Kalėdų seniai


Jums prireiks:
500g miltų, pakelis sausų mielių, 85g cukraus, pakelis vanilės, šaukštelis druskos, 85g lydyto sviesto, 250ml šilto pieno, 2 šaukštai kondensuoto pieno, 10razinų, 20 migdolų, 10 cukraus sirupe konservuotų vyšnių, cukraus sirupe konservuota ir sukapota citrina.

Veiksmai:
Dubenyje gerai išmaišykite miltus ir mieles. Suberkite 75g cukraus, vanilę, druską, supilkite tirpintą sviestą ir šiltą pieną. Elektriniu maišytuvu su antgaliu mielinei tešlai iš pradžių mažiausiu, paskuividutiniu greičiu tešlą maišykite 5 min. Tešlą pastatykite šiltai, kol jos tūris padvigubės ir atsiras burbuliukų. Ant lentos tešlą dar kartą išminkykite rankomis. Tešlą padalinkite į 4 lygias dalis. Iškočiokite ir, uždėję kartoninį trafaretą, išpjaukite figurėles. Senius sudėkite į 2 sviestu pateptas skardas ir aptepkite kondensuotu pienu. Papuoškite razinomis, migdolais, vyšniomis ir citrinos gabaliukias. Leiskite 20 min. tešlai pakilti. Pašaukite į 200-225C orkaitę ir kepkite 15-20 min. Iš likusių 10g cukraus ir trupučio vandens pagaminkite glajų ir juo patepkite ką tik iš orkaitės ištrauktus senius.



Design by Joe Fischler for Wordpress Skins