"Napaleonas"


Jums prireiks:

1.2,5 stiklinės miltų,
2.250 g margarino,
3.0,5 stiklinės parūgštinto citrinos sultimis ar rūgstimi vandens.
Kremui:
4.1,5 stiklinės pieno,
5.1,5 šaukšto krakmolo,
6.0,5 stiklinės cukraus,
7.200 g sviesto,
8.1 šaukštelis prieskonių (vanilinio cukraus, migdolų arba citrinų esencijos).

Veiksmai:

Ant medinės lentelės 15 minučių kapojamas margarinas su miltais. Po truputį supilamas parūgštintas vanduo, kol pasidaro minkoma tešla. Išminkius šaldoma apie 1 valandą. Iškočiojami 7 torto lakštai. Prieš kepant skarda ar forma perpilama vandeniu, o lakštai subadomi šakute, kad mažiau deformuotųsi. Lakštai kepa 10 minučių. Iškepti sutepami kremu. Vienas sluoksnis gali būti pertepamas uogiene, trintomis uogomis su cukrumi. Kremui krakmolas ištirpinamas 0,5 stiklinės pieno. Likęs pienas užverdamas su cukrumi, maišant po truputį supilamas tirpintas krakmolas . Šildoma 3 minutes. Tirštas kisielius atsaldomas ir sumaišomas su gerai išsuktu sviestu, prieskoniais.
Susluoksniavus tortą, paskutinysis (prastesnės kokybės) lakštas sutrupinamas ir juo puošiamas torto viršus bei šoną. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Tortas mamai


Jums prireiks:
Biskvitui:
1.7 šaukštai cukraus
2.7 šaukštai miltų
3.7 kiaušiniai
Pertepimui:
4.1 citrina
5..0,5l grietinės,
6.0,5l grietinėlės
7.1 šaukštas želatinos
8.4 šaukštai cukraus,
9.2 bananai
11.1 šaukštelis vanilinio cukraus
12.100g kapotų riešutų (graikiškų, lazdyno arba migdolų)
13.70g kokoso drožlių, sauja džiovintų abrikosų
raudonųjų arba juodųjų serbentų uogienės
Papuošimui:
141 apelsinas,
15.1 kivi

Veiksmai:
Trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite plakikliu kartu su cukrumi. Atskirai išplakite baltymus iki standžių putų. Viską sukrėskite į vieną indą, suberkite miltus ir atsargiai išmaišykite. Torto formą išklokite pergamentiniu popieriumi, patepkite sviestu ir išlėto supilkite tešlą. Kai orkaitė įkais iki 150C, sumažiname ugnį ir kepame 45 minutes.
Biskvitui leiskite atvėsti orkaitėje. Atvėsusį padalinkime horizontaliai į trys dalis, geriausiai tiks šilkinis siūlas.
Grietinę, grietinėlę, cukrų, vanilinį cukrų sumaišykite ir išplkite plakikliu. Įtarkuokite citrinos žievelės ir išspauskite sultis. Želatiną išbrinkite nedideliame kiekyje vandens, ištirpinkite ir supilkite į paruoštą kremą, atsargiai išmaišykite.
Supjaustytą biskvitą sulaistykite sultimis (ar sirupu). Ant pirmo biskvito sluoksnio tepkite kremo, dėkite skiltelėmis supjaustytą vieną bananą , uogienės ir pabarstykite riešutais. Uždėjusios antrąjį sluoksnį, vėl tepkite kremo, sudėkite abrikosus, uogienę, pabarstykite riešutais. Ant trečiojo sluoksnio tepkite kremo, supjaustytą bananą ir vėl pabarstykite riešutais.
Torto šonus palyginkite; likusiu kremu aptepkite torto šonus. Torto viršų ir šonus apiberkite kokoso drožlėmis. Apelsiną supjaustykite griežinėliais. Griežinėlį perpjaukite per pusę, įpjaukite iki vidurio ir kraštelius atlenkite į skirtingas puses. Tokiais drugeliais ir kaspinėliais, taip pat kiviu griežinėliais puoškite tortą.

Kategorija: Tortai |

Biskvitinis tortas su persikais


Jums prireiks:
1.1 indelis kondensuoto pieno (su cukrumi)
2.3 kiaušiniai
3.1 šaukštelis sodos
4.1 stiklinė miltų
spanguolių papuošimui
Pertepimui:
5.1 indelis grietinėlės
6.2 šaukštai cukraus
7.1/2 šaukštelio citrinų rūgšties
8.1 pakelis persikų želės
9.4 puselės konservuotų persikų

Veiksmai:
Į plakimui skirtą indą supilame kondensuotą pieną ir jame išmaišome sodą.
Po to po vieną įmušame kiaušinius, suberiame miltus ir išmaišome.
Paruoštą tešlą pilame į riebalais pateptą tortinę formą ir kepame 30 min. 180-200°C temperatūros orkaitėje.
Iškepusį ir atvėsusį biskvitą supjaustome į 3 lakštus ir juos sulaistome konservuotų persikų sirupu.
Pirmąjį lakštą dedame į tortinę formą ir ant jo pilame suplaktą grietinėlę.
Ją plakdami, įberiame cukraus ir citrinos rūgšties.
Ant plaktos grietinėlės dedame antrąjį biskvito lakštą.
Paruoštą, bet dar nesustingusią žele padaliname į 2 dalis.
Vieną dalį dedame į šaldytuvą ir palaikome, kol pradės stingti.
Tuomet ją užpilame ant biskvito ir palaukiame, kol sustings.
Kai želė sustingsta, uždedame trečiąjį biskvito lakštą ir ant jo pilame mikseriu iki putų išplaktą antrąją želė dalį.
Puošiame persikais ir spanguolėmis.
Tortą laikome šaldytuve 3 val. Tada nuimame tortinę formą ir kraštus puošiame biskvito trupiniais. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Medaus tortas su riešutėliais


Jums prireiks:
1.2,5 stiklinės miltų,
2.100 g medaus,
3.1 kiašinis,
4.100 g sviesto,
5.1-2 valgomieji šaukštai grietinės .
Kremui:
6.1 stiklinė šaltos grietinės (geriau naminės),
7.1 stiklinės cukraus,
šiek tiek citrinos rūgšties,
8.20 susmulkintų graikinių riešutų.

Veiksmai:
Ištirpinti sviestą, įdėti medų ir dar šiek tiek pašildyti. Kiaušinį ištrinti su cukrumi. Viską sumaišius pamažu sukant berti miltus. Įberti arbatinį šaukštelį “gesintos” sodos. Iš šios tešlos iškepti 3 norimos formos paplotėlius ir ataušinti. Grietinę išsukti su cukrumi, rūgštele ir riešutais. Šiuo kremu pertepti iškeptus paplotėlius. Totą puošti pagal savo išmonę. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Šokoladinis tortas su graikiškais riešutais


Jums prireiks:
1.200g sviesto
2.300g šokolado
žiupsnelis druskos
3.200g cukraus
4.4 kiaušiniai
5.250g miltų
6.1/2 pakelio kepimo miltelių
7.2 šaukštai džiūvėsėlių
8.2 šaukštai stiprios kavos 9.40g riebalų
1016 graikiškų riešutų puselių

Veiksmai:
Ištirpinti sviestą,200g šokolado smulkiai supjaustyti ir suberti į sviestą(šokoladas turi ištirpti).Kremą nukelti nuo ugnies.Šokolado masę paskaninti druska ir cukrumi.Kai cukrus ištirps,įmušti kiaušinius,gerai išsukti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į šokolado masę,gerai išmaišyti.Kepimo formą įtrinti riebalais,apibarstyti džiūvėsėliais,supilti tešlą ir pašauti į karštą orkaitę.
100g šokolado supjaustyti mažais gabaliukais,kartu su kava pašildyti karšto vandens vonelėje.Ištirpintą šokoladą išsukti su riebalais.Atvėsusį tortą aptepti kremu ir papuošti riešutais. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Citrininis varškės tortas


Jums prireiks:
1.500 g varškės
2.600 g grietinėlės (200 g papuošimui)
3.1 stiklinė cukraus
4.2 citrinos
5.1/2 stiklinės kokoso drožlių
6.6 kiaušinių tryniai
7.5 šaukštai želatinos
Puošimui:
8.3 šaukštai cukraus
9.1/2 citrinos

Veiksmai:
Trynius ir 1/2 stiklinės cukraus išplakame iki purumo ir supilame į varškę, pertrintą per sietelį.
Grietinėlę išplakame su likusiu cukrumi ir sudedame į varškę.
Kokoso drožles, 1 citrinos sultis ir 2 citrinų sutarkuotas žieveles įmaišome į varškės masę.
Nuolat maišydami supilame ištirpintą želatiną.
Šią masę supilame į aliejumi pateptą formą ir pastatome šaltai.
Puošiame plaktos grietinėlės bokšteliais ir citrinos griežinėlių puselėmis. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Kavos tortas su plakta grietinėle


Jums prireiks:
Tešlai:
1.100g sviesto
2.8 kiaušiniai
3.200g miltinio cukraus
žiupsnelis druskos
4.150g miltų
Kremui:
5.7 šaukštai konjako
6.3/4l 35% grietinėlės
7.40g miltinio cukraus
8.3 šaukštai tirpios kavos
9.50g skaldytų migdolų
Papuošimui:
10.12 kavos pupelių

Veiksmai:
Ištirpinti sviestą ir palikti atvėsti.Kiaušinius,cukrų ir druską plakti karšto vandens vonelėje,kol sutirštės.Dubenį su plakiniu perdėti į šalto vandens vonelę ir plakti kol masė atvės.Vėliau suberti persijotus miltus ir nuolat maišant supilti ištirpintą sviestą .Tešlą supilti į riebalais išteptą tortinę ir iškepti.Kai atvės,išimti iš formos.Perpjauti į dvi dalis ir apšlakstyti konjaku.Grietinėlę su kava ir miltiniu cukrumi išplakti iki standumo.Dalį paruošto kavos kremo atidėti papuošimui.
Torto papločius ir šonus aptepti kavos kremu.Iš likusio kremo konditeriniu mašeliu ant torto viršaus išspausti roželes.Pabarstyti skaldytais migdolais ir ant kiekvienos kremo roželės uždėti po kavos pupelę. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Bananų ir abrikosų tortas


Jums prireiks:
1.300 g miltų
2.4 bananai
3.2 šaukšteliai kepimo miltelių
4.5 šaukšteliai citrinų sulčių
5.100 g cukraus
6.1 šaukštas likerio (geriausia abrikosų )
7.1 pakelis vanilininio cukraus
8.25 g smulkintų migdolų
9.1 žiupsnelis druskos
10.150 g cukraus pudros
11.1 kiaušinis
12.2-3 šaukštai bananų nektaro
13.125 g sviesto
14.500 g abrikosų su sirupu

Veiksmai:
Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ant minkymo lentos ir viduryje padarykite duobutę. Į ją berkite cukrų, druską, įmuškite vieną kiaušinį ir su dalimi miltų suminkykite minkštą tešlą. Užberkite gabaliukais sukapotą sviestą, apžerkite likusiais miltais ir viską minkykite, kol tešla nelips prie rankų. Padėkite ją šaltai 30 minučių.
Priedo paruošimas: nuvarvinkite abrikosus , nulupkite bananus. Į dubenėlį griežinėliais supjaustykite bananus, abrikosus perpjaukite pusiau, supilkite citrinų sultys, likerį, sudėkite smulkintus migdolus ir palikite pastovėti.
Patepkite sviestu išardomą formą ir išklokite ją 2/3 tešlos, padarydami 2cm aukščio kraštelius. Dugną subadykite šakute. Dėkite ant grotelių į orkaitę, įkaitintą iki 200-225C, ir kepkite apie 10 min. Paskleiskite vaisius ant iškepto torto pagrindo. Iš likusio trečdalio tešlos iškočiokite torto formos dydžio skritulį. Tuo ‘’dangčiu’’, subadytu šakute, uždenkite vaisius. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200-225C ir kepkite 35 minutes.
Glazūros paruošimas: sumaišykite cukraus pudrą su bananų nektaru ir aptepkite dar šiltą tortą. Tortui auštant, glazūra sukietės. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Tortas "Švelnumas"


Jums prireiks:
1.1 indelis kondensuoto pieno
kremui:
2.2 kiaušiniai
3.400g grietinės
4.1 stiklinė miltų
5.200g cukraus
6.0,5 šaukštelio sodos
papuošimui:
7.1 šaukštas acto kokoso drožlių

Veiksmai:
Kondensuotas pienas, kiaušiniai ir miltai gerai išmaišomi. Soda užgesinama actu ir sudedama įtešlą. Gerai išmaišome. Tešlą padaliname į trys dalis ir iš kiekvienos dalies iškepame po apskritimą. Kremui grietinę išplakame su cukrumi. Pertepame apskritimus. Puošiame kokoso drožlėmis. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Griliažinis tortas


Jums prireiks:
1.5 baltymai
2.250 g cukraus
3.300 g stambiai sumaltų ir pakepintų riešutų (gali būti migdolai su apvalkalėliais arba kokoso drožlės)
4.2 šaukštai medaus
5.3 vafliai
Kremas:
6.3 kiaušiniai
7.250 g cukraus
8.250 g sviesto
9.3 šaukštai kakavos

Veiksmai:
Baltymus išplakti su cukrumi, kad būtų tiršta masė, sudėti riešutus, medų. Masę užtepti ant vaflių ir atskirai džiovinti (ne kepti) vidutiniškai pakaitintoje orkaitėje. Dubenėlyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, kiaušinius išplakti su cukrumi, suberti kakavą. Atvėsusią masę sumaišyti su ištrintu sviestu. Vaflius pertepti kremu, papuošti viršų ir įdėti į šaldytuvą, kad atvėstų. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins