Kepta žuvis su grybais


Jums prireiks:
1.1 kg plekšnės, druskos, acto,
2.1 kiaušinis,
3.1 šaukštas miltų,
maltų džiūvėsėlių,
aliejaus arba riebalų,
4.200 g konservuotų arba 5.400 g šviežių grybų,
6.4 svogūnai,
7.2 šaukštai margarino arba sviesto, krapų arba petražolių lapelių,
8.1 obuolys arba pusė citrinos,
pomidorų arba ankštinių pipirų.

Veiksmai:
Plekšnes nuvalyti, išimti vidurius, nupjauti galvą ir pelekus, pasūdyti, pašlakstyti actu ir pusvalandį palaikyti šaltai. Paskui suvilgyti kiaušinio ir pieno mišinyje, apvolioti džiūvėsėliais ir kepti riebaluose, kol apsitrauks rausva plutele. Iškepusias žuvis sudėti į pašildytą dubenį. Gabalėliais supjaustytus grybus ir kapotus svogūnus troškinti riebaluose, kol išgaruos skystis. Pasūdyti, pagardinti susmulkintais žalumynais ir tarkuotu obuoliu arba citrinos sultimis. Ant kiekvienos žuvies uždėti po kauburėlį grybų ir papuošti žalumynais, pomidorais arba ankštiniais pipirais. Patiekti su grietinės arba pomidorų padažu ir virtomis bulvėmis. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Keptas ešerys grybų padaže


Jums prireiks:
1.1 kg nuvalytų ešerių,
miltų, riebalų,
druskos, citrinos sulčių,
2.1 šaukštas sviesto arba kitų riebalų,
3.1 šaukštas miltų,
4.0,5 stiklinės žuvų arba grybų sultinio,
5.0,5 stiklinės grietinės,
6.1 šaukštas baltojo vyno arba citrinos sulčių,
7.1 rūgštus obuolys,
8.1 kiaušinio trynys,
9.125 g savo sultyse virtų grybų.

Veiksmai:
Žuvis supjaustyti gabalais, pabarstyti prieskoniais ir kiek palaikyti. Paskui apvolioti miltais, iš abiejų pusių iki rusvumo apkepinti ir sudėti į dubenį. Įkaitintuose riebaluose iki auksinės spalvos pakepinti miltus, įpilti sultinio, vyno, įdėti grietinės, tarkuotą obuolį, prieskonių ir viską pavirinti. Tada įdėti kiaušinio trynį. Žuvies gabalus užpilti pagamintu padažu, ant viršaus sudėti savo sultyse virtus grybus. Valgį patiekti karštą. Prie jo tinka virtos bulvės arba bulvių košė ir salotų lapelių arba ridikėlių salotos. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Menkė su bulvėmis ir grybais


Jums prireiks:
1.700 g menkės filė,
druskos, acto arba citrinos sulčių,
miltų,
2.0,5 stiklinės aliejaus,
3.6 virtos bulvės,
skiltelė česnako,
4.5 pomidorai,
5.250 g šviežių grybų, pipirų,
6.0,5 stiklinės vyno arba obuolių sulčių,
7.1 šaukštas petražolių lapelių arba krapų,
8.2 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
9.1 šaukštas sviesto.

Veiksmai:
Menkės filė supjaustyti gabalais, apibarstyti druska, apšlakstyti rūgščiomis sultimis ir palaikyti šaltai. Tada žuvies gabalus apvolioti miltais ir iš abiejų pusių kepti aliejuje, kol apsitrauks rausva plutele. Ugniai atsparią formą arba keptuvę patepti aliejumi, ant dugno sudėti pjaustytas bulves, ant bulvių — keptos žuvies gabalus. Aliejuje, kuriame kepė žuvis, pakepinti tarkuotą česnaką, kapotus grybus ir pomidorus, kol pasidarys tiršta masė. Tyrę pagardinti vynu bei prieskoniais ir užpilti ant žuvies. Ant viršaus pabarstyti maltų džiūvėsėlių, uždėti sviesto gabalėlių ir 15 minučių kepti orkaitėje. Valgį patiekti karštą su keptomis bulvėmis ir agurkų salotomis. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Kepti žuvų vyniotiniai su grybais


Jums prireiks:
1.800 g žuvies filė,
druskos, citrinos sulčių,
2.200 g virtų grybų,
3.1 svogūnas,
gabalėlis petražolės,
4.1 stiklinė grybų arba žuvų sultinio,
5.2 šaukštai sviesto arba margarino,
6.1 raugintas agurkas,
7.1 stiklinė grietinės padažo, maltų džiūvėsėlių.

Veiksmai:
Žuvies filė pasūdyti ir apšlakstyti citrinos sultimis. Savo sultyse arba vandenyje išvirtus grybus smulkiai sukapoti, sumaišyti su griežinėliais supjaustytu svogūnu ir petražole ir plonu sluoksniu uždėti ant žuvies filė. Filė suvynioti ir surišti 15 cm ilgio siūlais. Formą arba ugniai atsparų indą patepti riebalais, sudėti vyniotinius, juos apdėlioti sviesto gabalėliais, apipilti grybų arba žuvų sultiniu, į tarpus tarp vyniotinių įdėti plonų rauginto agurko griežinėlių. Vyniotinius užpilti tirštu grietinės padažu, apibarstyti džiūvėsėliais ir 7 minutes kepti orkaitėje, kad kaistų iš viršaus. Vyniotiniai turi šiek tiek parausti. Kai jie iškeps, siūlus nurišti. Patiekti su virtomis bulvėmis arba ryžiais. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Karšis, įdarytas grybais ir ryžiais


Jums prireiks:
1.1 karšis (800 g – l kg),
druskos, acto,
2.0,5 stiklinės ryžių,
vandens,
3.200 g sūdytų grybų,
4.1 kietai virtas kiaušinis,
5.60 g sviesto,
6.1 svogūnas, petražolių,
maltų džiūvėsėlių arba tarkuoto sūrio,
7.200 g grietinės.

Veiksmai:
Žuvį nuskusti, nupjaustyti pelekus, išimti žiaunas arba nupjauti galvą, išimti vidurius, išplauti ir išpjauti stuburo kaulą. Vidų pabarstyti druska, pašlakstyti actu ir 30 minučių palaikyti šaltai. Įdarui išvirti ryžius ir sumaišyti su kapotais grybais, kiaušiniu, svieste pakepintu svogūnu, susmulkintais žalumynais, prieskoniais. Jei įdaras per sausas, įdėti grietinės . Įdaro prikimštą žuvį dėti į keptuvę arba į ugniai atsparų indą, patepti grietine, apibarstyti džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu ir kepti. Patiekti su virtomis bulvėmis ir grietinės padažu. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Žuvis, prismaigstyta grybų


Jums prireiks:
1.1 kg šviežio sterko, ešerio arba plekšnės,
2.1 stiklinė virtų grybų,
3.2 šaukštai margarino arba sviesto,
druskos, citrinos sulčių arba acto,
vandens, žuvų sultinio,
4.3 šaukštai grietinės, maltų džiūvėsėlių.

Veiksmai:
Žuvis nuvalyti, išimti vidurius. Aštriu peiliu daugelyje vietų įpjauti minkštimą ir įpjovas prismaigstyti grybų, supjaustytų pailgais gabalėliais. Žuvis iš viršaus ir vidaus apibarstyti druska ir pašlakstyti rūgščiomis sultimis. Likusius grybus sukimšti į žuvų vidų. Žuvis sudėti į riebalais pateptą keptuvę, apdėlioti sviesto gabalėliais, apibarstyti džiūvėsėliais ir kepti. Retkarčiais palaistyti skysčiu. Iš skysčio, kuriame kepė žuvys, pagaminti padažą. Pagardinti grietine ir rūgščiomis sultimis, pasūdyti. Patiekti su virtomis arba keptomis bulvėmis ir salotų lapelių arba agurkų salotomis. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Žuvies vyniotinis, įdarytas grybais


Jums prireiks:
1.500 g žuvies filė,
2.1 stiklinė pieno arba sultinio,
3.1 kiaušinis,
4.3 riekelės sužiedėjusio pyrago,
5.2 šaukštai sviesto arba margarino,
druskos, pipirų,
maltų džiūvėsėlių.
Įdarui:
6.200 g baravykų arba voveraičių,
7.3 šaukštai margarino,
8.1 svogūnas,
petražolių lapelių,
9.1 virtas kiaušinis,
druskos, aliejaus.

Veiksmai:
Nuo žuvies filė nulupti odą, filė sumalti mėsmale, pridėti piene arba sultinyje išmirkyto pyrago, ištirpinto sviesto, įmušti žalią kiaušinį, įdėti prieskonių ir išsukti. Susmulkintą svogūną ir grybus pakepinti riebaluose, sumaišyti su kapotais petražolių lapeliais ir kapotu kiaušiniu. Žuvies masę iškrėsti ant lentos, pabarstytos maltais džiūvėsėliais, išploti 1 centimetro storio sluoksniu, uždėti grybų įdaro ir susukti. Galima susukti viena didelį arba kelis mažus vyniotinius, Didelį vyniotinį kepti orkaitėje, mažus — ant viryklės dideliame aliejaus kiekyje. Patiekti su virtomis bulvėmis arba ryžiais, pomidorų padažu ir salotų lapelių arba agurkų salotomis. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Lydeka arba sterkas, įdaryti grybais


Jums prireiks:
1.1 didelė lydeka arba sterkas (1 – 1,5 kg),
druskos, citrinos rūgšties.
Įdarui:
2.200 g konservuotų grybų,
3.2 šaukštai sviesto,
4..2 svogūnai,
5.0,5 stiklinės maltų džiūvėsėlių,
gabalėlis saliero ,
6.1 šaukštas saliero arba petražolės lapelių,
druskos, pipirų.
Kepimui:
7.5 ploni lašinių griežinėliai, tarkuoto sūrio.
Padažui:
8.3 šaukštai grietinės,
žuvų sultinio,
9.1 šaukštelis miltų,
11.1 citrina.

Veiksmai:
Žuvį nuskusti, išimti vidurius, nupjauti galvą, išpjauti su trupučiu mėsos stuburą. Įdarui skirtus produktus smulkiai sukapoti arba sutarkuoti, sumaišyti su nuimta nuo kaulų žuvimi ir prieskoniais ir patroškinti aliejuje. Šio įdaro prikimšti žuvį, užsiūti, dėti į keptuvę, apdėlioti lašinių griežinėliais, apibarstyti tarkuotu sūriu, druska ir 30 minučių kepti. Kepamą žuvį retkarčiais palaistyti žuvų sultiniu arba ištirpintu sviestu. Iškepusią sudėti į dubenį ir papuošti citrinos griežinėliais. Padažą pagaminti iš skysčio, kuriame kepė žuvis. Įberti į jį miltų ir įdėti grietinės. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Silkės mielinėje tešloje


Jums prireiks:

1.6 – 8 mažos silkės,
2.200 g. salierų,
3.10 g. lašinių.
4.Tešlai: 500 g. miltų,
5.1 šaukštas margarino,
6.1 stiklinė pieno,
7.25 g. mielių, druskos. 

Veiksmai:

Miltai, margarinas, druska išminkomi, pienas išplakamas su mielėmis, supilami miltai, užmaišoma tešla ir paliekama 1 valandai šiltai, kad pakiltų.

Silkėms išimami kaulai. Lašiniai ir salierai smulkiai supjaustomi ir pakepinami, kol salierai suminkštėja. Į silkių vidų įdedama lašinių ir salierų masės, ir silkės suvožiamos.

Iškilusi tešla plonai iškočiojama ir perpjaunama pusiau. Skarda išklojama dalimi tešlos, ant jos guldomos įdarytos silkės , paliekant tarp jų 2 – 3 cm tarpus ir uždengiamos likusia tešla. Tešla tarp silkių lengvai prispaudžiama. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje,kol aprausvėja. Kepinys atšaldomas ir supjaustomas išilgai. Kepsneliai sudedami į plokščią lėkštę ir paduodami su salotomis. 

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Marinuotos silkės su vaisiais


Jums prireiks:
1.8 marinuotos silkės,
2.1 citrina,
3.2 obuoliai, sauja agrastų, sauja vynuogių,
4.1 stiklinė obuolių vyno, 5.0,5 stiklinės cukraus.

Veiksmai:
Į pailgą pusdubenį sudedamos supjaustytos silkės, ant jų eilute uždedama griežinėliais pjaustyta citrina, aplink išdėstomi sirupe virti vaisiai. Sirupui vynas su cukrumi užvirinamas, sudedamos uogos, skiltelėmis supjaustyti obuoliai ir ant silpnos ugnies pavirinama, kol vaisiai suminkštėja.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins