Badeno slyvų tortas


Jums prireiks:
Tešlai:
1.6 kiaušiniai,
2.100 g cukraus,
3.1 pakelis vanilinio cukraus,
4.100 g miltų,
žiupsnis kepimo milteliu,
žiupsnelis druskos,
5.2 šaukštai romo,
6.40 g džiūvėsėlių,
7.150 g susmulkintų lazdyno riešutų.
Pertepimui ir papuošimui:
8.1 kg slyvų,
9.5 šaukštai cukraus,
šiek tiek cinamono,
10.2 malti gvazdikėliai,
11.1/2 l plaktos grietinėlės,
12.2 šaukštai vanilinio cukraus,
50 g skaldytų migdolų.

Veiksmai:
Trynius, cukrų, romą ir vanilinį cukrų išsukti iki baltų putų ir sukrėsti į iki standumo suplaktus baltymus. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, džiūvėsėliais bei riešutais ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą [ 26cm skersmens formą] sukrėsti tešlą ir kepti įkaitontoje orkaitėje [175 C].
Iš slyvų išimti kauliukus. Slyvas pagardinti cukrumi , cinamonu, gvazdikėliais ir pavirinti. Grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi iki standumo. Biskvitą supjaustyti į tris papločius. Apatinį paplotį aptepti slyvų mase, kitą – plakta grietinėle . Torto viršų aptepti plakta grietinėle ir papuošti.
Torto tešlą ir slyvų masę galima paruošti iš vakaro. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Tortas "Mariola"


Jums prireiks:
1.7 kiaušiniai
2.14 šaukštų cukraus
3.250 g margarino
4.9 šaukštai želatinos
5.3 šaukštai kakavos
6.1 pakelis citrinų želė
apelsinų skiltelės

Veiksmai:
Pruošti 3 stiklines. Į kiekvieną įpilti po 3 šaukštelius žalatinos, ištirpdyti trupučiu šalto vandens ir iki pusės stiklinės pripilti verdančio vandens. Ištirpdyti margariną ir lygiomis dalimis supilti į stiklines, atšaldyti. 7 trynius ištrinti su 7 šaukštais cukraus ir supilti pirmos stiklinės turinį. Šaukštu išmaišyti, supilti į tortinę ir įdėti į šaldytuvą. Baltymus išplakti, padalyti pusiau. Į vieną įberti 3 šaukštus kakavos, supilti antros stiklinės turinį, išmaišyti, supilti ant tortinėje sustingusios masės ir vėl įdėti į šaldytuvą. Antrą išplaktų baltymų dalį sumaišyti su trečios stiklinės turiniu, užlieti ant sustingusios kakavos masės ir įdėti šaldytuvą. Tortą užpilti stingstančia želė ir papuošti vaisiais. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Vaisių tortas


Jums prireiks:
Tešla:
1.250 g miltų
2.150 g sviesto
3.2 tryniai
šaukštas cukraus pudros
Kremas:
4.250 g sviesto (gali būti pusė margarino)
5.2 tryniai
6.200 g cukraus pudros
stikliukas skaidrios degtinės
7.1 citrinos sultys
citrinos žievelė
8.1 pakelis vaisių želė
vaisių (ananasai, abrikosai, apelsinai ir kt.)

Veiksmai:
Iš nurodytų produktų išminkyti tešlą ir pusei valandos įdėti į šaldytuvą. Atšaldyta tešla iškloti tortinės šonus ir dugną, Kepti stipriai įkaitusioje orkaitėje (250 laipsnių). Sviestą ištrinti su cukrumi, įdėti trynius ir likusius kremo produktus, išmaišyti. Kremo pridėti į ataušintą pyragą, papuošti vaisiais ir užpilti stigstančia vaisių želė. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Sūrio tortas


Jums prireiks:
1.2 sūreliai
pakelis sviesto
2.2 stiklinės cukraus pudros
3.5 tryniai
4.2-3 šaukštai želatinos
5.1/2 stiklinės virto pieno
6.2 šaukštai kakavos
pakelis biskvito
pakelis želė

Veiksmai:
 Sviestą, cukrų ir trynius labai gerai ištrinti. Želatiną ištirpdyti stiklinėje karšto virinto vandens, o vėliau į želatiną supilti pieną. Gerai išmaišyti, dėti sūrelius ir vėl maišyti. Kremą padalyti pusiau, į vieną dalį įberti kakavos. Biskvitą sudėti į tortinę, ant jo – baltą masę, o ant jos supilti masę su kakava. Ant viršaus užpilti stingstančią želė. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Zefyrų tortas


Jums prireiks:
1.0,5 kg zefyrų
2.1 l plaktos grietinėlės
3.3 persikai
4.4 kiviai
5.400 g braškių
6.2 stiklinės graikinių riešutų

Veiksmai:
Riešutus susmulkiname, kivius ir persikus supjaustome skiltelėmis. Ant lėkštės dedame sluoksnį zefyrų, dedame vaisius ir pabarstome smulkintais riešutais, o ant viršaus dedame plaktos grietinėlės. Paskui vėl dedame sluoksnį zefyrų, vaisių ir viską užpilame grietinėle. Puošiama vaisiais. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Kavos tortas


Jums prireiks:
Tešla:
1.8 tryniai
2.240 g cukraus
3.160 g miltų
4.1 citrinos sultys
5.9 plakti baltymai
Kremas:
6.30-40 g naturialios kavos užpilo
7.3-4 šaukštai cukraus
8.3 tryniai
9.2 kiaušiniai
10.300 g sviesto
Punšas:
11.1/2 stiklinės vandens
12.60 g cukraus
13.1 apelsino sultys
14.1/2 citrinos sultys
keli lašeliai romo aliejaus

Veiksmai:
Trynius ištrinti su cukrumi, įpilti citrinos, gerai išplaktus baltymus, miltus ir atsargiai sumaišyti. Tortinę iškloti popieriumi (rato formos), patepti sviestu ir supilti tešlą. Kepti įkaitintoje orkaitėje 40-45 min., geriausiai dieną preieš ruošiant tortą. Indelyje užplikyti stiprią kavą, pasaldinti, uždengti. Pašildyti ir perkošti. Ant garų ištrinti kiaušinius ir trynius su cukrumi, skirtus kremui. kai masė sutirštės, truputį įpilti kavos užpilo. Gerai ištrinti sviestą ir sumaišyti su atvėsusia mase. Visą laiką maišant, pilti likusį kavos užpilą. Pyragą padalyti į tris dalis, kiekvieną blyną pašlakstyti punšu (sumaišyti visus punšui skirtus produktus), paetepti kremu ir sudėti vieną ant kito. 20 min. įdėti į šaldytuvą, papuošti plakta grietinėle, džiovintais vaisiais. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Tortas "Sniego kupstas"


Jums prireiks:
Tešlai:
1.8 kiaušinių baltymai
2.400 g cukraus,
3.80 g miltų
4.150 g smulkintų migdolų
Kremui:
5.0,5 l pieno
6.120 g cukraus,
7.1 kiaušinis
8.3 kiaušinio tryniai
9.70 g krakmolo,
10.250 g sviesto
11.2 šaukštai romo,
vanilinio cukraus
Įdarui:
12.1 ananasas arba 13.600 g konservuoto ananaso
vaisiai ir uogos pagal sezoną
tirštos uogienės pagal skonį
Papuošimui:
14.100 g kokoso drožlių

Veiksmai:
Kiaušinio baltymus išplakti su 200g cukraus iki standžių putų. Atsargiai įplakame miltus, migdolus ir likusį cukrų. Iš šios tešlos iškepame keturis torto papločius. Kepama ant sviestinio popieriaus ir jie turi būti 10, 13, 16 ir 17 cm diametro. Orkaitėje kepama 25 min. 150C. Iškepusius lakštus atšaldyti ir išvirti kremą. Į atvėsusį kremą įmaišome romą ir minkštą sviestą. Viską gerai išplakti. Ananasą išvalyti ir supjaustyti nedidėliais gabalėliais. Vaisius ir uogas išplauti, išvalyti. Į lėkštę dedamas didžiausias paplotėlis, ant jo dedame kremo, sluoksnį ananaso, labai ploną sluoksnį uogienėsir ant viršaus sluoksnį vaisių ir uogų, vėl kremo, dedame mažesnį paplotėlį, sluoksnį kremo… kol viską sudėsime,d edami formuojame kūgį. Kai viskas sudėta viršų aptepame likusiu kremu ir visą apibarstome kokoso drožlėmis, pastatome į šaldytuvą 2 valandas. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Tortas "Skruzdėlynas"


Jums prireiks:
1.4 – 5 kiaušiniai
2.5 šaukštai grietinės
truputis druskos
3.4 stiklinės miltų
4.0,5 kg aliejaus
Gabalėliams sujungti paruošiame sirupą:
5.1 stiklinė medaus
6.1 stiklinė cukraus
7.2 šaukštai vandens
8.30 g sviesto
9.1 šaukštas grietinės

Veiksmai:
Iš visų produktų gerai išminkome tešlą. Ją išmušame. Plonai iškočiojame (miltų ant lentos neberiame, o ją ištepame aliejumi, kad tešla nepriliptų). Supjaustome keturkampiais, maždaug 3 – 4 centimetrų ilgio gabalėliais. Verdame riebaluose, kol pasidarys gelsvi.
Sirupe pamirkome išvirtus tešlos gabalėlius, sudedame kalnu į plokščią lėkštę. Viršų papuošiame razinomis, riešutais ar susmulkintais džiovintais vaisiais. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Tortas su migdolais ir riešutais


Jums prireiks:
Tešlai:
1.5 kiaušinių tryniai
2.5 šaukštai šilto vandens
3.175 g cukraus
4.5 kiaušinių baltymai
žiupsnelis druskos
5.150 g miltų
6.2 šaukšteliai kepimo miltelių
7.100 g maltų graikinių riešutų
sviesto ar margarino formai ištepti
miltai pabarstymui
įdarui ir papuošimui:
8.175 g cukraus
9.17 graikinių riešutų puselių
10.150 – 200 g smulkiai sukapotų graikinių riešutu
11.1 l riebios grietinėlės
12.1-2 šaukštai cukraus pudros
13.1 pakelis vanilinio cukraus
14.2-4 šaukštai riešutų likerio ar konjako

Veiksmai:
Tešlai iki baltų putų ištrinti trynius, vandenį ir cukrų. Baltymu s ir druską plakti, kol pavirs standžiomis baltomis putomis. Baltymu putas sudėti ant tryniu kremo ir viską gerai, bet atsargiai išmaišyti su miltais, prieš tai juos sumaišius su kepimo milteliais ir riešutais. Kepimo formą ištepti riebalais, pabarstyti miltais, pridėti tešlos ir kepti 35 – 40 min 180 laipsnių celsijaus temperatūros orkaitėje. Kai iškeps paplotį išimti ir atvėsinti, tada formą ištepti sviestu, iškloti folija, suberti cukrų ir nuolat maišant, kaitinti kol šviesiai pageltonuos, jame apvolioti graikinius riešutus (puseles) ir atvėsinti ant groteliu. Maltus riešutus sumaišyti su karamele ir masę tuoj pat užtepti ant folijos. Atšaldyti, tada sutrupinti ir kočėlu susmulkinti.
Grietinėlę kartu su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi plakti, kol pasidarys labai tirštos putos, maždaug ketvirtadalį grietinėleė palikti. Apie tris ketvirčius cukrumi apibarstytų riešutų sumaišyti su likusia grietinėle. Paplotį du kartus perpjauti horizontaliai ir gautus lakštus įmirkyti alkoholiu. Aptepti grietinėle, iš jų padaryti tortą, kurį aplinkui aptepti likusą grietinėle. Šonus papuošti cukruotais riešutais, o viršų puošti graikinių riešutų puselėmis. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Jogurtinis tortas


Jums prireiks:
1.2 kiaušiniai
2.150 g cukraus
3.50 g vanilinio cukraus
4.2 šaukštai krakmolo
5.1 šaukštelis kepimo miltelių
6.2 šaukštai miltų
7.1 indelis (850ml) marinuotų persikų
8.8 šaukšteliai želatinos
9.1 kg naturalaus jogurto
10.1 citrinos sulčių
11.50 g migdolų plokštelių 12.20 g pistacijų
13.600 g plakamosios grietinėlės

Veiksmai:
Baltymus išplakti su trupučiu cukraus ir sudėti puse vanilinio cukraus. Atskirai išplakti trynius ir pamažu išmaišyti su baltymais. Sudėti miltus, kepimo miltelius ir krakmolą, atsargiai išmaišyti. Tešlą sudėti į riebalais išteptą formą ir iškepti, kepti 15 min. 200 laipsnių temperatūroje. Biskvitą atšaldyti.
Keletą persikų puselių išimti ir palikti papuošimui, o likusius sutrinti, išplakti su sirupu, kuriame jie buvo. Ištirpinti 3 šaukštelius želatinos ir sumaišyti su persiku mase, po to 15 min. pastatyti į šaldytuvą. Likusią želatiną išbrinkyti. Jogurtą išmaišyti su citrinos sultimis, likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi . Išplakti 1/3 grietinėlės. Ištirpintą želatiną išmaišyti su jogurtu, sudėti plaktą grietinėlę . Puse kremo sudėti ant biskvito ir 15 min. pastatyti į šaldytuvą. Po to sudėti persikų masę ir pastatyti į šaldytuvą 5 min. Išėmus sudėti likusią kremo dalį ir pastatyti į šaldytuvą nakčiai.
Pakepinti migdolų plokšteles. Smulkiai supjaustyti pistacijas. Išplakti likusią grietinėlę ir 2/3 ištepti torto viršų ir šonus, o likusių papuošti tortą. Šonus apklijuoti migdolų plokštelėmis, ant viršaus sudėti paliktus persiku s ir apibarstyti susmulkintomis pistacijomis. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins