Lydeka su apelsinu


Jums prireiks:
1.1 lydeka,
2.1 apelsinas,
sviestas, ištirpintas,
3.1 puodelis šviežių susmulkintų prieskoninių žalumynų (petražolė, peletrūnas, mairūnas ir pan),
susmulkinto česnako

Veiksmai:
Išvalytos lydekos vidus užpildomas apelsinų ketvirtėliais, dideliu kiekiu tirpinto sviesto ir susmulkintais žalumynais.
Galima pagal skonį įdėti česnako.
Iš išorės žuvis storai aptepama sviestu ir suvyniojama į storą aliuminio foliją.
Žuvį reikia pavartyti ir kepti grilyje ant grotelių atsižvelgiant į žuvies dydį 10 – 20 minučių. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Silkė su paprika ir pomidorais


Jums prireiks:
1.500 g silkių nugarinės
2.1 – 2 paprikos
3.1 – 2 pomidorai
4.2 – 3 šaukštai aliejaus
pagal skonį kmynų ir peletrūno

Veiksmai:
Paprikas perpjauti išilgai pusiau, pašalinti sėklas, nuplauti ir apkepti orkaitėje. Tada nulupti, sumalti arba sukapoti, sumaišyti su aliejumi, paskaninti šaltame virintame vandenyje išbrinkintais kmynais ir smulkiai sukapotu šviežiu arba kavamale sumaltu džiovintu peletrūnu.
Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.
Supjaustytą silkę dėti į stiklainį sluoksniuojant su pomidorais, užpilti aliejaus – paprikos mišiniu ir keletą valandų palaikyti vėsioje vietoje. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Lynas baltame padaže


Jums prireiks:
1.1 kg lyno
2.2 valgomieji šaukštai grietinės
3.200 g grietinėlės
4.2 morkos
5.1 stiklinė ryžių
6.50 g sviesto
7.1 poras arba svogūnų laiškai
miltai
žalumynai
aliejus kepimui
prieskonių žuviai
druska
pipirai

Veiksmai:
Žuvį supjaustyti gabaliukais. Pabarstyti druska, pipirais bei prieskoniais ir palikti porai valandų.
Iškepti žuvį aliejuje, prieš tai apvoliojus miltuose iš abiejų pusių, kad gerai paskrustų.
Į puodą įdėti gabalėlį sviesto , porus supjaustytus griežinėliais. Po to dėti žuvį, taip pat supjaustytas griežinėliais morkas. Viską užpilti grietinėle. Troškinti 15 – 20 minučių.
Prieš baigiant troškinti įdėti grietinę, krapus, petražoles. Viską pakaitinti iki užvirimo ir išjungti.
Ryžius išvirti, kad būtų birūs. Įdėti truputį sviesto ir krapų.
Patiekalą galimа valgyti su daržovėmis. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Žuvis, troškinta pomidorų padaže su grybais


Jums prireiks:
1.600 g žuvies filė,
2.3 šaukštai margarino arba sviesto,
3.2 šaukšteliai miltų,
4.2 svogūnai,
5.250 g marinuotų arba sūdytų grybų,
6.5 pomidorai,
7.2 šaukštai rūgščių sulčių
8.0,5 stiklinės žuvų arba grybų sultinio,
9.3 šaukštai grietinės,
svogūnų laiškų.

Veiksmai:
Šviežią žuvį nuvalyti, atskirti filė ir sudėti į riebalais pateptą žemą puodą. Įkaitintame margarine pakepinti miltus, kapotus svogūnus ir grybus, įdėti pomidorų tyrės, įpilti skysčio, pavirinti, sudėti prieskonius. Šiuo padažu apipilti žuvį, puodą uždengti ir 20 minučių troškinti ant mažos ugnies. Ištroškintą žuvį apibarstyti susmulkintais svogūnų laiškais. Patiekti su virtomis bulvėmis, ryžiais arba bulvių koše. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Silkė su grybais


Jums prireiks:
1.2 silkės,
2.300 g marinuotų grybų,
3.0,5 stiklinės smulkintų svogūnų ,
4.2 pomidorai,
5.3 šaukštai smulkintų svogūnų laiškų,
6.0,5 stiklinės grietinės,
7.3 šaukštai citrinos sulčių,
druskos, pipirų.

Veiksmai:
Silkę išdarinėti ir nuplauti, supjaustyti gabalėliais ir sudėti į dubenį. Ant viršaus sudėti supjaustytus grybus, svogūnus, griežinėliais pjaustytus pomidorus, svogūnų laiškus. Citrinos sultis išmaišyti su prieskoniais ir apipilti silkę. Viską papuošti grietinės kauburėliais.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Silkės lietiniai


Jums prireiks:
Tešlai:
1.4 kiaušiniai
2.500 g miltų
3.5 stiklinės pieno
druskos
Įdarui:
4.2 virti kiaušiniai
5.500 g silkės filė
6.2 svogūnai
7.10 šaukštų konservuotų žaliųjų žirnelių
aliejaus

Veiksmai:
Iš miltų, kiaušinių, pieno ir druskos paruošti tešlą ir iškepti plonus lietinukus.
Svogųną smulkiai supjaustyti ir pakepti ant aliejaus. Silkę ir kiaušinius supjaustyti ir sumaišyti su svogūnais. Paruoštą įdarą dėti ant blynelių, suvynioti ir paskrudinti ant aliejaus. Tada blynelius dėti į lėkšte, papuošti žirneliais, pridėti dar kitokių daržovių. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Kepta plekšnė su grybais, svogūnais ir raugintais agurkais


Jums prireiks:
1.5 vidutinio didumo plekšnės,
druskos, acto,
miltų, riebalų,
2.200 g šviežių grybų,
3.3 svogūnai,
4.2 rauginti agurkai,
5.3 šaukštai sviesto arba aliejaus,
petražolių lapelių, krapų.

Veiksmai:
Nuvalytas žuvis pasūdyti, apšlakstyti actu, valandą palaikyti ir, apvoliojus miltais, iš abiejų pusių apkepinti. Pamuštus grybus supjaustyti gabalėliais, svogūnus skridinėliais, agurkus plonais griežinėliais. Viską atskirai pakepinti riebaluose. Į dubenį dėti vieną sluoksnį keptų plekšnių, ant kiekvienos žuvies susluoksniuoti eilėmis keptus svogūnus , grybus, raugintus agurkus . Aplink žuvis išdėlioti virtas bulves ir viską apibarstyti žalumynais. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Virti žuvų vyniotiniai su grybų padažu


Jums prireiks:
800 g žuvų filė,
druskos, citrinos sulčių,
vandens, pipirų,
1 svogūnas,
1 lauro lapelis,
300 g šviežių grybų,
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 stiklinė pieno arba grybų sultinio,
krapų, citrinos griežinėlių,
baltojo vyno.

Veiksmai:
Žuvies filė pasūdyti, apšlakstyti citrinos sultimis, suvynioti oda į viršų ir surišti siūlu. Vyniotinius 10 minučių virti vandenyje su aštriais prieskoniais, tada išgriebti ir nuimti siūlus. Nuvalytus šviežius grybus perpjauti pusiau arba nepjaustytus troškinti riebaluose. Kiek patroškinus, įberti miltų, įpilti skysčio, pavirinti ir pagardinti vynu. Vyniotinius sudėti į dubenį, apipilti grybų padažu, ant kiekvieno uždėti po citrinos griežinėlį ir krapo šakelę. Patiekti su virtomis bulvėmis arba ryžiais ir salotų lapelių salotomis. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Žuvis, troškinta su grybais


Jums prireiks:
1.600 g žuvies filė arba 1 kg šviežių kilkių arba strimelių,
2.1 svogūnas,
3.1 stiklinė sūdytų arba 4.400 g šviežių grybų,
5.2 šaukštai margarino arba sviesto,
6.0,5 stiklinės vandens arba sultinio ar druskos,
petražolių lapelių arba svogūnų laiškų,
7.2 šaukštai grietinės,
8.2 pomidorai arba pomidorų tyrės.

Veiksmai:
Žuvies filė supjaustyti gabalais, kilkes ir strimeles nuvalyti, nuplauti, grybus ir svogūną sukapoti. Produktus sudėti sluoksniais į žemą troškintuvą. Apatinį ir viršutinį sluoksnį dėti žuvų, o tarp jų — svogūnų, grybų, sviesto gabaliukų. Kiekvieną sluoksnį pasūdyti. Jei grybai švieži, skyscio pilti nereikia, jei sūdyti — įpilti sultinio arba vandens. Pabarstyti žalumynais, įdėti grietinės ir uždengus troškinti 20 minučių. Patiekti su virtomis bulvėmis arba biria koše. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Silkė su grybų padažu


Jums prireiks:
1.2 silkės,
2.1 stiklinė marinuotų smulkintų grybų,
3.0,5 stiklinės grietinės,
4.2 šaukštai vyno,
5.1 virtas kiaušinis,
6.1 pomidoras,
druskos, pipirų.

Veiksmai:
Silkę išdarinėti ir išmirkyti. Išmirkius supjaustyti plonomis juostelėmis. Grybus sudėti į salotinę apipilti iš grietinės, prieskonių ir vyno sumaišytu mišiniu. Šalia sudėlioti silkę. Viską papuošti griežinėliais pjaustytu kiaušiniu ir pomidorais.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins