Keptos plekšnės su pagardais


Jums prireiks:
Plekšnių,
kiaušinio,
druskos,
juodųjų pipirų,
džiūvėsių,
sviesto,
citrinos sulčių.

Veiksmai:
Žuvis paruošti kepimui ir apšlakstyti citrinos sultimis. Miltus sumaišyti su druska, pipirais. Plekšnes apvolioti miltuose – kiaušinyje- džiūvėsiuose. 20 min. palaikyti šaldytuve, kad paniruotė geriau priliptų. Kepti ant lėtos ugnies. Prieš baigiant kepti, įdėti sviesto.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Lašiša su grybais


Jums prireiks:
1 lašišos,
žuvies prieskonių,
1 stiklinės baltojo vyno,
1 citrinos sulčių,
aliejaus,
100 g džiovintų grybų,
1 svogūno,
4 skiltelių česnako,
krapų

Veiksmai:
Supjaustytą lašišą įdėkite į indą, užpilkite marinatu, pagamintu iš vyno, citrinos sulčių, aliejaus ir žuvies pagardų. Marinuokit apie 3 val. Galima ir ilgiau. Grybus pamerkite į vandenį. Nukošus, supjaustykite plonomis juostelėmis, įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną, sutrintą česnaką, krapus ir truputį vyno. Viską kepkite apie 15 minučių. Iškeptą žuvį įdėkite į lėkštę ir papuoškite grybais. Patiekite su virtais brokoliais ir morkomis.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Žuvies vyniotiniai džiūvėsėliuose


Jums prireiks:
1 kg žuvies,
1 stiklinė miltų,
1 stiklinė maltų džiūvėsėlių,
2-3 kiaušiniai,
prieskonių žuviai ,
aliejaus kepimui.

Veiksmai:
Žuvį išvalome, perpjauname išilgai pusiau, išrenkame kaulus ir supjaustome juostelėmis.Jas pabarstome prieskoniais, pavoliojame miltuose, kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose.Tada šias juosteles susukame į ritinėlius ir persmeigiame mediniais smeigtukais.Taip paruoštą žuvį dedame į įkaitintą aliejų ir kepame maždaug 5 min.Kai žuvis gražiai pagelsta, išgriebiame ją iš aliejaus ir dar kelioms minutėms įdedame į orkaitę.Žuvį patiekiame užpiltą sviestu su keptomis bulvėmis

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Su daržovėmis troškinta žuvis


Jums prireiks:
800 g žuvies,
4-5 bulvės,
2 morkos,
2 pomidorai,
1/2 žalios paprikos,
1/2 raudonos paprikos,
petražolių lapelių,
1 svogūnas,
100 g sviesto arba aliejaus,
druskos,
citrininių pipirų,
1/2 citrinos sulčių.

Veiksmai:
Nuskustas bulves supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į troškinimui skirto indo apačią.Ant jų dedame druska bei pipirais pabarstytus ir citrinos sultimis apšlakstytus žuvies gabalėlius.Morkas supjaustome griežinėliais, susmulkiname paprikas bei svogūną ir viską kartu pakepame su sviestu. Pakeptas daržoves sudedame į troškinimo indą ant žuvies, o viršuje sudedame pomidorų skilteles bei petražoles.Užpilame 1 stiklinę vandens ir troškiname apie 1 val. uždengtame inde.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Žuvis aprengta sūriu


Jums prireiks:
žuvies,
sūrio,
kiaušinių,
džiūvėsėlių,
petražolių,
žuvies prieskonių.

Veiksmai:
Paruošiam 3 lėkštes :sūrį stambiai sutarkuojame, kiaušinius išplakame, petražoles sukapojam ir sumaišom su džiūvėsėliais.Žuvytę voliojam iš eilės džiūvėsiai – kiaušinis – sūris.Dedam į įkaitintą aliejų ir kepame ant vidutinės ugnies

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Keptas karpis su obuoliais


Jums prireiks:
Karpis,
prieskoniai,
druska,
citrina,
2 – 3 obuoliai.

Veiksmai:
Karpį nuskusti, išvalyti, išplauti, ištrinti prieskoniais, pašlakstyti citriniuke, palaikyti apie valandą. Tada dėti į sviestu iškeptą keptuvę, apdėlioti obuolių skiltelėmis ir kepti orkaitėje, kol apskrus, vis palaistant atsiradusiomis sultimis.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Menkė su baklažanais


Jums prireiks:
600 g menkės,
2 svogūnai,
2 baklažanai,
100 g žaliųjų žirnelių,
skiltelė česnako,
aliejaus,
šaukštelis imbiero,
lauro lapelis,
petražolių lapelių,
cukraus,
druskos.

Veiksmai:
Filė supjaustyti, apibarstyti druska, imbieru ir palikti 1 valanadai.
Po to kepti aliejuje. Svogūnus ir česnaką supjaustyti. Baklažanus
supajustyti, pasūdyti ir palikti 15 minučių pastovėti. Po to apkepti
aliejuje, sudėti svogūnus su česnaku ir dar pakepti. Suberti cukrų,
likusį imbierą, lauro lapelį. Įpilti stiklinę vandens ir troškinti 5
minutes. Sudėti apkeptą žuvį su žirneliais ir dar patroškinti 5
minutes. Prieš patiekiant apibarstyti petražolių lapeliais. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Plekšnės apkepėlės


Jums prireiks:
1.600 g plekšnės filė, 2.svogūnas,
3.citrina,
4.sviesto,
5.stiklinė daržovių nuoviro,
6.2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio,
7.2 tryniai,
8.petražolių lapelių,
9.2 šaukštai miltų,
10.druskos,
11.pipirų.

Veiksmai:

Iš vienos pusės citrinos išspausti sultis, o kitą supjaustyti. Filė
supjautyti, sudėti į puodą, apšlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti,
apibarstyti pipirais ir patroškinti. Svogūną supjaustyti ir pakepti
aliejuje. Tada apibarstyti miltais ir dar pakepti. Atskiesti šaltu
nuoviru, virti, kol sutirštės. Po to įberti petražolės lapelių,
sūrio. Padažą sumaišyti su tryniais ir troškinta žuvimi. Gautą masę
sudėti į sviestu išteptą indą, apibarstyti sūriu ir kepti orkaitėje
30 minučių. Patiekti su duona. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Menkės troškinys su šparagais


Jums prireiks:
1.500 g menkės,
2.500 g šparagų,
3.200 g pievagrybių,
4.100 g žaliųjų žirnelių,
5.svogūnas,
6.2 šaukštai krapų,
7.2 šaukštai citrinos sulčių,
8.šaukštelis tarkuotos citrinos žievės,
9.stiklinė daržovių nuoviro,
10.3 šaukštai aliejaus,
11.sviesto,
12.3 šaukštai grietinės,
14.šaukštelis garstučių,
15.druskos,
pipirų.

Veiksmai:

Žuvį supjaustyti, apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti 20 minučių
pastovėti. Šparagus supjaustyti ir 15 minučių troškinti daržovių
nuovire. Svogūną pakepinti aliejuje, sudėti supjaustytus pievagrybius
ir troškinti 15 minučių. Žuvį apibarstyti miltais, druska, pipirais
ir kepti aliejuje. Sudėti šparagus, žirnelius, svogūnus su
pievagrybiais, supilti daržovių nuovirą, citrinos sultis, citrinos
žieveles, pipirų, druskos. Troškinti 5 minutes. Tada įmesti sviesto
ir užvirinti. Grietinę sumaišyti su garstyčiomis, krapais ir supilti
į troškinį. Patiekti su bulvių koše. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Ant grotelių keptas lynas


Jums prireiks:
1.2 lynai
2.3 šaukštai aliejaus
įvairių daržovių (morkos, paprika…)
čiobrelių, šalavijo lapelių
lauro lapų, druskos
kvapniųjų pipirų

Veiksmai:
Žuvį išdarinėkite ir nuplaukite. Vidų ir išorę patepkite aliejumi, apibarstykite druska. Žuvį įtrinkite prieskoniais ir prikimškite susmulkintomis daržovėmis. Padėkite ant grotelių ir kepkite ant medžio žarijų. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins