Pievagrybiais įdarytas karpis


Jums prireiks:
1.1 karpis (apie 1,5kg)
2.1 šaukštas margarino
3.1 šaukštas sviesto
4.1 bandelė (nesaldi)
5.2 kiaušiniai
nepilna stiklinė pieno
6.10 – 15 vidutinių pievagrybių
petražolių lapelių
maltų pipirų, citrinpipirių ir druskos pagal skonį

Veiksmai:
Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai supjaustomi, pakepinami margarine ir ataušinami. Du tryniai ištrinami, sumaišomi su piene išmirkyta ir nuspausta bandele, grybais, susmulkintais petražolių lapeliais, citrinpipiriais, pipirais, druska . Paskiausiai įmaišomi išplakti kiaušinių baltymai. Apsausinta žuvis prikemšama įdaro ir ‘’užsegama’’ pagaliukais. Pašildytame stikliniame ugniai atspariame inde ištirpinamas sviestas ir į jį įdedama žuvis. Prieš dedant į orkaitę, žuvis keliose vietose aštriu peiliu įpjaunama skersai ir apipilama likusiuoju ištirpintu sviestu. Kepama 45 – 60 minučių. Kepant dažnai palaistoma atsiradusiu skysčiu. Žuvis bus iškepusi, kai, paspaudus prie galvos nebeišsiskiria sultys.
Tiekiama inde, kuriame kepė, su bulvėmis fri. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Žuvis su česnakais ir imbieru


Jums prireiks:
1.2 gyvos žuvys,
druskos,
po saują laiškinio česnako ir džiovinto imbiero,
2.3 šaukštus sojų padažo
3.3 šaukštai aliejaus,
4.3 šaukštai susmulkinto muskato riešuto,
5.0.5 citrinos sultys.

Veiksmai:
Žuvis nuvalyti, išdarinėti. Česnako laiškus susmulkinti. Žuvis sudėti į verdantį vandenį (kad būtų vos apsemtos), įberti druskos, įdėti dalį česnako laiškų, dalį imbiero bei muskato riešuto. Pavirti 10 minučių. Žuvį atsargiai išgriebti, nuvarvinti. Į keptuvę įpilti aliejaus, sudėti žuvį, ant viršaus uždėti likusias prieskonines daržoves, apipilti sojų padažu ir uždengus pakaitinti dar 3 minutes. Atsargiai išdėlioti į lėkštutes, kad žuvis nesubyrėtų. Apšlakstyti citrinos sultimis. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Žuvies filė saldžiai rugščiame padaže


Jums prireiks:
1.500 g žuvies filė
2.1 svogūnas
3.2 skiltilės česnako
4.10 g ženšenio
5.2 šaukštai aliejaus
6.1 šaukšteli “SambalOelek”
7.1/2 šaukštelio muskato riešutų
8.1/2 maltų juodųjų pipirų
9.3 šauskštai acto
10.2 šaukštai sojos padažo
11.2 šaukštai medaus

Veiksmai:
1 svogūną, 2 skilteles česnako smulkiai supjaustome, 10 gramų ženšenio sutarkuojame arba įberiame 0,5 šaukštelio jo miltelių. Viską sudedame į įkaitintus 2 šaukštus aliejaus, apkepame ir įdedame 1 šaukšteli “SambalOelek” (astriųjų pipirų – peperoni tyrelės). Viską pastoviai maišant, sudedame po 1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų ir muskato riešuto. Žuvies filė dedam ant viršaus ir kiekvieną pusę apkepiname 3 minutes. Tuo tarpu sumaišome 3 šaukštus acto, 2 šaukštus sojos padažo ir 2 šaukštus medaus ir užpilam ant žuvies. Uždengiame dangčiu ir troškiname 10 – 15 minučių. Ištroškinus, įpilame dar šiek tiek vandens, kad gautūsi padažas, galima pagal skonį dar įdėti medaus ar “SambalOelek”. Patiekiame su virtais ryžiais. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Norvegiška žuvienė


Jums prireiks:
1.700 g žuvies filė
2.1 l mėsos sultinio
3.30 g aliejaus
4.5 bulvės
5.1 stiklinė sauso baltojo vyno
6.2 svogūnai
7.1 poras
lauro lapo, druskos
skiltelė česnako
kvapniųjų pipirų

Veiksmai:
Pakaitintame aliejuje troškinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, porą, česnaką. Ant jų užpilkite karštą mėsos sultinį su kavapniaisiais pipirais. Sudėkite į keturias dalis supjaustytas bulves, lauro lapą, uždenkite ir virkite apie 20 minučių. Pasūdykite. Pavirinę sudėkite smulkiais gabaliukais supjaustytą žuvies filė. Virkite ant silpnos ugnies. Galiausiai supilkite vyną. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Aluje troškintas karpis


Jums prireiks:

1.1 kg karpis,
2.1,5 stiklinės alaus,
3.1 stiklinė atskiesto acto,
4.1 sauja razinų,
nutarkuota citrinos žievelė, 5.3 gvazdikėliai, druskos,
6.4 šaukštai miltų,
7.1 stiklinė džiūvėsėlių,
8.6 kvapnieji pipirai,
9.6 juodieji pipirai.

Veiksmai:
Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palaikomas šaltai. Į puode pakaitintą alų sudedamas karpis, sviestas, suberiami džiūvėsėliai, uždengiama ir troškinama 30 – 40 minučių. Baigiant troškinti sudedamos razinos, tarkuota citrinos žievelė. Žuvį tinka valgyti ir karštą ir šaltą. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Silkės su kriaušėmis


Jums prireiks:
1.500 g silkių nugarinės
2.2 stiklinės pieno
3.3 – 4 kriaušės
4.1 citrina
5.3/4 stiklinės balto vyno
pagal skonį pipirų, cinamono,
citrinos žievelės, cukraus, druskos

Veiksmai:
Silkes išmirkyti piene. Kriaušes nulupti, perpjauti išilgai pusiau, pašalinti sėklalizdžius, užpilti vynu, paskaninti prieskoniais, pakaitinti. Tada sutrinti, paskaninti cukrumi, truputį pasūdyti. Citriną nuplikyti, nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Nusausintas išmirkytas silkes nulupti, užpilti kriaušių padažu ir trumpai patroškinti. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Silkė su vaisiniu padažu


Jums prireiks:
1.8 silkių puselės
2.1/4 l pieno
3.1/8 l grietinės
4.100 g mango arba gerai prinokusių slyvų
5.1/2 stiklinės majonezo
stiklinė kefyro
6.3 svogūnai
7.3 obuoliai
pagal skonį kvepančiųjų pipirų

Veiksmai:
Silkes 1 valandą pamirkyti piene. Grietinę sumaišyti su majonezu, kefyru, nuluptomis ir susmulkintomis slyvomis arba mango, paskaninti maltais kvepiančiaisiais pipirais ir suplakti plakikliu.
Svogūną nulupti, supjaustyti žiedais. Obuolius nulupti, pašalinti seklializdžius ir supjaustyti plonais skritinėliais.
Ant silkės uždėti obuolius, svogūnus ir užpilti paruoštu padažu (padažą su slyvomis ruošti prieš pat tiekiant).
Tinka valgyti su lapinėmis salotomis ir riebaluose skrudintomis bulvėmis. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Karpis su žaliaisiai žirneliais


Jums prireiks:
1.1,5 kg žuvis
2.200 g konservuotų žaliųjų žirnelių
3.40 g sviesto,
4.1 citrina
5.1 kiaušinis
pyrago džiūvėsėlių
6.4 šaukštai aliejaus
cukraus, druskos

Veiksmai:
Supjaustykite žuvį stambiais gabalais, apšlakstykite citrinos sultimis ir pasūdykite. Po 30 minučių juos pavoliokite plaktame kiaušinyje su sutrintais pyrago džiūvėsėliais ir kepkite pakaitintame aliejuje, kol abi pusės paruduos. Žaliuosius žirnelius pasūdykite ir įberkite truputį cukraus. Svieste pakepinkite porą šaukštų džiūvėsėlių ir sumaišykite su žirneliais. Žuvį sudėkite į pailgą pusdubenį ir ją apdėkite žirneliais. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Skumbrė su pievagrybiais


Jums prireiks:
1.2 skumbrės,
2.1 šaukštas miltų,
3.1 – 2 šaukštai sviesto arba margarino,
4.1 – 2 šaukštai tarkuoto sūrio,
druskos,
pipirų,
citrinos sulčių,
trynys,
5.150 g pievagrybių.

Veiksmai:
Skumbrė nuvaloma, pasūdoma ir apšlakstoma citrinos sultimis. Keptuvėje ištirpinama pakankamai sviesto ir jame iš abiejų pusių apkepinama žuvis. Paskui ji sudedama į pašildytą indą ir pastatoma į šiltą vietą. Į keptuvėje likusius riebalus įberiama miltų, įpilama truputį vandens. Užpilas pagardinamas druska, pipirais, citrinos sultimis, uždaromas tryniu, gerai išmaišomas ir užpilamas ant žuvies. Žuvis patiekiama su svieste troškintais pievagrybiais. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Orkaitėje keptas karpis


Jums prireiks:
1.1 šviežias karpis (apie 1,5 kg)
2.2,5 šaukšto miltų
3.250 g grietinės
4.1/3 stiklinės tarkuoto sūrio
druskos, prieskonių žuvims balto vyno

Veiksmai:
Išvalytą ir nuplautą karpį įtriname prieskoniais ir druska. Įdedame karpį į plačią, plokščiu dugnu lėkštę ir įpilame vyno tiek, kad pusė karpio būtų apsemta ir pastatome į šaldytuvą 12 valandų. Paskui išimame karpį iš vyno ir dedame į kepimo skardą, kepame orkaitėje 30 minučių, kuri yra įkaitinta iki 180 laipsnių. Tada karpį apipilame grietine sumaišyta su miltais, pabarstyti tarkuotų sūriu ir kepti dar 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins