Silkė su daržovėmis


Jums prireiks:

1.4 – 6 silkės,
2.2 svogūnai,
3.1 raugintas agurkas,
4.1 virta morka,
5.1 obuolys,
6.1 virtas salieras,
7.1 arbatinis šaukštelis garstyčių grūdelių,
8.1 lauro lapelis, pipirų.Padažui: 0,5 stiklinės majonezo, 0,5 liro pieno, acto, cukraus. 

Veiksmai:
Silkė nulupama, išimami kaulai, obuoliai, svogūnai ir agurkai supjaustomi griežinėliais, morka ir salieras – mažais kubeliais. Į pusdubenį sluoksniuojama silkė su obuoliu, svogūnų ir agurkų griežinėliais. Užpilama padažu ir apibarstoma salirais ir morkomis. PAdažui majonezas išplakamas su pienu, pagal skonį įpilama acto ir cukraus. PAdažu užpiltos silkė s palaikomos šaltai apie parą.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Upėtakis, keptas su česnaku


Jums prireiks:

1.1 kg žuvies,
2.3 skiltelės česnako, maltų pipirų,
3.20 g sviesto, petražolių lapelių,
4.1 svogūnas, druskos.

Veiksmai:
Nupjovę upėtakiams galvas ir uodegas, išpjaukite file. Ištrinkite jas grūstu česnaku, pasūdykite ir apibarstykite maltais pipirais. Žuvis sudėkite vieną šalia kitos į keptuvą (su dangčiu), išteptą sviestu, apibarstykite smulkiai supjaustytu svogūnu ir kepkite. Gatavą žuvį apibarstykite susmulkintais petražolių lapeliais.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Kepta plekšnė su lašiniais


Jums prireiks:

1.4 žuvies porcijos po 2.250g., kvietinių miltų žuviai apvolioti,
3.125g., lašinių,
4.1/4 šaukštelio druskos ir pipirų,
5.1 citrina, petražolių.

Veiksmai:
Žuvį nuplauti, nusausinti popieriniu rankšluoščiu ir apvolioti miltuose. Nukratyti miltų perteklių nuo žuvies gabalėlių ir sudėti juo vieną šalia kito. Lašinius supjaustyti mažais kubeliais ir pačirškinti keptuvėje , kol jie virs spirgučiais. Spirgučius išimti, o keptuvėje žuvį su likusiais rienalais. Po 4-5 minučių žuvį apversti, kelias minutes kepti kitą jos pusę, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Iškpetą žuvį sudėti į pašildytas lėkštes. Spirgučius greitai pakaitinti su likusiais taukais ir jais apipilti žuvį. Papuošti citrina ir petražolėmis.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Marinuotos silkės vyno padaže


Jums prireiks:
8 marinuotos silkės, 2 šaukštai smulkiai supjaustytų krapų lapelių, 4 šaukštai vyno, 2 šaukštai garstyčių, 2 šaukštai cukraus, 1 šaukštas aliejaus, 4 šaukštai vandens, 1 arbatinisa šaukštelis acto, druskos, pipirų.

Veiksmai:
Silkės pabarstomos krapais, susukamos, sudedamos į pusdubenį ir užpilamos padažu. Padažui vynas išplakamas su garstyčiomis, aliejumi ir vandeniu, įpilama pagal skonį acto, suberiamas cukrus, pipirai.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Silkė daržovių rinkinyje


Jums prireiks:
1.2 silkės,
2.4 bulvės,
3.3 morkos,
4.1 burokėlis,
5.1 stiklinė žalių žirnelių,
6.0.5 stiklinės pupelių,
7.2 svogūnai ar svogūnų laiškų,
acto,
aliejaus,
cukraus.

Veiksmai:
Bulves, morkas , burokėlius, pupeles ir žirnelius išvirti. Burokėlius, bulves, morkas rantuotu peiliuku gražiai supjaustyti griežinėliais arba kitokio pavidalo gabalėliais ir pamirkyti actu parūgštintame ir pasaldintame vandenyje. Skystį nupylus, daržoves suvilgyti aliejumi.
Tada išmirkytas silkes nulupti, išimti kaulus, gražiai supjaustyti ir pailgame pusdubenyje padaryti vieną silkę. Pridėti galvą ir uodegą, palaistyti atskiestu actu su trupučiu aliejaus arba užpilti grietine, majonezu ar kitu silkėms tinkamu padažu, o viršų papuošti petražolių lapeliais. Aplink silkę krūvelėmis arba eilutėmis sudėti marinuotas ir šviežias daržoves, derinant jų spalvas.
Daržoves galima keisti, kaip patinka, dėti tokių, kokių tuo metu turima, pavyzdžiui, vasarą prie silkės labai tinka švieži pomidorai, agurkai, žiemа – grybai, marinuotos ar raugintos daržovės. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Silkių vyniotiniai "Rolmopsai"


Jums prireiks:
1.3 silkės,
2.2 – 3 svogūnai,
3.2 morkos,
4.5 pipirai,
5.1 šaukštas aliejaus,
6.3 gvazdikėliai,
7.2 lauro lapeliai,
acto,
truputis cukraus,
8.1.5 stiklinės vandens.

Veiksmai:
Silkes išmirkyti, išvalyti (prastesnes silkes nulupti), išimti kaulus, perskiriant išilgai į dvi puses. Marinatui morkas supjaustyti žvaigždutėmis, svogūnus – pailgais plonais gabalėliais ir, sudėjus į verdantį vandenį su lauro lapeliais, gvazdikėliais bei pipirais, pavirti 15 min. Pridėti acto, cukraus ir dar kartą užvirti.
Silkių puseles, pasidėjus mėsа į viršų, patepti aliejumi, uždėti marinate virtų morkų, svogūnų ir pradedant nuo platesniojo galo vynioti į ritinėlius. Kad jie neiširtų, vynioti nyje reikia padaryti mažą pjūvį, į kurį peiliu įsmeigti plonąjį silkės galą. Taip pagamintus vynioti nius sudėti į stiklainį ir užpilti šaltu marinatu. Indą laikyti uždengus. Valgymui tinka po paros.
Prieš patiekiant vynioti nius reikia sudėti į salotinę, užpilti marinatu, kad pusiau apsemtų. Viršų papuošti gražesniais iš marinato išimtais griežinėliais.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Silkės mišrainė


Jums prireiks:
1.3 silkės file,
2.4 pomidorai,
3.1 svogūnas arba kuokštelis svogūnų laiškų, 4.3 kietai virti kiaušiniai,pagal skonį grietinės arba majonezo, pipirų. Virtų bulvių.

Veiksmai:
Silkę, svogūnus, pomidorus, kiaušinius supjaustyti, apipilti grietine ar majonezu ir sumaišyti. Valgyti su karštomis virtomis bulvėmis.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Silkė su varške


Jums prireiks:
1.4 silkės, stiklinė varškės,
2.0,5 stiklinės grietinės, svogūnas, truputis druskos.

Veiksmai:
Išmirkytos, išvalytos, supjaustytos silkės sudedamos į dubenį. Varškė su grietine išsukama iki purumo, pasūdoma ir užpilama ant silkių. Aplink gražiai sudėliojami svogūno griežinėliai.

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Silkė majoneze


Jums prireiks:
1.2 silkės,
2.2/3 stiklinės majonezo,
Svogūno laiškų ar petražolių lapelių.

Veiksmai:
Silkę išmirkyti, išskrosti, nulupti, pašalinti kaulus, supjaustyti įstrižais gabalėliais ir sudėti į silkinę, sudarant vieną didesnę silkę. Ją užpilti majonezu, pakraščius apibarstyti storoku pjaustytu svogūnų laiškų sluoksniu, viršų papuošti kietai virto kiaušinio griežinėliais, pridėti galvą ir uodegą. Prieš dedant galvą reikia gerai išplauti, išimti žiaunas, į akių vietą įdėti po mažą svogūno gabaliukа, išplėstas pažiaunes padėti prie silkės ir papuošti petražolių šakele.
Vietoj majonezo silkę galima užpilti grietine, acto ir aliejaus, garstyčių, grietinės su krienais ar kitais padažais, o aplinkui apdėti daržovėmis, kokių tuo metu turima: pomidorais, agurkais, ridikėliais, svogūnų laiškais… Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Silkė aliejuje su spirgintais grybai


Jums prireiks:
1.1.2 silkės,
2.1-2 svogūnai
3.10 džiovintų baravykų,
4.4 šaukštai aliejaus.

Veiksmai:
Silkes išmirkyti, išvalyti, nulupti, išimti kaulus, supjaustyti, kad būtų patogu valgyti, ir sudėti į indą. Pridėti galvą ir uodegą.
Džiovintus grybus išvirti truputį pasūdytame vandenyje, supjaustyti pailgais plonais gabalėliais ir kartu su panašiai supjaustytais svogūnais pakepinti aliejuje. Atvėsinus užpilti paruoštas silkes. Skanaus!

Kategorija: Žuvies patiekalai |

Design by Joe Fischler for Wordpress Skins