jums prireiks:
Tešlai: 200 g miltų, 130 g sviesto, 75 g cukraus pudros, kiaušinis, šaukštas grietinės. Aguonų įdarui: 200 g aguonų, 200 g cukraus, 3 kiaušinių tryniai, 50 g tarkuotų apelsinų žievelių, 50 g smulkintų graikinių riešutų. Varškės įdarui: 650 g riebios varškės, 200 g cukraus, 3 kiaušiniai, 130 g sviesto, šaukštas krakmolo, 250 g razinų, 200 g smulkintų migdolų. Glajui: šaukštas kakavos arba tirpios kavos, 100 g sviesto, 50 g cukraus, 50 ml grietinės.

Veiksmai:
Užminkykite tešlą ir 2 valandas palaikykite ją šaldytuve. Išėmę iškočiokite, dėkite į torto formą kiek pakeldamos kraštus. Kepkite 15 minučių iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Įdarui užplikykite aguonas, palaukite, kol atauš, ir sumalkite. Žieveles ir riešutus pakepkite sausoje keptuvėje su šaukšteliu cukraus ir irgi atvėsinkite. Trynius ištrinkite su likusiu cukrumi, dėkite su riešutais pakepintas apelsinų žieveles ir verskite viską į indą su aguonomis, išmaišykite. Kitam įdarui varškę gerai sutrinkite su sviestu, cukrumi, tryniais ir krakmolu. Berkite razinas, migdolus, atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. Galiausiai ant apkepusio plokštainio krėskite aguonų įdarą, o ant jo – varškės. Šaukite vėl į orkaitę ir kepkite apie valandą 170 laipsnių temperatūroje. Glajui ištirpinkite sviestą, krėskite į jį grietinę, berkite cukrų, kakavą ir pakaitinkite kelias minutes. Apliekite juo iškepusį tortą.

Kategorija: Tortai |

Tortas „Žemuogių pievelė“


Jums prireiks:
Tešlai 2 stiklinės miltų (1 stiklinė – 250 ml) ⅔ stiklinės medaus ⅔ stiklinės cukraus 2 kiaušiniai 1 nubrauktas arbat. šaukštelis sodos 1 citrinos nutarkuota žievelė Miltų pabarstymui 400 g žemuogių 400 ml plakamosios gritinėlės 100 g cukraus pudros 1 citrinos sultys 1 citrinos žievelės nutarkuotas sluoksnis Baltojo šokolado, žemuogių , mėtų lapelių papuošimui.

Veiksmai:
Tešlai. Cukrų ir medų ištirpinti aukštame puode, suberti sodą ir išmaišyti. Masė padidės kelis kartus. Nukaisti nuo ugnies, porą minučių paaušinti ir įmušti po vieną kiaušinius, visą laiką intensyviai maišant. Medaus masę sumaišyti su miltais ir citrinos žievele. Tešlą laikyti šaldytuve vieną parą. Orkaitę įkaitinti iki 200 °C. Tešlą padalinti į šešias dalis, stalą pabarstyti miltais. Tešlą iškočioti plonais (degtuko storio:) ) maždaug A4 popieriaus dydžio (~20X30 cm) lakštais ir kepti ant kepimo popieriaus 6–8 minutes, kol pagels. Išimti iš orkaitės, apversti ir labai greitai nuimti popierių nuo lakšto. Taip iškepti visus lakštus. Kremui žemuoges išplakti kartu su grietinėle, cukraus pudra, citrinos sultimis ir žievele. Iškepti lakštai yra kieti, bet juos lengvai galima sulyginti dantytu peiliu. Lakštus pertepti kremu, viršaus netepti. Viršų uždengti kepimo popieriumi, ant jo uždėti virtuvinę lentelę ir įdėti į šaldytuvą nakčiai. Nuimti lentelę ir popierių, torto viršų užpilti ištirpintu baltuoju šokoladu ir papuošti uogomis ir mėtų lapeliais.

Kategorija: Tortai |

Mini tortas su kiviais


Jums prireiks:
180 g miltų 80 g miltinio cukraus 1 kiaušinis 2 šaukštai pieno ar grietinėlės 113 g sviesto 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės druskos Vanilinis kremas 1 stiklinė pieno 1 šaukštelis vanilinio cukraus 1 kiaušinio trynys 3-4 šaukšteliai krakmolo Pagal šį receptą išeina du mini torto pagrindai 22 cm skersmens.

Veiksmai:
Miltus sumaišyti su miltiniu cukrumi, persijoti ir papilti ant lentos. Miltuose padaryti duobutę. Sudėti gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir peiliu iš kraštu užverčiant miltus kapoti iki gausis kruopelės. Po to sudėti suplaktą kiaušinį, supilti truputį pasūdytą pieną, citrinos žieveles ir rankomis suminkyti teslą.Suvynioti į vaškinį popierių ir padėti į šaldytuvą porai valandų. Išėmus tešlą iš šaldytuvo, padalyti į dvi dalis.Ant lentos pakloti vaškinį popierių, truputį pabarstyti miltais ir iškočioti lakštą, kuriuo iškloti pateptą atidaromą formą. Šakute subadyti ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180° C temperatūros 25 minutes arba kol truputį pagels.Pagrindą padengti vaniliniu kremu.Viršų padengti kivio griežinėliais, kraštus apibarstyti migdolų drožlėmis ar kapotais riešutais. Vietoj kivio galima naudoti braškes ar kitas uogas. Vanilinis kremas Pieną supilti į kaistuvėlį. Į dubenėlį supilti krakmolą, pieną ir kiaušinio trynį. Ištrinti ir supilti į verdantį pieną. Sumažinus liepsną smarkiai maišyti iki virimo (neužvirti). Atvėsinti, užpilti ant torto pagrindo.

Kategorija: Tortai |

Skanumėlis


Jums prireiks:
4 kiaušiniai 1 st. vandens 100 g. sviesto, truputi druskos 1 st. miltų Pertepimui : 0,5 l. grietinėlės 0,5 l. grietinės cukraus, riešutų, augonų

Veiksmai:
sviestą, druską ir vandienį užvirinti berti miltus ir sukti tol kol puode atšoks nuo jo šonų, puodas turi buti aliuminis prie kitokio prisvils. Nuėmus nuo ugnies ataušinti ir deti po 1 kiaušinį, sukti kol gerai išsimaišys ir paliks vientisa masė. Mase sudėti į konditerinį švirkštą daryti lazdeles kepimo skardoje ir kepti, skarda patepti aliejumi ir pabarstyti miltais. Kepti karštoje orkaitoje nedarinėti , kepti kol pagels. Grietinę ir grietinėlę išplakti iki standžiu putų, galima truputi įdėti ištirpinto žalatino kad pertepimas butų standesnis. Iškeptas lazdeles atvėsinti dėti ant padėklo ir kryžiuoti pertepant grietine .Galima dėti po truputi riešutų ir aguonų, taip formuoti torta kol neliks lazdelių viršų torto aptepti grietine galima papuošti šviežiomis braškėmis ir aplieti šokoladu. Skanaus !

Kategorija: Tortai |

Žydintis tortas


Jums prireiks:
3 vaflių lakštai 7 braškės 2 kiviai 150 g varškės 100 g grietinės 2 sausainiai 2 šaukštai cukraus

Veiksmai:
Cukrų, varškę, grietinę ir sutarkuotus sausainius gerai išmaišyti. Šiuo kremu pertepti vaflius ir sudėti vieną ant kito. Ant viršutinio vaflio kremo išdėlioti plonai supjaustytus kivius ir braškes. 1 val. palaikyti šaldytuve.

Kategorija: Tortai |

Tortas "Rojaus sodas"


Jums prireiks:
Reikes: pagrindui: 200 g.grietines; 2 kiausiniai; 1st.cukraus; 5 saukstai miltu; 1 a.s.sodos; 2 saukstai kakavos. Viska sumaisyti ir kepti apie 25 min. kremui: 900 g.jogurto (persiku ); 1 stikline rugpienio; 3 saukstai grietines; 1pakelis persiku zele; 4 saukkstai zelatino. papuosimui: plaktos grietineles; konservuotu persiku ; kelios braskes; sausainiu trupiniu.

Veiksmai:
sumaišome tešlą ir sudėję i formą kepame apie 25 min. palaukiame kol atvės . dedame i torto formą, supilame jogurtą,rugpienį ir grietinę,isbrinkintą želatiną pašildome , paliekame,kad atvėstu,nusiplauname vaisius,vynuoges perpjauname pusiau,mandarinus išskirstome skiltelėmis ,pagal instrukciją ant pakelio paruostą želė sustingdom ir susipjaustome kubeliais , išplakame kremą, supilame atvėsusią želatiną , susipjaustome bananus veliausiai,kad nepajuoduotu, į formą ant pagrindo pilame truputi kremo , sudedame visus vaisius ir želė ,pabaigiam supilti kremą ir statome i šaldytuvą,kad gerai sustingtu.Geriausiai parai. Kai sustigs,nuimame formos šonus ,aptepame plakta grietinėle torto šonus ,papuošimui naudosim,persikus pjaustytus skiltelėmis ir keleta braškių. Šonus apklijuojame sausainiu trupiniais viršuje iš plaktos grietinėlės,švirksto pagalba padarome juostelę.Dedame ratu persiko skilteles, į vidurį dedame braskių .Galima puošti ir kitaip,kaip kam patinka.

Kategorija: Tortai |

Žėlė tortas


Jums prireiks:

1 litras jogurto, galima ir natūralaus,
cukraus pagal skonį,
2 kiaušinių baltymai,
4 šaukštai želatinos,
mandarinų,
apelsinų ar kitokių vaisių ( išskyrus kivius, nes skystina)

papuošimui: sausainių, kokoso drožlių, mandarinų.

Veiksmai:
Jogurtą išplakite su cukrumi. Želatiną išbrinkinkite ir ištirpdykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki purumo ir sumaišykite su jogurtu bei ištirpinta želatina. Sudėkite mandarinų, apelsinų skilteles ir dar kartą viską sumaišykite. Masę supilkite į indą ir pastatykite šaltai, kad sustingtų. Papuoškite sausainių trupiniais, kokoso drožlėmis ir mandarinų skiltelėmis.

Kategorija: Tortai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins