Varškės tortas su braškėmis


Jums prireiks:
1.100 g tešlainių
2.40 g cukraus
3.240 g sviesto
4.500 g braškių
5.8 šaukšteliai želatinos
6.4 kiaušiniai
7.600 g varškės
8.150 g jogurto
9.1 citrina

Veiksmai:
Sausainius permalti su mėsmalę, ištrinti su sviestu ir 40 g cukraus. Tortinę iškloti sviestiniu popieriumi ir ant dugno, spaudžiant sudėti sausainių masę. Braškes nuplauti ir 2/3 sutrinti, likusias perpjauti per pusę. Išplakti kiaušinių trynius su cukrumi, plakant sudėti varškę ir galiausiai jogurtą. Išspausti iš citrinos sultis ir supilti į kremą, nutarkuoti geltonąjį žievelės sluoksnį ir taip pat sudėti į kremą. Ištirpintą želatiną sumaišyti su trintomis braškėmis ir sudėti į kremą. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių pūtų ir sudėti į kremą atsargiai maišant. Šią masę sudėti ant sausainių masės ir palikti šaltai apie 3 val. Išėmus iš formos papuošti perpjautomis braškėmis . Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Tiramisu tortas


Jums prireiks:
1.2 šaukštai kakavos
2.4 kiaušiniai (atskirti baltymus nuo trynių)
3.3 šaukštai cukraus
4.250 gr sūrio Mascapone (galima pakeisti varškės mase, pvz. Varškės desertu be priedų)
5.1 pakelis (apie 30 vnt) biskvitinių sausainių
6.200 gr kavos likerio
papuošimui kavos pupelių

Veiksmai:
Išplakti trynius su cukrumi iki baltumo. Atsargiai įmaišyti sūrį (varškės masę) po vieną šaukštą. Atskirame inde išplakti baltymus iki putų. Viską atsargiai išmaišome.
Pusė sausainių išmirkyti kavos likeryje.Sausainius išdėlioti formoje. Ant sausainių padengti pusė masės
sūrio, pabarstyti kakava. Tada vėl sluoksnis sausainių ir sluoksnis sūrio.
Įdėti į šaldytuvą 3 valandoms. Prieš patiekiant pabarstyti tarkuotu juodu arba juodu ir baltu šokoladu (šokoladą 20 min. palaikyti šaldytuve – geriau tarkuosis) ir pabaigai papuošiame kavos pupelėmis. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Tortas „Obuoliukas“


Jums prireiks:
1.150 g forminių sausainių,
2.500 g obuolių (šviežių),
3.150 g sviesto,
4.2 tryniai,
5.2 šaukštai želatinos,
6.0,5 stiklinės razinų,
7.100 g riešutų,
8.1 stiklinė cukraus,
9.3 stiklinės sulčių ar skystis nuo kompoto,
10.3 žali arba konservuoti obuoliai.

Veiksmai:
Sviestas išsukamas, į jį sudedami ištrinti tryniai su cukrumi. Želatina 40 minučių brinkinama ir ištirpinama 1 stiklinėje skysčio. Obuoliai nuplaunami, nusausinami ir, išėmus sėklalizdžius, sutarkuojami tiesiog į išsuktą sviesto ir trynių masę. Maišant sudedami kiti priedai, tarkuoti (smulkinti) sausainiai, razinos, riešutai, pabaigoje supilama tirpinta želatina ir visos sultys arba skystis nuo kompoto. Paruošta torto masė sukrečiama į sandarią formą, prieš tai ją perpylus vandeniu ir pabarsčius cukrumi. Tortas šaldomas 3 valandas. Išvertus iš formos, puošiamas blanširuotais (nuplikytais, kad netamsėtų) arba konservuotais obuoliais iš kompoto. Puošti tinka įvairiomis uogomis, kitais vaisiais. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Tortas „Riešutėlis“


Jums prireiks:
Miltų, kad butų kieta tešla,
1.125 g margarino,
2.100 g grietinės,
3.2 kiaušiniai,
4.200 g riešutų.
Kremui:
5.1 indelis kondensuoto pieno,
6.2 šaukšteliai prieskonių (džiovintų mėtų arba citrininių melisų, cinamono).
Glajui:
8.3 šaukštai pieno,
9.3 šaukštai kakavos miltelių,
10.3 šaukštai cukraus.

Veiksmai:
Į išsuktą margariną supilama grietinė ir plakti kiaušiniai. Viską gerai išmaišius suberiami sijoti miltai ir išminkoma. Tešla Šaldoma 4 valandas. Atšaldyta tešla plonu sluoksniu sutarkuojama burokine tarka ant riebalais išteptos skardos. Kepama 10 minučių. Iškepti visi tarkiai sumaišomi su smulkintais pakepintais riešutais ir kremu. Kremui neatidarytas kondensuoto pieno indelis, nuėmus popierinę etiketę, įdedamas į šaltą vandenį, kad apsemtų, ir verdamas 1,5 valandos. Virtą indelį atidarykite labai atsargiai. Paruošta torto masė, paskaninta prieskoniais, sukrečiama į formą ir atšaldoma. Puošiama šokoladiniu glajumi. Jam piene ištirpinamas cukrus, suberiami kakavos milteliai ir kaitinama maišant, kol pradės tirštėti. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Gimtadienio tortas


Jums prireiks:

1.200 g grietinės,
2.200 g kondensuoto pieno,
3.1 stiklinė cukraus,
4.3 kiaušiniai,
5.1,5 stiklinės miltų,
6.0,5 šaukštelio sodos ar kepimo miltelių.
Kremui:
7.0,5 kg varškės (9%),
8.0,5 stiklinės pieno,
9.10 g želatinos,
10.125 g cukraus,
11.0,5 citrinos,
12.50 g riešutų,
13.1 stiklinė grietinėlės (35%),
14.1 šaukštas miltinio cukraus,
15.200 g įvairių uogų puošimui.

Veiksmai:
Kondensuotas pienas išplakamas su 150 g grietinės . Tryniai ištrinami su cukrumi , Abi masės sumaišomos. Soda ar kepimo milteliai ištirpinami truputyje grietinės ir sukrečiami į ruošiamą masę. Suberiami sijoti miltai ir plakti baltymai. Lengvai apvartoma. Paruošta tešla sukrečiama į riebalais išteptą torto formą. Kepama 35 minučių. Iškeptas biskvitas atvėsinamas ir tada supjaustomas į 3 dalis. Kiekvieną biskvito dalis sulaistoma sultimis ar sirupu ir pertepama kremu. Kremui želatina brinkinama 30 minučių ir ištirpinama piene.
Dubenėlyje permalta per mėsmale varškė gerai išsukama su cukrumi , citrinos sultimis ir tarkuota žievele, kapotais riešutais, Į paruoštą varškės masę supilama tirpinta želatina ir pusė plaktos su miltiniu cukrumi grietinėlės. Atšaldytu kremu pertepamas tortas. Puošiama uogomis ir likusia plakta grietinėle. Galima puošti šokoladu, vaisiais, tešlos trupiniais. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Anūkų tortukas


Jums prireiks:
Sausainiams:
1.2 kiaušiniai, miltų,
2.1 pakelis vanilinio cukraus,
3.200 g sviesto.
Drebučiams:
4.10 obuolių,
5.100 g riešutų,
6.0,5 l saldžios grietinėlės, 7.1 šaukštas želatinos,
8.1 pakelis vanilinio cukraus

Veiksmai:
Sausainiams nurodytus produktus suminkyti, iškočioti, išspausti stikline apskritus sausainėlius ir iškepti. Miltų dėti tiek, kad tešla būtų kaip makaronams. Obuolius nulupti ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustyti apskritimais. Juos truputį apkepti. Želatiną išbrinkinti grietinėlėje, užvirinti, suberti vanilinį cukrų ir išplakti, į torto formelę sudėti vieną eilę sausainių, uždėti obuolių eilę, užberti dalį riešutų ir truputį užpilti išplaktos grietinėlės. Leisti sustingti. Po to vėl sluoksniuoti sausainius ir obuolius, užpilti grietinėlę, leisti sustingti ir taip kartoti, kol bus sudėti visi produktai. Viršų užpilti plakta grietinėle. Kai sustings, išimti iš formos, puošti riešutais, obuolių skiltelėmis, pavirintomis cukruje apelsinų žievelėmis. Prie anūkų tortelio paduodamos sultys, sula, arbata, morkų kava. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Tortas "Bumerangas"


Jums prireiks:
1.150g miltų
2.2 nepilni šaukšteliai džiovintų mielių
3.125 g sviesto arba margarino
4.2 nepilni šaukštai smulkiai sukapotų kokosų riešutų
5.2 nepilni šaukštai kakavos
6.200 g cukraus
7.2 kiaušiniai
žiupsnis druskos
8.3 šaukštai pieno
9.1/2 pakelio vanilinio cukraus.
ĮDARUI:
pilna stiklinė miltinio cukraus
nepilnas šaukštas kakavos
10.4 šaukštai tirpyto sviesto
kupinas šaukštelis maltos kavos
šaukštas smulkiai kapotų kokosų riešutų
šaukštelis vanilinio cukraus.

Veiksmai:
Sviestą gerai išsukti su kokoso riešutais, kakava, cukrumi ir vaniliniu cukrumi . Maišant sudėti kiaušinius, miltus, džiovintas mieles, druską, pabaigoje supilti pieną. Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą formą ir kepti vidutinio karštumo orkaitej 40-45 min. Visi įdarui skirti produktai sumaišomi ir išplakami, kol pasidaro kremas. Juo pertepti atvėsusį tortą. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Močiutės tortas


Jums prireiks:
1.1 l varškės,
2.7 kiaušiniai,
3.7 šaukštai cukraus,
4.1 pakelis vanilinio cukraus,
5.1 l maltų duonos džiūvesėlių,
6.1 šaukštelis cinamono,
7.0,5 stiklinės manų kruopų,
8.3 obuoliai,
9.1 Šaukštelis kepimo miltelių,
l stiklinė razinų,
10.0,5 stiklinės lazdyno riešutų,
11.1 šaukštas sviesto

Veiksmai:
Trynius išsukti su cukrumi ir supilti į varškę, ištrintą su kepimo milteliais. Sumaišius sudėti manus, 0,5 šaukštelio cinamono, razinas, vanilinį cukrų ir iki standžių putų išplaktus 3 kiaušinių baltymus. Masę išmaišyti. Į duonos džiūvėsėlius įdėti stambiai sutarkuotų obuolių, išplaktus likusius 4 baltymus, likusį cinamoną ir viską sumaišyti. Į paruoštą tortinę formą dėti varškę, ant jos pusę kiekio paruoštos duonos džiūvėsėlių, vėl varškę ir vėl duoną. Duonos tešlą visą galima sudėti į vidurį, o viršuje ir apačioje varškę. Kepti vidutinio karštumo krosnyje apie 50 minučių Ataušintą išimti, puošti riešutais ar aptepti uogiene. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Tortas „Bakužė“


Jums prireiks:
1.1,5 l tarkuotos juodos duonos,
2.15 obuolių,
3.6 kiaušiniai,
4.1 stikline cukraus,
5.1 pakelis vanilinio cukraus,
truputis cinamono.

Veiksmai:
Paruošti skardą ir i ją įberti tarkuotos duonos sluoksnį, ant jo sudėti eilę stambiai tarkuotų obuolių , ant jų užbarstyti cukraus ir užpilti 2 išplaktus kiaušinius, Vėl berti duonos, dėti obuolių sluoksnį, cukraus, cinamono ir 2 išplaktus kiaušinius. Taip sluoksniuoti, kol bus sudėta visa turima duonos masė. Ant viršaus turi būti duonos sluoksnis. Viršų papuošti obuolių skiltelėmis, užpilti plaktu kiaušiniu. Kepti 30 minučių. Patiekti tame pačiame indę, kuriame kepė. Prie torto paduodamas saldus pienas, grietinėlė. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Senelių tortas


Jums prireiks:
1.1,5 l stambiai sutarkuotos ruginės duonos,
2.5 kiaušiniai,
3.0,5 l grietinės,
l šaukštas želatinos,
4.1 pakelis vanilinio cukraus,
5.0,5 stiklinės džiovintų obuolių,
6.2 šaukštai razinų,
7.2 šaukštai cukatų,
8.3 šaukstai cukraus,
9.0,5 stiklinės riešutų.

Veiksmai:
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir sumaišyti su tarkuota duona. Masę sudėti į paruoštą tortinę formą ir kepti 20 minučių. Iškeptą formoje ataušinti. Grietinėlę užvirinti, sudėti išsuktus su cukrumi kiaušinių trynius, pakaitinti, sudėti vanilinį cukrų, smulkiai pjaustytus džiovintus obuolius, razinas, cukatus, išbrinkintą želatiną, viską išsukti, ataušinti, užpilti ant iškeptos duonos masės ir pastatyti vėsioje vietoje, kad sustingtų. Viršų pabarstyti sukapotais riešutais arba apibarstyti iš kiaušinių baltymų virtomis ir pasaldintomis putomis bei juodos duonos trupiniais. Skanaus!

Kategorija: Tortai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins