Salotos Antipasto


Jums prireiks:

Užpilas:

* 1 valg. šaukštas alyvų aliejaus;
* 2 valg. šaukštai skrudintų linų sėmenų;
* 2 skiltelės česnako;
* 2 valg. šaukštai balto vyno acto;
* 2 valg. šaukštai vandens;
* 2 valg. šaukštai smulkintų šviežių prieskoninių žolelių;
* ½ arb. šaukštelio sausų garstyčių;
* ¼ arb. šaukštelio druskos;
* maltų pipirų pagal skonį.

Salotos:

* 6 puodeliai nuplautų, nusausintų, suplėšytų gūžinių salotų;
* 127 ml indelis alyvuogių be kauliukų;
* 170 ml indelis marinuotų artišokų šerdelių;
* 12 grybų, perpjautų per pusę;
* 2 vidutinio dydžio supjautyti pomidorai;
* 2 valgomieji šaukštai tarkuoto parmezano sūrio (kieto itališko sūrio).

Papuošimas:

* 6 kietai virti kiaušiniai, perpjauti į 4 dalis
* 12 plonų riekelių salamio dešros, supjaustytos į 6 mm pločio juosteles;
* 6 marinuoti pipirai;
* pagal skonį raudonojo svogūno, supjaustyto žiedelių forma.

Veiksmai:

Į mažą indą supilkite aliejų ir pakepinkite svogūnus.

Į kitą indą supilkite vyno actą, vandenį, žoleles, sausas garstyčias, druską, pipirus, skrudintus linų sėmenis, artišokų marinatą ir viską gerai išmaišykite.

Dideliame dubenyje sumaišykite salotas , alyvuoges, artišoko šerdeles, grybus ir pomidorus kartu su pagamintu užpilu ir parmezano sūriu.

Lygiomis dalimis sudėkite salotas į 6 lėkštes. Papuoškite kiekvieną jų kiaušiniu, salamio dešra, marinuotais pipirais ir svogūnais.

Šaltinis : http://www.linai.lt/receptai/



Design by Joe Fischler for Wordpress Skins