Krevečių kokteilis


Jums prireiks:
400 g šaldytų krevečių

mažo ananaso

200 g grietinės

2 šaukštų majonezo

1–2 šaukštelių medaus

2 šaukštų smulkintų petražolių

citrinos sulčių

tabasko padažo

druskos, pipirų

gūželės salot

Veiksmai:

Krevetes atšildyti. Ananasą nulupti, perpjauti, išpjauti kietą vidurį. Dalis supjaustyti nedideliais gabaliukais.

Grietinę išmaišyti su majonezu, medumi ir petražolėmis. Pagardinti citrinos sultimis, tabasko padažu, druska, pipirais.

Krevetes nuplauti, nuvarvinti. Supilti padažą ir išmaišyti.  Salotas nuplauti, nusausinti ir suplėšyti gabaliukais.

Salotomis iškloti indelius, įdeti ananasų, krevečių su padažu. Patiekti papuošus petražolėmis, su balta prancūziška duona.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Lašišų suktinukai su pipirų padažu


Jums prireiks:

300 g lašišų filė

8 kininio kopūsto lapai

50 ml ryžių

¼ šaukštelio juodųjų pipirų

druska

8 ploni rūkyto kumpio griežinėliai

Padažas:

250 ml balto vyno

1 pomidoras

100 ml grietinės

1 arbatinis šaukštelis rožinių pipirų

Veiksmai:
Lašišą supjaustykite į 8 griežinėlius. Ant stalo padėkite 8 nuplautus
kininio kopūsto lapus, ant kiekvieno lapo uždėkite po 1 valgomąjį
šaukštą ryžių ir po griežinėlį lašišos. Pridėkite šiek tiek druskos,
pipirų ir uždenkite griežinėliu kumpio. Suvyniokite kopūstų lapus su
ant jų išdėliotais priedais į suktinukus. Sudėkite suktinukus į
troškintuvą ar keptuvę, užpilkite 150 ml baltojo vyno ir virkite apie
10 minučių. Išimkite suktinukus iš troškintuvo ir padėkite šiltai. Į
troškintuvą supilkite likusį vyną. Susmulkinkite pomidorą, supilkite
vyną ir virinkite padažą tol, kol liks apie 100 ml. Gerai išplakite
grietinę ir pagardinkite rožiniais pipirais. Lašišų suktinukus
patiekite su šviežiomis salotomis ir šviežia duona.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins