šokoladinis varškės kremas


Jums prireiks:
500g varškės, plytelė juodojo šokolado (100g), stiklinė grietinės, 2 bananai, citrina, 5 šaukštai cukraus, 2 kiaušinio tryniai, pakelis vanilinio cukraus (16g)

Veiksmai:
Šokoladą sulaužyti gabalėliais, užpilti pieną ir pakaitinti ant mažos ugnies, kol išsilydys. Varškę gerai išsukti su kiaušinių tryniais ir cukrumi. Supilti išlydytą šokoladą, sudėti iki purumo maišikliu išplaktą grietinę su vaniliniu cukrumi. Nutarkuoti citrinos žievelę, išspausti sultis, supilti į varškės masę ir išmaišyti. Bananus nulupti, supjaustyti griežinėliais, pašlakstyti citrinos sultimis, kad nepajuostų (keletą griežinėlių palikti puošimui), ir sumaišyti su varškės mase. Sudėti į stiklines vazeles ir dėti į šaldytuvą, kad sustinktų. Prieš patiekiant puošti banano griežinėliais, mėtos šakelėmis (4 porcijos)

Kategorija: Varškė |

Spurgos


Jums prireiks:
5 pakeliai varškės, 5 kiaušiniai, 3 šaukštai majonezo, truputėlis druskos, pus antros stiklines cukraus, 1 pakelis kepimo miltelių, 700g.miltų, vanilinis cukrus.

Veiksmai:
Išplakt kiaušinius su majonezu ,su cukrum su druska ir su vanilinu.Išplakti ………Kai išplaki sumaišai su varške o paskui sumaišyti kepimo miltelius su miltais padaryti tesla,susukti i mazus rutuliukus galima padaryti nedidele maža skilutę viduryje ,ir virti karštame aliejuje ………. Skanaus!

Kategorija: Varškė |

Rabarbarai su varške


Jums prireiks:
1.Keletą riekučių baltos duonos, pieno 500g nuvalytų rabarbarų, pasūdyto, 200- 300 g varškės.

Veiksmai:
Keletą riekučių baltos duonos supjaustyti nedideliais gabalėliais, suvilgyti juos piene ir sudėti į keptuvę . 500g nuvalytų rabarbarų supjaustyti, apvirti pasūdytame vandenyje ir kiaurasamtyje nuvarvintus sudėti į keptuvę ant duonos gabaliukų. 200- 300 g varškės gerai ištrinti ir pridėjus razinų sudėlioti ant rabarbarų viršaus. Kepti orkaitėje apie 25-30minučių.

Kategorija: Varškė |

Bulvių – varškės pyragėliai


Jums prireiks:
150g varškės
3 virtos bulvės
100ml aliejaus
truputis druskos
3 šaukštai grietinės

Veiksmai:
1.Varškę su virtom bulvėm sutrinti
2.Įdėti druskos į masę
3.Į masę įdėti 1 šaukštą grietinės
4.Suformuoti kukulius iš masės kurią gavot.
5.Supylus aliejų į keptuvę kepti pyragėlius

Kategorija: Varškė |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins