Otas su pankoliais


Jums prireiks:

  • 1 sveikas 2-3 kg otas arba krepštuvė (žuvų pardavėjas tegu išpjauna žiaunas ir ikrus)
  • 1 šaukštas pankolių sėklų
  • 1 šaukštas akmens druskos
  • Mažas ryšelis pankolių šakelių
  • 2 plonais griežinėliais pjaustytų citrinų
  • Alyvuogių aliejus

Veiksmai:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C (šešta dujinė orkaitės padala). Gerai nuplaukite otą, nusausinkite popieriniu rankšluostėliu. Piestelėje pankolių sėklas ir akmens druską sugrūskite į miltelius. Apibarstykite jomis visą mėsą, taip pat ir vidų. Pankolių šaleles išdėliokite eilute (kaip parodyta nuotraukoje) arba paskirstykite ant visos žuvies, ją gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių arba kol mėsa atšoks nuo žuvies stuburo. Matysite, kad kepant išsiskiria balzgana sunka – iš jos galėsite pagaminti lengvą, natūralų padažą kliustelėję alyvuogių aliejaus ir įspaudę citrinos sulčių.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Lydeka "A lia eršketas "


Jums prireiks:

Didelė lydeka
Rūkyti lašinukai
Sviestas
Svogūnas
Malti pipirai
Druska
Citrinos sultys
Pomidorų padažas

Veiksmai:

Lydeką išdarinėti, švariai išplauti, apibarstyti pipirais, druska, suvilgyti citrinos sultimis. Laikyti apie 1 h Tada nugaroje smailiu peiliu padaryti gilias įpjovas ir pribedžioti šiaudeliais supjaustytų lašinukų. Dėti žuvį į keptuvą pilvu į apačią, ant jos išdėlioti sviesto gabalėlius. Kepti apie 20 min orkaitėje. Tada išimti, apdėti svogūnų žiedais, užpilti pomidorų padažu ir baigti kepti. Lašinukai šiek tiek išlenda, žuvis tampa panaši į eršketą dygliota nugara.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

"Žuvelės" su fermentinio sūrio įdaru


Jums prireiks:

Jūros lydekos filė    1 kg
Džiūvėsėliai             3-4 šaukštai
Kiaušinio baltymas  1 vnt
Krakmolas               3-4 šaukštai
Krapai
Druska
Žuvies prieskoniai
Džiūvėsėliai maltiniams apvolioti
Įdaras:
Fermentinis sūris    250 g
Majonezas              2 šaukštai

Veiksmai:

Žuvį sumalame. Į ją suberiame džiūvėsėlius, sudedame iki standžių putų išplaktą baltymą, krakmolą, susmulkintus krapus, paskaniname prieskoniais bei druska. Įdarui sutarkuojame fermentinį sūrį ir sumaišome su majonezu. Formuojame maltinius. Į kiekvieno vidų įdedame po šaukštą sūrio įdaro. Maltinius apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Įdaryta lydeka


Jums prireiks:

Lydeka – 2 kg
Kiausiniai – 2vnt
Majonezas – 100 g
Batonas – 4 riekelės
Grietinelė – 100g
Žuvies prieskoniai
Čiobreliai
Pipirai
Druska
Virtos morkos – 2-3 vnt
Poras ar svogūnas
Paprika
Lašiniai – 100 g
Bazilikas
Citrinpipiriai

Veiksmai:

Atskirti žuvį nuo odos, atskirti mėsą nuo kaulų. Dėti kiaušinius, majonezą ir prieskonius. Viską sumaišyti. Po to sudėti morkas kubeliais, porą supjaustytą, papriką, taip pat viską išmaišyti ir sukišti į žuvį. Kepti 30min. 160 laipsnių temperaturoje.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Senoviškai sluoksniuotoje tešloje kepta menkė su šviežiomis salotomis, pagardintomis saldrūgščiu aliejaus užpilu


Jums prireiks:
160g sluoksniuotos tešlos, 30g virtų ryžių, 5g petražolių, 200g menkės filė, 10g citrinų sunkos, 1,5g druskos, 0,5g maltų pipirų, 5g krapų šaknelių, 4 vnt. džiovintų pomidorų, 2g krapų šakelių, 20g citrinos

Veiksmai:

Ant 160 g sluoksniuotos tešlos dėkite 30g virtų ryžių, juos apibarstykite 5g petražolių lapeliais, ant jų dėkite 200g menkės filė,  ją apšlakstykite 10g citrinų sunkos, pagardinkite 1,5g druskos, 0,5g maltais juodaisiais pipirais ir 5g krapų šakelėmis. Tešlą gražiai užlankstykite, įpjaustykite rombeliais,  apibarstykite 2g kmynų ir kepkite 200 C temperatūros orkaitėje 20 min. Patiekiant, kepsnį perpjaukite per pusę, dėkite viename lėkštės krašte, šalia dėkite 100g šviežių daržovių su kalafiorais salotų, ant jų uždėkite 4 vnt. džiovintų pomidorų ir 2g krapų šakelių, šalia dėkite 20g citrinos skiltelę.

 

Vincentas Sakas 

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Keptas karpis, įdarytas obuoliais


Jums prireiks:
1 kg karpio, 200g  nuluptų ir skiltelėmis supjaustytų obuolių,

Veiksmai:

1 kg karpį nuskuskite, išvalykite, išplaukite vidų, išpjaukite stuburkaulį, išrinkite didžiuosius kaukus ir ašakas ir nusausinkite. Vidų ir išorę pagardinkite druska , maltais juodaisiais pipirais ir palikite 30 minučių. 200g  nuluptų ir skiltelėmis supjaustytų obuolių, pagardinkite druska ir pipirais . Įdarykite karpį. Pjūvio kraštus sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Karpį, apteptą saulėgrąžų aliejumi , dėkite į skardą, pateptą saulėgrąžų aliejumi ir kepkite 200  C karštumo orkaitėje 15-20 minučių.

 

Vincentas Sakas 

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Garintas sterkas su raudonaisiais ikrais, morkomis, salierais ir pupelėmis, keptomis naminiame lydytame svieste


Jums prireiks:
10g saulėgrąžų aliejaus, 40g virtų morkų, 40g virto saliero gumbo, 40g rudųjų konservuotų pupelių, 5g Valdorfo aitriosios adžikos, 1g druskos, 2g baziliko lapelių, 20g raudonųjų ikrų, 20g citrinos

Veiksmai:

Foliją patepkite 10g saulėgrąžų aliejumi. Supjaustykite mažais kubeliais 40g virtų morkų, 40g virto saliero gumbo ir pridėkite 40g rudųjų konservuotų pupelių. Daržoves apšlakstykite 10g saulėgrąžų aliejaus, 5g Valdorfo aitriosios adžikos ir 1g druskos . Paruoštas daržoves sudėkite ant folijos, ant jų sudėkite 2g baziliko lapelių, ant daržovių dėkite 150g oda į viršų sterko su oda filė (odą nuo žvynų nuskuskite), kurią apšlakstykite 5g citrinos sunka, pagardinkite 1g druskos ir 0,5g maltos ciberžolės. Foliją viršuje gražiai užlankstykite ir kepkite 200 C temperatūros orkaitėje 20 min.  Iškeptą žuvį išimkite iš folijos ir atidėkite į šoną. Iš folijos lėkštėn per vidurį supilkite daržoves, ant jų uždėkite žuvį, po atknojusia odelę dėkite 20g raudonųjų ikrų, šalia dėkite 20g citrinos skiltelę.

 

Vincentas Sakas 

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Tešloje keptas karpis


Jums prireiks:
1 vidutinio dydžio karpis,
druska,
malti juodieji pipirai,
1 kiaušinis,
1 stiklinė pieno,
miltai,
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Veiksmai:
Karpį išdarinėjame ir supjaustome stačiakampiais gabalais. Juos įtriname druska ir pipirais. Iš tešlai skirtų produktų užmaišome grietinės tirštumo tešlą. Joje apvoliojame karpio gabalėlius ir kepame ant nedidelės ugnies su aliejumi. Apkepusius gabalėlius vėl merkiame į tešlą ir vėl kepame. Tešloje keptą karpį patiekiame su bulvių koše ir salotomis.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Karpis rytietiškai


Jums prireiks:
1,5 kg karpis,
2 morkos,
1 citrina,
2 svogūnai,
150 g razinų,
3 gvazdikėliai,
100 g meduolių,
1 lauro lapas,
cukrus,
druska

Veiksmai:
Karpį išdoroti, nuplauti, supjaustyti gabalais. Litrą vandens užvirinti su trupučiu citrinos sulčių, cukrumi, druska, griežinėliais supjaustytais svogūnais, lauro lapu, gvazdikėliais ir razinomis. Įdėti supjaustytą karpį ir virti 20 min., o kai suminkštės – suberti sumaltus meduolius ir virti dar 5 min. Karpio gabalus sudėlioti pusdubenyje, apipilti padažu, kuriame virė, ir ataušinti. Patiekti šaltą.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Silkė su daržovėmis


Jums prireiks:

Silkės,
pekino kopūsto,
pomidoro,
paprikos (tik ne žalios),
svogūno,
alyvuogių,
krapų,
petražolių,
druskos,
pipirų,
majonezo.

Galima maišyti su grietine, galima įdėti truputį pomidorų padažo.

Veiksmai:

Daržoves supjaustome kubeliais, krapus ir petražoles susmulkiname ir sumaišome su majonezu, įberiame druskos ir pipirų.Sluoksniuojame : Pekino kopūstas, ratuku – silkės gabaliukai. Į viduriuką sudedame pjaustytas daržoves ir užpilame majonezu. Porai valandų dedame į šaldytuvą. Beje, bandžiau ir su aliejumi – skanu taip pat.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins